At Sevgisi Yüzünden Müsabakaları Kaçırmıyor - Son Dakika
Güncel

At Sevgisi Yüzünden Müsabakaları Kaçırmıyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Yarı Final Müsabakalarını izlemeye Uşak'tan gelen kadın atlı cirit kulübü kurucusu Aysun Yılmaz, ata ve cirite olan sevgisi yüzünden yarışmaları kaçırmamaya özen gösteriyor.

18.08.2016 10:54

BÜLENT YALÇIN - Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Yarı Final Müsabakalarını izlemeye Uşak'tan gelen kadın atlı cirit kulübü kurucusu Aysun Yılmaz, ata ve cirite olan sevgisi yüzünden yarışmaları kaçırmamaya özen gösteriyor.

Manisa Selendi Zafer Atlı Cirit Spor Kulübü ile Uşak Paşacıoğlu ve Eğlence Atlı Spor Kulübü müsabakasından önce bindiği atla gösteri sunan 36 yaşındaki Yılmaz, AA muhabirine, 5 yaşında ata binmeyi öğrendiğini ifade etti.

"Türkiye'de ilk kadın atlı cirit kulübünü Uşak'ta kurdum." diyen Yılmaz, şunları söyledi:

"Dedemin atı vardı. Ata binmesini öğrendikten sonra hiç bırakmadım. Atlı ciritte ulusal hakemim ancak 2 yıldır görev almıyorum. Atlara olan sevgimden dolayı maç aralarında ata biniyorum. Hiçbir görevim olmadığı halde at sevgisi nedeniyle Balıkesir'in Sındırgı ilçesine geldim. Müsabakaları kaçırmıyorum. Burada cirit müsabakalarını takip ediyorum. 2 yıl önce Uşak Atlı Cirit Kadın Kulübünü kurdum. İlk defa kadın ciritçileri yetiştirmede onların ata sporuna katkıda bulunmalarına yardımcı oldum. Şu an kadın sporcularımız çok fazla. Ata olan ilgi arttı."

Yılmaz, "Cirit de Türkiye'de istediğimiz konuma geldi. Uşak haricinde bildiğim kadarıyla Erzurum'da kadın takımı var ama rakipleri yok. Federasyon bünyesinde etik olarak yönetmeliğimizde kadınların resmi atlı cirit sporu yapabilir diye bir yönetmeliği olmadığı için de kadınlar sadece gösteri amaçlı programlara katılıyor Türkiye genelinde" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel At Sevgisi Yüzünden Müsabakaları Kaçırmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement