Aydın'da Deve Güreşi - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Deve Güreşi

Aydın\'da Deve Güreşi

Aydın'ın Işıklı Köyü'nde Aydın Belediyesi tarafından, 126 güreşçi devenin katılımıyla deve güreşleri düzenlendi.

26.12.2011 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Işıklı Köyü'nde Aydın Belediyesi tarafından, 126 güreşçi devenin katılımıyla deve güreşleri düzenlendi. Havanın güneşli olmasını fırsat bilen 6 bine yakın Aydınlı alanı doldurup güreşleri izledi. Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, kendisine hediye edilen körüklü çizmeyi giyip, davul zurna eşliğinde etkinliğe katılanları selamladı.

Aydın Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Aydın Deve Güreşi Işıklı Köyü'nde yapıldı. Alana Efelerle giren Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendisine hediye edilen körüklü çizmeleri giydi ve davul zurna eşliğinde, deve güreşlerini izlemeye gelenleri selamladı. Güneşli havayı fırsat bilen 6 bine yakın Aydınlı'nın izlemeye geldiği deve güreşlerine 126 deve katıldı. Alanda, Valilik, Aydın Belediyesi, Işıklı Köy Muhtarlığı ve Aydın Deveciler Derneği karşılaşmaları yapıldı.

Valilik Kupası'nı Tire'den Gökçenefe ile Çanakkale'den Balkış, Aydın Belediye Başkanlığı Kupası'nı Germencik'ten Vanlı Arap ile Çine'den Egemen, Muhtarlık Kupası'nı Söke'den Savarona ile Aydın'dan Özalp, Dernek Kupası'nı da Milas'tan Çılgın Kemal ile Kuyucak'tan Bozkurt adlı develer kazandı. Karşılaşmalardan sonra Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, deve sahiplerine kupalarını verdi.

Başkan Çerçioğlu, geçmişi 200 yıl öncesine dayanan, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin kış spor eğlencesi olarak bilinen deve güreşlerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da Deve Güreşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement