Aydın'da Hafta Sonuna Kadar Yağış Bekleniyor - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Hafta Sonuna Kadar Yağış Bekleniyor

Aydın\'da Hafta Sonuna Kadar Yağış Bekleniyor

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek olan Türkiye’de beklenen yağışların Aydın’da da hafta sonuna kadar süreceği tahmin ediliyor.

20.10.2015 14:06

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek olan Türkiye'de beklenen yağışların Aydın'da da hafta sonuna kadar süreceği tahmin ediliyor.

Türkiye, yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Çarşamba günü ülkenin batı kesimlerinde başlayacak yağışlı havanın, önümüzdeki hafta başına kadar ülkenin büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Çarşamba günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Perşembe günü; yağışlı sistemin ülkemizin iç ve batı bölgelerinde Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de etkili olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısının yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Cuma günü beklenen yağışın Aydın'ın genli ile İzmir'in güney bölgelerinde kuvvetli şekilde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonunda da ülkemizin büyük bir bölümünde etkili olacak yağışlı sistemin, önümüzdeki hafta başında güney ve doğu kesimlerinde etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor. Pazar günü Ege Bölgesi'nde Balıkesir'in doğusu, İzmir, Manisa ve Aydın ili geneli sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise parçalı bulutlu bir havanın yaşanması bekleniyor. Şiddetli ve aşırı yağışlar sebebiyle meydana gelebilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden; Cuma günü Batı Akdeniz kıyılarında güneydoğu yönlerden, kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Hafta Sonuna Kadar Yağış Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement