Bakan Bozdağ: "Adeta El Yordamıyla Rüya Tabiri Yaparak Bir Bakan Hakkında Gensoru Önergesi... - Son Dakika
Politika

Bakan Bozdağ: "Adeta El Yordamıyla Rüya Tabiri Yaparak Bir Bakan Hakkında Gensoru Önergesi...

Bakan Bozdağ: "Adeta El Yordamıyla Rüya Tabiri Yaparak Bir Bakan Hakkında Gensoru Önergesi...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP tarafından verilen gensoru ile ilgili olarak, “Adeta el yordamıyla rüya tabiri yaparak bir bakan hakkında gensoru önergesi veriyorsunuz” dedi.

01.03.2014 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP tarafından verilen gensoru ile ilgili olarak, "Adeta el yordamıyla rüya tabiri yaparak bir bakan hakkında gensoru önergesi veriyorsunuz" dedi.

MHP tarafından kendisi hakkında verilen gensorunun TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelerinde söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, iddialara cevap verdi. Bozdağ, gensorunun her tarafının lime lime dağılmakta olduğunu söyleyerek, "Gensoru açılması istemi esasında rüya tabirinden ibarettir. Adeta el yordamıyla rüya tabiri yaparak bir bakan hakkında gensoru önergesi veriyorsunuz. Bu gensoru müessesinin itibarını azaltır, gensoru verenlerin itibarını azaltır, bir bakan olarak benim itibarımı yükseltecektir" dedi.

Adli Kolluk Yönetmeliği değişikliğinin Anayasa ve yasaya uygun olduğunu belirten Bozdağ, "CMK'nın 167. maddesinin başlığı yönetmeliktir, adli kolluk yönetmeliğinin Adalet ve İçişleri Bakanlığı ile tanzim edileceğini ifade ediyor. Bu yönetmelik bu kapsamda çıkarılmış bir yönetmeliktir. Polis adli kolluk görevini yaparken ne Adalet Bakanı'nın emrindedir ne de İçişleri'nin emrindedir. Kolluk görevlileri görev süresince cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda hareket eder" diye konuştu.

Emniyet görevlilerinin atamalarının doğru olduğunu söyleyen Bozdağ, "Bir yerde il müdürü atandığı zaman il müdürü kendisiyle çalışacak yardımcıları, şube müdürlerini, polislerin nerede çalışacağını Türkiye'de bütün ilk atamalardan sonra kendileri belirlemiştir. Örneğin Hüseyin Çapkın, İl Emniyet Müdürü olarak İzmir'e atandığı zaman 2 bin 500 kişiyle ilgili görevlendirmede değişiklik yapmıştır" dedi.

HSYK yapılandırmasıyla ilgili olarak Bozdağ, HSYK Kanunu'na göre HSYK Genel Kurulu'nun karar vereceğini ifade etti. Bozdağ, "HSYK bir defa seçim yaptı. Teamüllere uygundur. Kimlerin çalışacağına genel kurul karar vermiştir" dedi.

Hakim ve savcıların atanması ile ilgili iddialara cevap veren Bozdağ, HSYK 1. Dairesi'nin atamaları yaptığını belirtti. Bozdağ, "1. Daire her daim atama kararları çıkarmıştır. Yıl içerisinde bir tane büyük karar, mazeret kararnameleri çıkarmıştır" ifadelerini kullandı.

Önergede söz alan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, youtube ve twitter'dan örnekler vererek, "Zarrab dahil bakan çocuklarını tahliye eden hakim Çiçek, Youtube sayfasında paylaşıyor, beğeniyor. Neyi beğeniyor? Size okuyorum; 'Allah uzun ömür versin uzun adam' diyor. Tayyip Erdoğan Bey'in fotoğrafıyla beraber. İşte, yargı bu hale gelmiştir. Biz de diyoruz. Sayın Başbakana Allah uzun ömür versin. Çünkü biz canını alacak halde değiliz, Cenab-ı Allah ecelini verir, vakti saati gelir, hepimiz gidiciyiz ama böyle bir hakim Başbakanın taraf olduğu bir davada Youtube sayfasında böyle bir reklama ihtiyaç duyuyorsa onun verdiği kararı biz muhalefet partisi olarak ve Türk milleti de haklı olarak kaygıyla, endişeyle ve şüpheyle karşılaması gerekecektir" dedi.

BDP DESTEK VERMEYECEK

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, "Yarın kapanacak Meclis seçime gidecek. Herkes ve ciddi mekanizmaları işletirken muhalefet partileri olarak bizim oturduğumuz dayanakların çok sağlam olması lazım. Ancak adalet ve hukuk söz konusu olunca ki bu gensorunun içeriğine baktığımız zaman bağımsız yargı çerçevesi var. Bizim kaygılarımızın olduğu noktaları açıklayacağız elbette. Bu kaygılarımız hangi noktalarda? Ancak böyle bir gensoru için doğrusu Barış ve Demokrasi Partisi olarak biz yaşadığımız süreci dikkate alarak, bütün hassasiyetlerimizi de ortaya koyarak şunu açık ifade ediyoruz. Bugüne gelinmesinde kimler sorumlu açıkladıktan sonra neden Barış ve Demokrasi Partisi böyle konjonktürel gensoruların yanında olmadığını da ifade edecektir" şeklinde konuştu.

CHP Grubu adına söz alan Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum da, "Sayın Bakan, dünyada tutukluluğu en uzatan Bakan, 10 yıla çıkartan önergeyi veren Bakan, fezlekeleri bekleten Bakan, fezlekeleri geri gönderen Bakan, yetkisi yokken savcıları da görevden alıp 'Hop, tamam' diyen, arkasından da o savcıları arayıp 'Bana bakın, sizi bilgilendireyim, hukuku anlatayım' diyen, buna da inanmamızı bekleyen dünyadaki tek Bakan.Gensoru muhalefetin önemli bir silahıdır, aracıdır, çünkü bizim sayısal çoğunluğumuz yok" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Bozdağ: 'Adeta El Yordamıyla Rüya Tabiri Yaparak Bir Bakan Hakkında Gensoru Önergesi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement