Bakan Eker, Hububat Tesislerinin Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Eker, Hububat Tesislerinin Temel Atma Törenine Katıldı

Bakan Eker, Hububat Tesislerinin Temel Atma Törenine Katıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Onlar daha çok kan dökmeye gayret ediyorlar, biz de onlara inat umudu, barışı ve kardeşliği yaşatmaya çalışacağız."

19.09.2012 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Onlar daha çok kan dökmeye gayret ediyorlar, biz de onlara inat umudu, barışı ve kardeşliği yaşatmaya çalışacağız. Onlarla anlayacakları dilde mücadele ederken, diğer taraftan bütün vatandaşların meşru taleplerini dikkate alıp adımlar atacağız" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO) tarafından 6 ilde yapılması planlanan ve 10 ila 30 bin ton arasında değişen 13 hububat depolama tesisinin temeli, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bingöl'de saldırıya uğrayan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek konuşmasına başladı. Türkiye'nin sürekliği değiştiğini, geliştiğini ve bundan birilerinin rahatsız olduğunu belirten Bakan Eker, roketlerle saldıran, mayınlarla bu kardeşliği ve büyümeyi sabote etmeye çalışanların olduğunu söyledi. Bu yatırımların Diyarbakır ve bölge için çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Eker, "Diyarbakır, uluslararası merkez haline gelecek yatırımlarla. PKK terör örgütü, Türkiye'de yaşayan ve bu bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimizin hakkı, özgürlüğü için değil, taşeronluğunu yaptığı dış güçlerin çıkarı için yapıyor bu saldırıları. Ama bütün kardeşlerimizin daha yüksek standartta, daha sivil, daha demokratik bir yaşam geçirmeleri için çaba gösteriyoruz ve sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bölgenin kalkınması için çalışmalarına hız vereceklerini kaydeden Bakan Eker, "Onlara inat yapacağız. Onlar daha çok kan dökmeye gayret ediyorlar, biz de onlara inat umudu, barışı ve kardeşliği yaşatmaya çalışacağız. Onlara inat kalkınma hamlesini gerçekleştireceğiz. Onlarla anlayacakları dilde mücadele ederken, diğer taraftan bütün vatandaşların meşru taleplerini dikkate alıp adımlar atacağız" şeklinde konuştu.

"KÜRTÇE TV İZLENMESİN İSTİYORLAR, ÇÜNKÜ ONLARIN İSTİSMAR ALANLARINI ORTADAN KALDIRIYORUZ"

Türkiye'nin 6 ayrı merkezinde TMO'ya ait 300 bin hububat depolama tesisinin temelinin atılmasının önemli olduğunu aktaran Bakan Eker, bu yatırımların bütün Türkiye için olduğunu dile getirdi. Temel attıkları yerin buğday üretiminin dünyada ilk kez yapıldığı yer olan Dicle Havzası olduğunu ifade eden Eker, bir yandan yatırım, diğer yandan da üretimi teşvik ettiklerini, Silvan Barajı'nın tamamlanması ile birlikte

2 milyon 500 bin dönüm arazinin suya kavuşacağını söyledi. Bakan Eker, "Birileri bundan rahatsız oluyor. İşsizlerin iş bulması, daha çok üretimin yapılması bunları rahatsız ediyor. Eskiden Kürtçe yasak, Kürtçe TV yok diyorlardı. Biz bu yasağı kaldırdık, üniversitelerde de bölümler açıldı, seçmeli ders yaptık. Kürtçe TV izlenmesin istiyorlar. Çünkü onların istismar alanlarını ortadan kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

TMO Genel Müdürü Mesut Köse de, son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde iç ve dış piyasa yakından takip edilerek tedbirler alındığını belirtti. Köse, "Buğday alımlarında fiziksel ve kimyasal analizler yapıldı. Ürün alımında randevu sistemi kurulmuş. Müdahale politikalarının isabet derecesi artırılmış ve sadece gerekli ürünlerde piyasaya girilmiş, serbest piyasalarda zorunlu olmadıkça müdahale edilmemiştir. Ülkeye yeni depolama kazandırmak üzere çalışma başlattık. Bu depolar piyasa için gerektiği zaman ihracatçılar, lisanslı depoculuk sahipleri de kullanabilecektir. Buraya konulacak ürünün kimlerin ürünü olmaktan çok ülkenin ürünü olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından 6 ilde düzenlenen temel atma törenlerine canlı bağlantı yapıldı. Daha sonra protokolün sahneye konulan butonlara basması ile toplam 300 bin tonluk modern hububat depolama tesislerinin temeli

atıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eker, Hububat Tesislerinin Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement