Bakan Eroğlu'ndan İzmirlilere Körfez Müjdesi - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu'ndan İzmirlilere Körfez Müjdesi

Bakan Eroğlu\'ndan İzmirlilere Körfez Müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, İzmir’in en önemli problemlerinden biri olan İzmir Körfezi’nin temizliği için bakanlık bünyesinde özel bir ekip kurarak çalışma başlattığını açıkladı.

30.04.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, İzmir'in en önemli problemlerinden biri olan İzmir Körfezi'nin temizliği için bakanlık bünyesinde özel bir ekip kurarak çalışma başlattığını açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) Özel Meclis Toplantısı'nda iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. İTO Meclisi Salonu'nda yapılan toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ile oda üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Bakan Eroğlu'nun hizmetlerinden dolayı şükran duyduklarını belirterek, İzmir'in gelişmesi yönünde hazırladıkları projelere destek istedi. Demirtaş, İzmir'i daha yaşanabilir ve daha güzel bir kent yapma hedefinde destek beklediklerini belirterek, "İzmir Körfezi'nin ve İzmir Alsancak Limanı'nın yaklaşım kanalı taraması yapılmalı. Tarama ve rehabilitasyon projesinin ÇED sorunu var. Bu konuda ilginizi bekliyoruz. Körfez tüp geçit projesi, kruvaziyer limanı, Pasaport Limanı dalgakıranı ve Pasaport kıyısının birlikte planlanması, kentsel dönüşüm çalışmaları, modern çarşı ve siteler için arsa üretilmesi, Agora-Kale arasında Ege Medeniyetleri Müzesi yapılması, sağlık turizminin teşvik edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu ise, İzmir Ticaret Odası ile gurur duyduklarını, fikir üreten bir oda olduğunu ifade ederek, Demirtaş'ın talep ettiği fikirleri teker teker inceleyeceğini ve hizmet için büyük gayret içinde olacaklarını söyledi.

"İZMİR İÇİN MEŞALELERİ YAKALIM"

İş dünyası temsilcilerinin her zaman fikir ve tenkitlerini beklediğini de ifade eden Bakan Eroğlu, "Burada atış serbest, varsa teklif ve tenkitlerimizi söylemeliyiz. Beni bakan olarak görmeyin. Zaten esnaf çocuğuyum. Ben kendimi bakan olarak hissetmiyorum. Dolayısıyla hiç tereddüt etmeden söyleyin. Hakikat kıvılcımı fikirlerin çatışmasından ortaya çıkar. İzmir için meşaleleri yakalım. İzmir belki de Türkiye'de potansiyeli en yüksek il. Sanayi, ticaret, tarım, hayvancılık aklına ne gelirse yüksek potansiyele sahip. Turizm yeterince ileriye gidemedi. Sağlık turizmi için müsait. İzmir Ege'nin dünyaya açılan kapısı, bu kapıyı çok iyi kullanmalıyız" diye konuştu.

KÖRFEZİN TEMİZLENMESİ İÇİN ÖZEL EKİP

Yeni projeleriyle ilgili müjde de veren Eroğlu, İzmir'in en önemli sorunlarından biri olan İzmir Körfezi'nin temizliği için bakanlık bünyesinde özel ekip kurduğunu ve çalışma başlattığını açıkladı. Bakan Eroğlu, "Kafa yormaya başladım. Ekip kurdum. Arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Körfezi temizleyecek olan da biziz. Müsteşarım, genel müdürlerimin de olduğu çok büyük ekiple kafa yormaya başladık. Seçimlerden önce detayları söylemek pek de doğru değil. Ama zor değil, başaracağımıza inanıyorum. Bu konuda uzman arkadaşlarla görüşüp, birkaç alternatif hazırladık, arkadaşlar çalışıyor, raporlar bile geldi" dedi.

"ORMAN KÖŞKLERİ YAPALIM"

Bakan Eroğlu, işadamlarına işbirliği çağrısı yaparak, şöyle konuştu:

"İzmir için master planı hazırladık. Doğa, yayla turizmini geliştirme imkanımız var. Master planımız hazır. Ne zaman emredersiniz arkadaşlarımız özel toplantılar yapar. Orman Genel Müdürlüğü uygun alan seçerse, butik orman köşkleriyle mesire alanları yapılabilir. Manisa'da Spil'de 40 orman köşkü yapıldı. Burada Doğal Koruma, Mili Parklar, Orman Genel Müdürlüğü mesire alanı, tabiat parkı ilan edebilir. İzmir için potansiyel olan alanları, turizm alanı ilan ederiz. Gelin işbirliği yaparım, kaynağı, yolu, suyu bizden."

İZMİR'E İTALYA GİBİ YENİ TURİZM MODELİ

İzmir'de serbest turizm ticaret merkezi kurulması yönünde de oda üyelerine fikir üretme noktasında talimat veren Eroğlu, " İtalya'da fakir bir köy, bir sistemle dünyanın en zengin ilçesi oldu. Bir alanı serbest turizm ticaret merkezi haline getirmişler. Yat limanı var. Alışveriş merkezleri yat limanı ile uyumlu şekilde. Mısır çarşısı gibi çarşılar, butik oteller var. Çok talep oluyor. Neticede o köy İtalya'nın en zengini. Burada da böyle bir yer hazırlayalım dedik. İzmir'de birinci hedefimiz turizmi geliştirmek. Hakikaten beş misli büyütülebilir. 40 dolara her şey dahil sistemi değil, son derece zengin turistlerin geleceği bir sistem olacak. Çok para bırakacaklar. Maliye ve Ekonomi Bakanlarımızla da görüştüm, İzmir'de böyle bir sistem olması için araştırma yapıyoruz. Böyle bir modelle İzmir'de turizmde 5-6 misli büyütebiliriz. Son derece zengin turistlerin geleceği bir model olacak. Ticaret Odamız çalışmalar yapsın. Orman Bölge Müdürlüğü ve Milli Parklar incelesin, müteşebbislere gelip anlatalım, buna başlayabiliriz" diye konuştu.

"ORMANLAR EMRİNİZDE"

Ormanlık alanda ticari üretim için işadamlarının da harekete geçmesi gerektiğini belirten Eroğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bal ormanı kurun. Türkiye organik bal üretimine başladı ancak marka yok. Kredi veriyoruz, yer veriyoruz. Bal için ormanlar emrinizde. Fidan ve süs bitkileri için emrinizde, tıbbi ve aromatik bitkiler için emrinizde. Doğa ve yayla turizmi için ormanlar emrinizde. Serbest turizm ve ticaret merkezi için denizler ve ormanlar emrinizde. Gelin İzmir'i çok daha büyütelim." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu'ndan İzmirlilere Körfez Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement