Bakan Işık Ordu'da - Son Dakika
Politika

Bakan Işık Ordu'da

Bakan Işık Ordu\'da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi.

10.03.2014 20:28

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu'ya geldi.

Bakan Fikri Işık Ordu'nun Fatsa ve Ünye ilçelerinde gerçekleştirdiği inceleme ve ziyaretlerinin ardından Ordu merkezde ziyaretlerini sürdürdü. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gürsoy Fındık Entegre tesisini ziyaretinin ardından Ordu Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Işık'a ziyaretlerinde Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener, Mustafa Hamarat, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol eşlik etti.

Ordu Valiliği ziyaretinde açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, "Devletimiz hükümetimiz Ordu'ya hakikaten çok önemli projeler yapıyor. Bunlar hayaldi gerçek oldu denilen projeler. Bunlardan bir tanesi hava limanı, çevre yolları yapılıyor, Karadeniz- Akdeniz yolu var. Bunun gibi yüzlerce proje devam ediyor. Biz Ordu halkı adına hoş geldiniz diyoruz, aynı zamanda yapılan bu yatırımlar adına sizlere de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"GURUR DUYDUK GÖĞSÜMÜZ KABARDI"

Ordu'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işık, " Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Ordu'da da bir hizmet atağı var. Ordu zannediyorum Türkiye ortalamasının üzerinde bir hizmet alıyor. Bu gerçekten önemli. Denizin üzerine havalimanı yapmak Türkiye'de ilk, dünyada da sayılı havalimanlarından bir tanesi. Bunu başarmış bir Türkiye var. Artık Ordu veya Giresun'a geldiğimizde bu havalimanını kullanacağız. Türkiye'nin kapasitesi açısında da çok olumlu bir adım olarak görüyoruz. Artık bunları yabancı ülkeler yapmıyor bizde yapıyoruz. Ordu'nun ulaşımının bu kadar ciddi bir yatırım alması Ordu'yu bir taraftan doğuya ve batıya bağlarken aynı zamandan Anadolu'dan güneye bağlamakta hakikaten ancak AK Parti iktidarının yapabileceği bir işti. Bu projelerin hayata geçiyor olması bizi son derece sevindiriyor. Ordu'daki çevre yollarını, Ünye çevre yolunu kullandık. Gerçekten gurur duyduk göğsümüz kabardı. Ordu diyince aklımıza ilk gelen fındık. Bir az önce bir entegre tesisimizi gezdik. Orada da göğsümüzü kabartan bir üretim anlayışını gördük. Artık fındığın sadece kabuğunun sıyrılması ve satılması değil, ürünlerinin işlenmesi ve katma değerlerinin yükseltilerek satılması noktasına gelmesi bizi çok sevindirdi. Ayın 15'i itibariyle fındık destek ödemelerinin başlaması da çiftçimiz için bir müjde Ordu ilimize 260 milyon TL gibi bir rakam ödenecek. Bu Ordu ekonomisine esnafına herkesi ciddi derecede etkileyecek harekete geçirecek. Ordu ekonomimize ciddi bir katkı. Bu noktada da bu ödemelerin 15 Mart itibariyle de başlayacak olması da son derece sevindiricidir. Bizim bakanlık olarak Ordu'nun sanayinin gelişmesini, Ordu'nun bir üretim merkezi olmasını sağlamak noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. OSB genişletilmesi alanlar açılması, 30 Mart'tan sonra Büyükşehir yasasıyla birlikte yeni alanların üretilmesi, imarın bu noktada gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesi inşallah önümüzdeki süreçte büyükşehir ile birlikte yapacağımız çalışmalar. Ordu'nun fındığı çok önemlidir. Ama tek ürünü olmasın aynı zaman da Ordu sanayide de gelişsin. Bunun da gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

BAKAN IŞIK, OTSO'YU ZİYARET ETTİ

Bakan Fikri Işık ve beraberindekiler Ordu Valiliği'nin ardından Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nı (OTSO) ziyaret etti. Bakan Işık ve beraberindekileri OTSO Başkanı Servet Şahin, Meclis Başkanı Ufuk Ünal ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Başkan Servet Şahin ve Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Bakan Işık'ı odalarında ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirirlerken, Ordu'nun liman, demiryolu ve OSB bölgesine ihtiyacı olduğunu söylediler. OTSO gerçekleştirilen toplantının ardından Bakan Fikri Işık, AK Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Işık Ordu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement