Bakan Kılıç: "Gündemi Belirlenen Değil, Gündem Belirleyen Bir Türkiye" - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç: "Gündemi Belirlenen Değil, Gündem Belirleyen Bir Türkiye"

Bakan Kılıç: "Gündemi Belirlenen Değil, Gündem Belirleyen Bir Türkiye"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı gezilerinde işadamlarını da yanında götürdüğünü belirterek, “Bunun, daha büyük bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye, gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir Türkiye içindir” dedi.

08.03.2014 14:01

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı gezilerinde işadamlarını da yanında götürdüğünü belirterek, "Bunun, daha büyük bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye, gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir Türkiye içindir" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Samsun'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yabancılar Çarşısı esnafı ile kahvaltıda buluştu. Kahvaltı sonrası konuşan Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bütün annelerimizin ve hanımefendilerin gününü kutluyoruz. Ancak biz 364 gün unutup, 1 gün hatırlayanlardan değiliz. Hiçbir zaman olmadık, olmayacağız. Bizim medeniyetimiz cenneti annelerimizin ayağının altına koymuştur. Dolayısıyla kardeşlerimiz zamanı geldi kamu kurumlarına sokulmadılar, üniversitelere alınmadılar. En temel hakları olan eğitim haklarından yoksun bırakıldılar. Hamdolsun bunların hepsini aştık. Bunların açılmasına sizlerin desteği ile sizlerin bağrından çıkmış olan AK Parti'ye nasip oldu. Biz her zaman 'AK Parti'yi millet kurmuştur' dedik. Genel Başkanımız ve Başbakanımız her fırsatta bunu dile getiriyor. Biz milletin bize vermiş olduğu milli iradeye sahip çıkma görevini üstlendik. Hiçbir zaman bu iradeyi yere düşürmeyeceğiz" diye konuştu.

"AK PARTİ'NİN 45 KADIN MİLLETVEKİLİ VAR"

AK Parti'nin Meclis'te 45 kadın milletvekili olduğunu belirten Bakan Kılıç, "CHP'nin 19, MHP'nin 3 ve BDP'nin de 11 milletvekili var. TBMM'de de en yüksek sayıda kadın milletvekili olan parti AK Parti'dir. Bizleri nasıl eleştirecekler, nereden eleştirecekler, nasıl bir kulp takacak diye uğraşıyorlar ama bizim belediye meclisi listelerimiz dahi hazırlanırken belli bir oranımız vardır. Kota yoktur. Çünkü Başbakanımız kotanın doğru olmadığını düşünüyor. Toplumumuzun yüzde 50'si olan kadınlarımızın siyasette de yüksek bir şekilde temsil edilmeleri gerekiyor. Ama bizim listelerimizde bir oran vardır ve bu oranı tutturarak gideriz. Dolayısıyla kimse bize bu konuda ders vermeye kalkmasın. Biz bu işi icraatı ile başarmış bir partiyiz. İcraatı ile ortaya koymuş bir partiyiz. Yaptıklarımız bunun ispatıdır" şeklinde konuştu.

"GÜNDEMİ BELİRLENEN DEĞİL, GÜNDEM BELİRLEYEN BİR TÜRKİYE"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı seyahatlerine iş adamlarını da götürdüğünün altını çizen Bakan Kılıç, "AK Parti iktidarında 11 yılı aşkın bir sürede Başbakanımızın yurt dışı ziyaretlerine neredeyse hepsine işadamları da gitti. Çünkü orada gezmek için değil, oradaki iş dünyası ile özel sektörler ve bağlantılar kurmak için gittiler. Ülkemizde üretilen ve üretilecek olan ürünlerin pazarlanabilmesi için, orada yeni pazarlar açmak için, orada üretilen ürünlerin Türkiye'mizde satılması için. Bunların hepsinin tek bir amacı var. Daha büyük bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye, gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir Türkiye. Bundan rahatsız olanlar var. Biz bunları biliyoruz. Ama hiçbir zaman unutmayın, bu millet, bizler sizlerle beraber olduğumuz sürece, siz yanımızda olduğunuz sürece ve bize vekaleti verdiğiniz sürece hiçbir zaman vekaletinizi yere düşürmeyeceğiz. Her zaman ve her şartta birlik olarak, beraber olarak yürüyeceğiz. Bunu Samsun ölçeğinde yapıyoruz, Türkiye'de yapıyoruz, bunu dünyada yapıyoruz. Biz G-20'nin parçasıyız. Dünyanın ilk 20 ekonomisinin bir parçasıyız. Dünyaya yön veren kararların alındığı G-20'nin içersinde biz varız. Biz orada ülkemizin, bölgemizin ve milletimizin çıkarlarını en önde tutarak, onları temsil ederek ve en üst seviyede dile getirerek, dik durarak ama diklenmeyerek çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"25 MART'TA SAMSUN TARİHİNİN EN BÜYÜ MİTİNGİNİ YAPACAK"

Samsun'un 25 Mart tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tarihinin en büyük mitingini yapacağını belirten Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"30 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyoruz. Ancak 30 Mart yerel seçimleri yerel seçim olmaktan çıktı. Milletin iradesine sahip çıkacağı, milletin iradesine dokundurmayacağı bir mesaj olarak girdi. Bugüne kadar beraber yürüdük ve yine beraber yürüyeceğiz. Biz her zaman dik durduk. Bundan sonra da dik duracağız. Samsun biliyorum ki en büyük mesajı verecektir. Mitingleri görüyorsunuz. Meydanlar ağzına kadar dolu, adım atacak yer yok. İllerimiz birbiriyle yarışıyor. Samsun mitingimiz 25 Mart tarihinde olacak. Samsun, tarihinin en büyük mitingini yapacak, ben buna inanıyorum. 25 Mart günü Genel Başkanımız ve Başbakanımızı Samsun'da olacak. İnanıyorum ki siz, tekrar ve yeniden en büyük mesajı vereceksiniz. Samsun en büyük mitingini yapacaktır. En üst seviyedeki katılım ile belki de Karadeniz tarihinin en büyük mitingini yapacağız."

Yabancılar Çarşısı esnafının sorunlarını yakinen bildiğini ifade eden AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok, "İnşallah başkan olduğumuz zaman el ele, kol kola sizlerin sorunlarınızı çözme noktasında beraber yapacağımızı ifade ediyorum" açıklamasında bulundu.

30 Mart tarihinde destek beklediğini belirten AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "AK Parti hep sizlerle birlikte var oldu. Sizin için siyaset yaptı. Siz de AK Parti'yi hizmet için desteklediniz. 30 Mart tarihinde de aynı şekilde desteklerinize talibiz. Yeni Türkiye yolunda çıkmış olduğumuz yolda bize yapmış olduğunuz hep yol arkadaşlığınızdan memnunuz" şeklinde konuştu.

"BÜYÜK DÜŞÜNÜN"

Yabancılar Çarşısı esnafının büyük düşünmesi gerektiğinin altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da konuşmasında şunları kaydetti:

"Siz ticaretinizi büyütmeye çalışın. Burada küçük al sat yapan birer küçük esnaftan olmaktan öteye biraz imalat yapmaya, yapılan bu imalatları ilerleyen zaman içerisinde markalaştırmaya, bu süre içerisinde dışarıda bir takım ihracatlar yaparak, dışarıda bu malları nasıl satarızı düşünmeye başlayın. Artık Türkiye geleceğe bakıyor. Hep beraber önümüzdeki günlerde gerekirse uçak kiralayarak karşıdaki ülkelere yani Krasnodar'a, Novorossiysk'e gitmeliyiz. Oralarda gerekirse bürolar açmalıyız. Kendinize bunları yakıştırmıyorsunuz ama bunu yapanların sizden hiçbir üstünlüğü yok. Buradaki küçük dünyadan dışarı çıkmayı ve bunları büyütmeyi düşünmeliyiz. Bunları beraber yapalım. Bunlar sizin ticaretini geliştirecektir. Hep beraber büyük düşüneceğiz. Hepiniz büyük düşünün. Bizi karalamak ve kötülemek için kişiler burayı kapatmak gibi laflar üretiyorlar. Biz yapmak adına koşan, yapmaya yönelik zihniyete kitlenmiş siyasi hareketin mensuplarıyız. 'Yabancılar Çarşısı'nı kapatacak' diyenler, ben burayı yaparken de 'sen burayı nasıl yapıyorsun' diye idari yargıya, asliye hukuk mahkemelerine başvurup bizi durdurmaya çalışanlardı." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç: 'Gündemi Belirlenen Değil, Gündem Belirleyen Bir Türkiye' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement