Bakan Soylu'dan Anayasa Mahkemesi Kararına Eleştiri: Telaşın Neydi? - Son Dakika
Güncel

Bakan Soylu'dan Anayasa Mahkemesi Kararına Eleştiri: Telaşın Neydi?

Bakan Soylu\'dan Anayasa Mahkemesi Kararına Eleştiri: Telaşın Neydi?

Trabzon'un Arsin İlçesi'nde toplu açılış yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararını eleştirdi.

12.03.2016 15:14

Trabzon'un Arsin İlçesi'nde toplu açılış yapan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararını eleştirdi. Anayasa Mahkemesi başkanının  göreve başlamadan, 'Anayasa Mahkemesi gerekçesini koymadan kararını açıklamamalı' dediğini anlatan Soylu,"Telaşın, acelen neydi ki, gerekçesini oluşturmadan kararı açıklıyor ve bir ihsası reyde bulunuyorsun?" dedi.

Bölgede gerçekletirilen yaklaşık 10 milyon lira değerindeki yatırımlar için Arsin Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin bahçesinde tören düzenlendi.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnür, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda kişinin katıldığı tören öncesi konuşan Bakan Soylu, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle İstiklal Marşı'nın tüm mısralarını okudu, ardında da hükümetinin ülkeye ve bölgeye yaptığı yatırımlardan söz etti.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE 'TELAŞIN NEYDİ?' SORUSU

Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için verdiği karara eleştiriler yönelterek konuşmasını sürdüren Bakan Soylu, şöyle dedi:

"Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı gördük. Eski Türkiye'nin fotoğrafını tekrar bizimle karşılaştırmak istiyorlar. Anayasa Mahkemesi başkanımızın  mahkeme başkanı olmadan söylediği söz açık. Diyor ki; 'Anayasa Mahkemesi gerekçesini koymadan kararını açıklamamalı.' Peki, şu soruyu sormak bizim hakkımız değil mi:  Telaşın neydi, acelen neydi ki, gerekçesini oluşturmadan kararı açıklıyor ve bir ihsası reyde bulunuyorsun. İlk derece mahkeme kararı açıklamadan, kendi yolunu tamamlamadan ve hala 2013' deki bireysel davalar ve bireysel başvurular mahkemende görülürken, hangi imtiyazla bir casusluk davasından yargılanan 2 kişinin davasını öne çekiyor ve bu konuda hiçbir gerekçe ortaya koymuyor, ayrıca işin esasına girerek kendini ilk derece mahkeme yerine koyarak değerlendirmeyi gerçekleştiriyorsun?"

"BURASI İMTİYAZI BİR ÜLKE DEĞİLDİR"

Türkiye'nin imtiyazlı bir ülke olmadığı ve herkesin eşit olduğunu vurgulayan Bakan Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2010 referandumunda 'Evet' dedik, bu bireysel başvuruyu büyük bir heyecanla bizler getirdik. Hukukun görevi, milletin kendisine vermiş olduğu bu emaneti ehliyetle, adaletle ve hakkaniyetle beraber kullanmaktır. Vatandaşlar arasında, bireyler arasında imtiyaz ortaya koydurmamaktır. Biz '410 el kaosa kalktı' denilen günlerden bu güne geldik. Bunu millet gerçekleştirdi. Bunu ortaya koyduğu siyasi irade gerçekleştirdi. Bunu demokrasiyle ve hukukun üstünlüğüyle gerçekleştirdik. Bir grubun imtiyazı için hukukun üstünlüğünün ayaklarının altına alınmasına izin vermeyeceğimizi Türkiye'de herkesin bilmesini istiyoruz. Burası imtiyazı bir ülke değildir. 79 milyon herkes eşittir ve birdir."

Törene beraberindekilerle kurdela keserek açılışı yapan Bakan Soylu,  ardından da, basına kapalı toplantıda işadamlarıyla bir araya geldi.

- Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Soylu'dan Anayasa Mahkemesi Kararına Eleştiri: Telaşın Neydi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement