Bakan Yılmaz: Çözüm Süreci İyi Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz: Çözüm Süreci İyi Gidiyor

Bakan Yılmaz: Çözüm Süreci İyi Gidiyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Milletimiz müsterih olsun. Çözüm süreci iyi gidiyor" dedi.

06.04.2014 17:42  Güncelleme: 19:03

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çözüm sürecine AK Parti hükümeti olarak önem verdiklerini belirterek, "Milletimiz müsterih olsun. Çözüm süreci iyi gidiyor." dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 30 Mart yerel seçimlerinde Sivas ilçelerinde AK Parti'nin kazandığı ilçeleri bugün de ziyaret ederek yeni seçilen başkanlara hayırlı olsun ziyaretinde bulunup, başarı diledi.

Bakan Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin ile birlikte ilk olarak Hafik ilçesine geldi. İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Hafik Gölü'nde kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Doğanşar ilçesine geçerek AK Parti'de belediye başkanı seçilen Oktay Necdet Karaman'ı ziyaret edip, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Bakan Yılmaz, daha sonra Zara ve Akıncılar ilçesinde de partisinin kazandığı belediyeleri ziyaret etti.

"BU, BİRİLERİNDE RAHATSIZLIK OLUŞTURUYOR FAKAT..."

Akıncılar ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, Kuzey Irak'tan açılan ateş sonucu bir uzman çavuşun yaralanması ve Diyarbakır- Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerin kimlik kontrolü yapmasıyla ilgili soru üzerine şöyle konuştu: "Çözüm sürecine biz sadece AK Parti hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak önem vermiyoruz. Çözüm sürecine milletimiz önem veriyor. Eğer çözüm sürecinden bir rahatsızlık olsaydı, bu 30 Mart seçimlerinde çok açık ve net olarak mesaj verilirdi. Orada bazı yerlerde biz karakollarımızı yapıyoruz. Bazı yerlerde yollarımızı yapıyoruz. Yani güvenliğimiz arttıracak işlemleri eylemleri yapıyoruz. Bu birilerinde rahatsızlık oluşturuyor. Fakat bunlar istisnaidir, resmin tamamına bakmak gerekir. Resmin tamamında Türkiye'nin 780 bin kilometre karesinin her metre karesinde bir huzur var. Bu istisnai olanlar onların orada varlıklarının kendileri o mesajı vermek istiyor. Biz buradayız demek istiyor. Ama milletin iradesinin karşısında hiç kimsenin durabilmesi mümkün değildir. Hukuk dışı yapılanmalarda eninde sonunda hak ettikleri cezayı hukuk önünde alırlar. Milletimiz sabırlı olsun. Her geçen gün daha iyidir. Bu resmi çok büyütürseniz, yani bu noktayı o zaman resmin kendisini kaçırırsınız. Bu da doğru olmaz. Bunlar istisnai olaylardır, hukuk dışı olaylardır. Türkiye hukuk devletidir. Hukuk işler ve bunu yapanlar adalet önüne eninde sonunda çıkarılırlar. Milletimiz müsterih olsun diyoruz. Çözüm süreci iyi gidiyor. Bu milletin projesidir. Milletin projesini de bizde sahipleniyoruz."

KATO DAĞI'NDA OPERASYON İDDİALARI

Hakkari'de Kato Dağı'nda askerlerin operasyon yaptığına dair bazı söylemler üzerine BDP'lilerin dağa çıkmasını da değerlendiren Bakan Yılmaz şöyle dedi: "Biz sadece kendi karakollarımızın, kendi Mehmetçiğimizin güvenliğini alıyoruz. Bu güvenlik içinde ne gerekiyorsa biz onu yapıyoruz. Bu güvenlik tedbirlerinin alınmasından da, karakola yol yapılmasından da, karakolun güvenliğinin arttırılmasından da bazıları bir rahatsızlık duyuyor. Dolaysıyla bunlara itibar edilmemesi gerekir diyorum." Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Gölova ve Suşehri ilçelerine geçerek burada yeni seçilen belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz: Çözüm Süreci İyi Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement