Balbay'dan Cezaevi Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Balbay'dan Cezaevi Ziyareti

Balbay\'dan Cezaevi Ziyareti

Chp İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay Aliağa Şakran Cezaevi Kampusu'nde incelemelerde bulundu, burada kalan çocuklarla görüştü.

17.05.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay Aliağa Şakran Cezaevi Kampusu'nde incelemelerde bulundu, burada kalan çocuklarla görüştü.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Balbay, cezaevindeki çocukların cezalarının bitiminde kapı önüne konulduğunu, cebinde 5 kuruş olmadan sokağa salındıklarını söyledi. "Bu çocuklar ne yiyip içeçecek" diyen Balbay, "Aileleri aylardır gelmeyen çocuklar var. Biri dedi ki iki aydır ailemden hiç kimse gelmedi. Böylesi bir yalnızlık içindeler. Çocuk tekrar suç işleme olasılığı bu yüzden çok yüksek" dedi. Adalet Bakanlığı'nın buradaki cezaevini büyütme kararı aldığını söyleyen Balbay, şöyle devam etti:

" Menemen'de bir cezaevi daha yapılıyor. Hani AKP'nin bir sloganı var. Diyor ki; onlar konuşur, AKP yapar. Bunu şöyle değiştirmek lazım. Evet, CHP ülkenin sorunlarını konuşur, AKP cezaevi yapar. Türkiye'de en çok cezaevi bu dönemde yapıldı. AKP döneminde yapıldı. ve yeni cezaevleri yapmakla da övünen bir iktidarla karşı karşıyayız. Üstelik bu cezaevleri yetersiz kalıyor. Toplumun hangi noktaya geldiğini toplumun suç işleme oranının suç işleme eğilimini ortaya koyan bir durumla da karşı karşıyayız. Benim burada birebir parti organlarımızla görüşerek önerim şu olacak. Nasıl işsiz bir kişiye iş veriliyor. İş verilinceye kadar, iş bulunuluncaya kadar o kişinin bir süre belli ölçüde maaş alması söz konusuysa, cezaevinden çıkıp sokağa konulan bu kişilerin hayatını nasıl sürdüreceği takip edilmeli. Belki onlara belli dönem hayatlarını idame ettirecek şekilde para verilmeli. Eğer bu yapılamaz ise onlar tekrar suç işleyecekler. Gerçekten bu çok ciddi bir sorun. Bu toplumun sorunudur."

Bir koğuştaki 15 yaşıdaki çocuğun yazdığı şiirin "Sol omzum çok ağrıyor anne/Şeytan konuşuyor/Ben dinliyorum/Ölüm karanlık sokaklarda bekliyor/Ve ben ona gidiyorum anne" dizelerinin kensini çok etkilediğini belirten Balbay, şunları söyledi:

"Bu çocukları eğitemememiz halinde dışarı çıkınca nasıl bir hayatla karşılaşacakları ve hatta ne yapacakları aşikar. Bu çocuk büyük olasılıkla korkarım yeniden suç işleyecek. onuştuğum çocuklara da anlattım; 'Ben de 5 yıl cezaevinde kaldım' dedim. İnanamadılar. Neden yattın diye sordular. Çünkü onlar gasp ve hırsızlıktan yatıyorlar. Ben 'Neden içeri girdin' diyorum, 'İhtiyaçtan hırsızlıktan içeri girdik' diyorlar." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balbay'dan Cezaevi Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement