Balbay: "Demir Parmaklıkları Halkımız Kırdı" - Son Dakika
Güncel

Balbay: "Demir Parmaklıkları Halkımız Kırdı"

Balbay: "Demir Parmaklıkları Halkımız Kırdı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cumhuriyet Halk Partisi’ni güçlendirmek ve iktidar yapmak gerektiğini söyledi.

28.03.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cumhuriyet Halk Partisi'ni güçlendirmek ve iktidar yapmak gerektiğini söyledi.

Manisa'da, Akademik Odalar Birliği tarafından son söz tanıtım toplantısı yapıldı. Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleşen toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Mustafa Moroğlu, Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP İl Başkanı Cahit Kaplan ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Mustafa Balbay, buraya Özgür Özel'e destek vermek için gelmediğini, Özgür Özel'in zaferini kutlamak için geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Biz, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sizin telefonunuzu değil sözünüzü dinleyeceğiz. Bu seçime pek çok bakımdan bakmanızı istiyorum. Bu gün artık her şey ortadadır. Ankara'daki hükümet artık tepetaklaktır, tapetaklaktır. Ortam dinlemeleri oluyor. Bunu iktidarın kendisi oluşturdu."

Cumhuriyet Halk Partisi'ni güçlendirmek ve iktidar yapmak gerektiğini anlatan Balbay, şunları söyledi: "Önümüzde 3 seçim var. Birincisi 30 Mart yerel seçimi, ikincisi Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimi, üçüncüsü de Haziran'da yapılacak genel seçimlerdir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu üç seçimi bir arada düşünüyoruz."

"BENİ EN ÇOK ZİYARET EDEN KİŞİ ÖZGÜR ÖZEL'DİR"

Mustafa Balbay, konuşmasında Özgür Özel'i demir parmaklıklar ardında tanıdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "İnsan kendini yalnız hissettikçe umutsuzlaşır. Demir parmaklıklar ardında sizlerle yüz yüze olmasak da hep gönül gönüleydik. 5 yıllık zamanda 35 bin mektup aldım. Bunların içerisinde Manisa damgalı mektuplar vardı. Bizleri Mustafa Balbay'ı, İlker Başbuğ'u, İşçi Partisinden yönetici arkadaşları demir parmaklıklardan çıkaran ne Anayasa Mahkemesi ne de yasalardır. Demir parmaklıkları kıran sizlersiniz. Hapiste bir ziyaret yarım tahliye demektir. Beni en çok ziyaret eden kişi Özgür Özel'dir. Ama özgürlüğüm yarımdır. Şu an hapiste bulunan tüm yurtseverler serbest kaldığında kendimi özgür hissedeceğim."

ÜÇ BÜYÜK DEVRİM

Ülke tarihinde 3 büyük devrimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Balbay, şunları söyledi: "Birincisi Kurtuluş Savaşı'nın ardından gerçekleştirdiğimiz o kuruluş devrimleri, ikincisi çok partili yaşama geçiş, üçüncüsü bu ülkeye sosyal devlet kavramının gelmesi ve sosyal demokrasinin gelmesidir. Şimdi ise dördüncü devrime hazırlanıyoruz. Bu da demokrasi ve özgürlük devrimidir. Biz Mustafa Kemal Türkiye'sinin 21. yüzyılda da gerçek anlamda bu çağı yakalamış bir ülke olmasını istiyoruz. Bunun için Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurmak zorunlu bir görevimizdir. Bir iktidar düşünün, bir seçim uğruna memleketi savaşa sürüklüyor."

KAMU İHALE YASASINA DEĞİNDİ

Balbay konuşmasında, Kamu İhale Yasasının devletin ihalelerini nasıl yapması gerektiğini ortaya koyan çok temel bir yasa olduğunu söyledi. Bu yasada gerçekten ihalenin nasıl yapılacağının açıkça yazıldığını anlatan Balbay, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunlar atasözümüzü de değiştirmiş. Demişler ki, minareyi çalan yasasını hazırlar. Mecliste icraat yapmak için kaldır parmak indir parmak maksat ihaleden para koparmaktır." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balbay: 'Demir Parmaklıkları Halkımız Kırdı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement