Başbakan Erdoğan(2/son): Kendi Göbeğimizi Kendimiz Keseriz - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan(2/son): Kendi Göbeğimizi Kendimiz Keseriz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu mitingde Suriye jetinin düşürülmesinin ardından CHP'nin Suriye yönetiminden önce açıklama yapmasını eleştirerek, MHP, CHP ve Pensilvanya'yı Baas rejiminin askeri olmakla suçladı.

25.03.2014 16:05

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu mitingde Suriye jetinin düşürülmesinin ardından CHP'nin Suriye yönetiminden önce açıklama yapmasını eleştirerek, MHP, CHP ve Pensilvanya'yı Baas rejiminin askeri olmakla suçladı.

Kastamonu mitinginde vatandaşlara seslenen Erdoğan, Kastamonu'lulardan sandıklara sahip çıkmalarını isterken seçim öncesi vali ve kaymakamlara da mesaj gönderdi ve "Gerekli güvenlik önlemleri alınmaz ise gerekeni biz yaparız" diye konuştu.

Fetullah Gülen'i eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bir odadan geldim deme, şimdi neredesin onu söyle? Milletten topladığınız zekatlarla, sadakalarla, himmetlerle inşa ettiğiniz buraları konuşalım" dedi. "Çirkinlikler, ahlak dışı eylemler edepsizlikler, attık bunlarla sınırlı değil" ifadesini kullanan Erdoğan, "Bu Pensilvanya, hiç utanmadan, sıkılmadan çıktı artık, açık açık CHP'yi, MHP'yi, BDP'yi desteklemeye başladı" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

-"PROVOKASYONA FIRSAT VERMEYİZ"-

"CHP, MHP'ye oy verdirerek yemin ettiriyorlar, inanın bu yeminlerin hiçbir geçerliliği yok. İnsanlara yalan söylüyorlar. Bunlara inanmayın. Biz bu terör örgütünün yöneticilerinin suça bulaşanların inlerine kadar, elbette gireceğiz. Biz asla size karşı böyle provokasyona fırsat vermeyiz. Şimdi bu ahlaksızlar sandık üzerinden de tuzak hazırlıyorlar. Oy pusulalarını geçersiz hale getirmek için gayret gösteriyorlar. Oy kullanacağınız pusulanın en ufak bir kalem çiziği görmeyin gördüğünüz zaman iade edin.

-"SİYASETİ TEMİZE ÇEKMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

"Biz bu ülkede 12 yıldır bu ülkede temiz siyasetin, namuslu siyasetin, ahlaklı edepli siyasetin hakim olması için mücadele veriyoruz. Bu temiz siyaset üzerindeki vesayeti kaldırmaya, siyaset üzerindeki çete baskısını kaldırmaya çalışıyor, bir yandan da siyaseti temize çekmek için gayret gösteriyoruz. Şimdi Bu Pensilvanya, Şu anda Türkiye'yi, devleti, siyaseti zehirlemek için her yola başvuruyor. Maalesef bu CHP Pensilvanya'nın kuyruğu oldu, MHP Pensilvanya'nın kuyruğu oldu. Kasetlerle, montajlarla, şantajlarla, hem CHP'ye hem MHP'ye boyun eğdirdiler. 28 Şubat'ta zulüm yaşattı. CHP ile yol arkadaşı olan MHP'ye asla aldanmayın. Okyanus ötesi deyip, Pensilvanya'ya hakaret eden Bahçeli'nin bugün Pensilvanya'nın dizinin dibine oturmasına bakın. Bunların ahlakını görün, Bunların ilkesizliğini görün, bunlar sadece slogan atarlar, bunlar sadece milliyetçiliğin istismarını yaparlar.

-"BAŞKA DEVLETİN EMNİYET BİRİMİ O ALÇAKLIĞI YAPAMAZ"-

Bu Pensilvanya'nın yargı da uzantıları var, Emniyette uzantıları var, diğer birimlerde uzantıları var. Bunlar 30-35 yıldır, sızmadıkları yer bırakmamışlar. Bakın İstihbaratımızın tırlarına, Adana'da alçakça operasyon yaptılar. İnanın başka devletin savcısı olsa, başka devletin Emniyet birimi olsa, o alçaklığı yapmazdı. MİT mensuplarını durduruyor, yere yatırıyor, ellerini kelepçeleniyor ve bir yüzbaşımızı, bir üsteğmenimizi tekmeliyor, yumrukluyorlar. Bunları izleyince şok oldum. Gereğini yaptık, halen devam ediyor, bitmedi. O MİT ne yapıyordu? Suriye'deki Bayır- Bucak Türkmenlerine yardım götürüyordu. Bu MHP milliyetçi de neden sesi çıkmıyor? Oradaki Bayır- Bucak Türkmenlerine, yardım etmezsek, katil Esad'ın bombalarına mı mahkum edelim. Bunlar dürüst değiller, samimi değiller. Bunlar sadece iftira yapıyorlar. Devlete saldırı var MHP susar, Türkiye Cumhuriyetine onun Başbakanına, Cumhurbaşkanına, Genelkurmay Başkanına, saldırı var, MHP susar. MİT'e saldırı var, götürülen yardımlar engellenmek suretiyle, Türkmenlere saldırı var bu MHP susar, çünkü Pensilvan'ya öyle istiyor. Pensilvanya bunların boynuna ipi takmış istedikleri yere çekiyor. İstediği yere sürüklüyor."

-"SURİYE JETİNİN DÜŞÜRÜLMESİ"-

Suriye uçağının düşürülmesine de konuşmasında yer ayıran Erdoğan, "Bir Suriye jeti angajman kurallarını ihlal etti, hava sahamızı ihlal etti, defalarca uyarıldı, dinlemedi, Hava Kuvvetlerimize ait jetler gitti uçağı düşürdü. Daha önce de bir helikopterleri aynı şekilde düşürüldü. Çok ilginç Suriye tepki vermeden, CHP bu hadiseye tepki verdi. Bunların yayın organları yandaş medya var ya, hepsi birlikte tepki veriyor. Daha Suriye kendisini savunmadan CHP Suriye'yi savunuyor. Bunların birbirinden farkı yok. Aslında birbirleri ile haberi de yok. Önceki Gün CHP"nin genel başkan yardımcısı çıkıyor Suriye lehine, açıklama yapıyor, Genel Müdürü çıkıyor o farklı söylüyor, sonra tepkiler geliyor çark ediyor. Dün Genel Müdür yine çark etti. Bu defa Suriye'nin avukatlığını yapıyor. Bunların birbirlerinden de haberi yok, kendilerinden de haberi yok."

-"TWİTTER ÖNCE MAHKEME KARARLARINA UYMAYI ÖĞRENSİN."-

"Bu CHP Ergenekon'un avukatlığını yaptı mı? Silivri'nin avukatlığını yaptı mı? DHKP-C denilen terör örgütünün avukatlığını yaptı mı? Twitter'ın avukatlığını yaptı mı? Benimle ilgili, uydurdukları bir şey var, ama benim şüphem yok, birileri çıkıp Başbakan prestij kaybediyor, AK Parti prestij kaybediyor diyor. Nerede kaybediyoruz? Twitter'ı yasaklamak suretiyle prestij kaybediyor. O Twitter önce mahkeme kararlarına uymayı öğrensin. Sen kalkıp da Amerika'da Amerika Başkanı'na Tayip Erdoğan'a yapılan hakareti yapamazsın. Yaptığın anda indirirler seni. Bu kalkıp Tayip Erdoğan'a her türlü hakareti yapacak, tüm uyarılara rağmen indirmeyecekler, aynı şekilde bakanlarıma, yapacaklar, uyarılara rağmen indirmeyecekler, mahkeme kararına rağmen indirmeyecekler, biz de seyredeceğiz. O televizyonlara çıkanlara sesleniyorum; Twitter'ın avukatlığını mı yapıyor musunuz? Yoksa bu milletin Başbakanının, bakanlarının, milletin avukatlığını mı yapacaksınız? Kusura bakmayın milletimize sordum, 2 milyon İstanbullu böyle bir Twitter'ı istemiyor. Böyle bir Twitter'a hayır dediler. Bu tür bilgisayarla kalkıp da Tayip Erdoğan'a böyle bir iftirayı yapar bunu da Twitter'da yaymaya kalkarsan kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İsviçre Bankalarındaki 13 ayrı bankada hesabı olduğu yönündeki iddialarına da değinen Başbakan Erdoğan, "Bu hesaplar hangi bankadaysa beraber gidip çekelim o parayı sana vereyim" şeklinde konuştu.

MHP, CHP ve Pensilvanya'yı Baas rejiminin askeri olmakla suçlayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin esir alınamayacağını ve çetelerin diriltilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan(2/son): Kendi Göbeğimizi Kendimiz Keseriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement