Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Akdoğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Akdoğan Açıklaması

Başbakan Erdoğan\'ın Siyasi Başdanışmanı Akdoğan Açıklaması

"Türkiye'de muhalefet sorunu var, iktidar sorunu yok"

05.03.2014 23:20

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Türkiye'de muhalefet sorunu bulunduğunu belirterek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisine ve MHP'ye genel  başkan olmak isteyen 2  kişiyi belediye başkanı adayı yaptığını, bu kişiler seçimi kazansa da kaybetse de Kılıçdaroğlu'nun gideceğini  söyledi.

AK Parti Polatlı İlçe Teşkilatının, Polatlı Belediyesi Dede Korkut Mahalle Konağında düzenlediği, "Hizmete Devam, Ustanın Ustalarla Buluşması" toplantısına, Polatlı Belediye Başkan Adayı Yakup Çelik'e destek için katılan Akdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bir muhalefet sorun var, iktidar sorunu yok. Biz, kendi  kendimizle yarışıyoruz.  CHP'nin genel müdürü Kılıçdaroğlu, 2 tane adaya bel bağladı. Bir tanesi CHP'nin genel başkanı olmak istiyor, bir tanesi MHP'nin genel başkanı olmak isteyen  2 kişiyi getirdi, 2 büyükşehirden aday  yaptı. Onlar kazanırsa da siyasi hayatı bitecek, kaybetse de bitecek. Yani her halukarda kaybetmek üzerine çıkmaz bir sokağa girmiş durumda ve 30 Mart'ta kaybedeceklerini gördükleri için daha fazla hırçınlaşmaya başladılar.  Ellerine tutuşturulan montaj kasetlerden medet ummaya başladılar. Ama Allah'ın izniyle milletimizin hayır duasıyla inşallah bunları da  geride bırakacağız."

Türkiye'nin Başbakan Erdoğan liderliğinde  büyük gelişmeler kaydettiğini, milletin her kesiminin son 10 yılda rahat nefes aldığını anlatan Akdoğan, şunları söyledi:

" Ve manevi çalışma yapan her kim varsa, milletin imanını kurtarmak için çalışan her kim varsa başımızın üzerinde yeri vardır. Bu, ayrı bir durum.  Ama 17 Aralık'tan sonra gördük ki birileri eski bir hastalığa tutuldu. Eskiden askeri bürokrasiyle niye uğraşıyorduk, niye darbe yapmaya çalışıyorlardı? Niye vesayet düzeni kurmaya çalışıyorlardı? 'Sen bilmezsin ben bilirim.'  'Milletin seçilmiş iktidarı karar veremez.  Biz karar veririz, terör politikasına biz karar veririz, Suriye politikasına biz karar veririz. Ülkenin geleceğine biz karar veririz, çünkü bizim devlet içinde gücümüz var.  Biz istediğimiz kişiye istediğimiz operasyonu yapabiliyoruz.' Bu vesayetçi anlayış tekrar hortlamaya başladı.  Başka bir güç üzerinden tekrar hortlamaya başladı. Bu yüzden devlet içerisinde çöreklenen birtakım paralel yapılanmalara karşı, milletin iradesine, milletin emanetine sahip çıkmak siyaset kurumunun namus görevidir...

Montaj kasetlerle 'hırsız var' diye bağırıp duruyor, yaygara yapıyor. Yaygarada bir şey kaçırmaya çalışıyorlar. Asıl hırsızlık hayat çalmaktır, hayat. Siz yüzlerce insanı onlarca yıl herhangi bir hüküm vermeden cezaevlerine dolduruyorsanız, onların hayatını çalıyorsunuz demektir. En büyük hırsızlık budur. İnsanları karalama kampanyalarıyla itibarsızlaştırmaya çalışıyorsanız, onların onurunu çalıyorsunuz demektir."

"Seçilmiş iktidara operasyon yapmaya kalkıyorsanız, milletin iradesine hırsızlık yapıyorsunuz demektir. Asıl hırsızlık budur ve bugünkü mücadele bu mücadeledir. Devlet içinde çöreklenen son çeyreğiyle, son vesayet özlemcileriyle mücadele etme meselesidir" diyen Akdoğan, bu nedenle Başbakan Erdoğan'ın da söylediği gibi, bu seçimin yerelin ötesinde anlamlar taşıdığını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Akdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement