Başbakan Erdoğan, Ordu'da Halka Seslendi - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan, Ordu'da Halka Seslendi

Başbakan Erdoğan, Ordu\'da Halka Seslendi

Başbakan Erdoğan, Ordu'nun Fatsa ilçesinde yapımı tamamlanan bazı eserlerin toplu açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, halka hitap etti.

21.12.2013 16:36  Güncelleme: 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 3 ay içinde sadece 15 şehirde 12 milyar liralık yatırımların açılışını yaptıklarını belirterek, "Yolsuzlukların içinde olan bir iktidarın bunları gerçekleştirmesi mümkün mü? Bunları ancak idealları olan, dertli olan, milletine, ülkesine sevdası olan, gerçek anlamda milliyetçi olan bir AK Parti iktidarıyla gerçek anlamda bir cuhmriyetçi olan AK Parti iktitdarıyla gerçekleştirebilirsiniz. İşte bunu biz yaptık" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ordu'nun Fatsa ilçesinde yapımı tamamlanan bazı eserlerin toplu açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, halka hitap etti.

Erdoğan, konuşmasında, helikopterle Fatsa'ya gelirken çevre yolunu takip ettiğini ve çevre yolunu izlerken tünelleri gördüğünü belirterek, "Yarabbi sana hamd olsun bize bunları nasip ettin dedim. Çünkü göreve geldiğimizde bu sahil yolunun o zaman hatırlayın yüzde 35'i bitmişti. Biz dört yılda geri kalanını tamamladık. Sadece bir Ünye Fatsa buralar kalmıştı. Şimdi de buraları tamamlıyoruz, bitiriyoruz" diye konuştu.

Fatsa'da bir saate ulaşılabilen yerlere artık 5-10 dakikada varılabildiğine işaret eden Erdoğan, "Yol medeniyettir. İşte biz bunları yapıyoruz, bunları gerçekleştiriyoruz ve bir tek gün içinde Ordu'ya 632 milyon liralık, yani 632 trilyon liralık hizmet kazandırıyoruz. Bugün Fatsa'da yapacağımız bu açılışlarla sadece 37 trilyon buradaki hizmetimiz. Bu yatırmlar içinde Milli Eğitim Bakanlığımıza ait yatırımlar var. Yurt var, ponsiyonlar var, 12 bölümlük bir atölye var. Ayrıca Fatsa İmam Hatip Lises'ne kazandırdığımız bir kapalı spor salonu var. Kardeşlerim yine Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tamamladığı 500 kişilik bir öğrenci yurdu var. Bugün bunları da resmi olarak açıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Fatsa'da DSİ yatırımlarını tamamladı, onları da bugün açıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlçedeki DSİ yatırımlarının tamamlandığını beliten Erdoğan, "Sosyal yardımlaşma dayanışma vakfının tamamladığı betonarme prefabrik evleri hak sahipleriyle buluşturuyoruz. KÖYDES kapsamında tamamlanan yolları ve içme suyu projelerini de Fatsalı kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, Son 3 ay içinde 15 kenti ziyaret ettiğin ve toplam 12 milyar liralık yatırımların açılışını gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, " Adıyaman'dan Tekirdağ'a, Diyarbakır'dan Trabzon'a, Malatya'dan Edirne'ye, Antalya'dan Denizli'ye kadar 15 şehrimize gittim. Bazı ilçeleriyle birlikte bu yaklaşık 40'ı buldu. Aynen bugün nasıl Ünye, Fatsa diyorsak ondan sonra Ordu merkez diyorsak, o illerimizde de en az merkezin dışında iki veya üç ilçeyi dolaştım. 3 ay içinde sadece bu 15 şehrimizde 12 katrilyon liralık yatırımların açılışını yaptık" bilgisini verdi.

-"İlkler AK Parti iktidarının işidir"

İstanbul'da da 29 Ekim'de 5,5 milyar liralık yatırım değeri olan Maramaray'ın açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

" Marmaray, boğazın altından 62 metre derinlikten bir tüp geçit. Biz biliyorsunuz, Ferhat gibi dağları deldik. Ama şimdi bir de denizin altında tüpler inşa etmeye başladık. Denizin altında Marmaray, şu anda 13,5 kilometre uzunluğuyla tüm insanlığa hizmet veriyor. Avrupa'yı Asya'ya bağladık onunla. Köprülerle bağladığımz gibi. Bitmedi şimdi onun güneyinde bir tüp geçit daha yapıyoruz. Buradan da trenler değil oradan otomobiller geçecek. Bir de boğaza üçüncü bir köprü yapıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü o da Karadeniz'e en yakın noktada. Kardeşlerim onun 4 gidişi var, 4 gelişi var. Ama ortadan da raylı sistem, yani ortasından da tren geçecek. Bu da bir ilk. İlkler AK parti iktidarının işidir.

Yıllar yılı, Ordu için üniversite dendi. Yapabildiler mi? Hayır. Kim yaptı? Biz yaptık. Hastaneler, yapabildiler mi? Hayır, biz yaptık. İnşallah şimdi Ordu bir de şehir hastanesine kavuşacak. Çünkü 30 tane büyükşehire 30 şehir hastanesi vaadimiz var. Bunları peyder pey inşa ediyoruz. Başladık. Bir de ne dedik, dedik ki Ordu ve Giresun'a ortaklaşa bir havalimanı, başladık mı başladık. Şimdi en yakın zamanda Ordu, Giresun ortak havalimanına kavuşuyor. Böylece bölgede işi o kadar kolaylaştırıyoruz ki bir taraftan Samsun-Ordu arasında Çarşamba'daki havalimanı bir taraftan bu havalimanı öbür taraftan Trabzon Havalimanı. Sadece şurada 4 tane şehirde 3 tane havalimanına sahip oluyoruz. Bu muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmaktır. Yolsuzlukların içinde olan bir iktidarın bunları gerçekleştirmesi mümkün mü? Bunları ancak idealları olan, dertli olan, milletine ülkesine sevdası olan, gerçek anlamda, milliyetçi olan bir AK Parti iktidarıyla gerçek anlamda bir cumhuriyetçi olan AK Parti iktitdarıyla gerçekleştirebilirsiniz. İşte bunu biz yaptık."

"Biz sadece 3 ay içinde bakın bu çok önemli, 20,5 milyar liralık yatırımı ülkemizle, milletimizle, şehirlerimizle buluşturduk" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ben bugün buraya Karadenizli kardeşlerimle kucaklaşmaya, milletimle dertleşmeye geldim. Bundan 19 yıl önce, 94 yılında, bu kardeşiniz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Aziz İstanbullular dışında hiç kimse bizim kazanacağımızı beklemiyordu. Niye? Benim başkanlığımdan önce CHP vardı. Daha önce ANAP vardı. Tabii bunları çok büyütüyor, şişirişyorlardı ama bilmiyorlardı ki en büyük güç Hak'tır, en büyük güç halktır. Bunu bilmedikleri için, buna inanmadıkları için zannediyorlardı ki belirleyici olan medyadır. Belirleyici olan sermayedir. Elhamdülillah benim milletim Rabbimin de yardımıyla bizi İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı yaptı.

Ne oldu? Bütün siyaset mühendisleri şaşırdılar. Komalara girdiler, hatta çok enteresandır, gece saat 11.30, il merkezindeyim. İsmini vermeyeceğim o zaman en çok satan ikinci gazete, partimize geldi, 'nasıl görüyorsunuz' dedi. 'Soruyu niye bana soruyorsunuz, ben tebrik etmeye geldiniz zannettim' dedim. Olur mu dedi, 'şu anda Anavatan Partisi'nin genel merkezinde şampanyalar patlatılıyor' dedi. Ne şampanşyası hayırdır dedim. Yarın sabah neyi patlatacaklarını bilemem ama biz bu seçimi kazandık dedim. Teşekkür ediyorum dedim. 'Doğru mu diyorsun' dedi. Rakamları istiyorsan arkadaşlarım içerden bütün zabıtlarıyla verebilir dedim. Çünkü o zaman İstanbul'da online sistemiyle bu işi en iyi götüren bir partiydik. Anında sandıklar, neticeler merkezimize geliyor oralarda her şey toplanıyordu. Çünkü bunların bilgiyle de pek alakalı yoktur. Bunlar kaba gürültüdür. Tabii gece saat 1'e doğru neticeler artık kesinleşince kapıyı kapamış, ANAPın il merkezindekiler. Seçim kayboldu diğeri de zaten yola revan olmuş, biz ertesi sabahtan itibaren millete, İstanbullulara hizmet yolana revan olduk."

Daha sonraki dönemde de kendileri için "devlet deneyimi yok, devlet tecrübesi yok" denildiğini anımsatan Erdoğan, "Ama biz bunlara o CHP'nin kirli, susuz bıraktığı İstanbul, afedersiniz çöp dağlarına mahkum ettiği İstanbul, hava kirliliğe mahkum ettiği İstanbul'u, ben şu anda inanıyorum ki bu alanın tamamına yakınını İstanbul ile ilgili alakası var, bir yıl içinde iki yıl içinde çöpten kurtardık, hava kirliliğinden kurtardık. Evet susuzluktan İstanbul'u kurtardık" diye konuştu.

"CHP susuzluk demektir. CHP kirlilik demektir. CHP çöp dağları demektir" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz İstanbul'u tertemiz yaptık, Habitat 2 toplantısı, ki dünyada çevrecilik demektir, böyle bir toplantı İstanbul'da yapıldı. Dünyanın en temiz şehirlerinden bir tanesi olarak İstanbul kayıtlara girdi. Biz buyuz. Şimdi ne yapacaklarını şaşırdılar. İlk günden itibaren bize saldırmaya başladılar. 4,5 yıl boyunca saldırdılar. Çirkin iddialar attılar, manşetleriyle tuzaklarıyla kompololarıyla bu kardeşinizi yıpratmak istediler. Attıkları çamur Allah'ın inayetiyle üzerimize yapışmadı. Son derece çirkin iddialarla geldiler. Yıpratmak için ellerinden geleni yaptılar. Allah'ın izniyle sizin destekleriniz, dualarınızla, alnımız açık olarak ak şekilde görevimizi bıraktık."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan, Ordu'da Halka Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement