Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Açıklaması

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Açıklaması

"Türkiye genelindeki yağışlar nedeniyle Zonguldak merkez ve Ereğli'de meydana gelen selde 26 vatandaşımız kurtarıldı, Sakarya Geyve'de evlerinde mahsur kalan 17 vatandaşımızın tahliyesi için Genelkurmay Başkanlığına mesaj emri çekilerek, bir helikopter görevlendirildi" "Yurt genelindeki 11 AFAD arama.

06.06.2014 23:52

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde sağanak yağışlar nedeniyle teyakkuza geçildiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak merkez ve Ereğli'de meydana gelen selde 26 vatandaşın, Başkanlığın koordinasyonuyla teyakkuza geçirilen 28'i AFAD arama kurtarma, 57'si Ereğli itfaiyesi, 4'ü Erdemir arama kurtarma personeli ve 20'si gönüllü olmak üzere 109 kişilik ekibin çalışmalarıyla kurtarıldığı belirtildi.

Sakarya Geyve'de evlerinde mahsur kalan 17 vatandaşın tahliyesi için Genelkurmay Başkanlığına mesaj emri çekilerek bir helikopter görevlendirildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sakarya'nın Akyazı, Hendek, Karasu ve Karapürçek ilçelerinde sel baskınlarının meydana geldiği bilgisi alınmış olup, olaya Sakarya AFAD arama kurtarma birlik müdürlüğünün, ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerinin çalışmalarıyla müdahale edilmektedir. Mahsur kalan vatandaşlar AFAD koordinasyonunda arama kurtarma ekiplerince paletli araçlar ve botlar vasıtasıyla tahliye edilmektedir.

Düzce'de Ahmetçiler ve Melen derelerinde su taşkını olduğu, il merkezinde bazı iş yerlerinde su baskını yaşandığı AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ne bildirilmiştir. Düzce- Akçakoca kara yolunun dere taşması nedeniyle ulaşıma kapandığı, Dutlar köyü mevkisinde kısmi yol çökmesi meydana geldiği bilgileri alınmıştır. Müdahale çalışmaları Düzce AFAD Müdürlüğünün koordinasyonunda yeterli yerel kabiliyetlerle sürdürülmektedir."

Ülke genelindeki yağışlar sonucu ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı yurdun 11 noktasındaki AFAD arama kurtarma birlik müdürlüğünün teyakkuza geçirildiği, 81 il AFAD müdürlüğünün 3G teknolojisiyle bilgilendirildiği ve harekete geçirildiği belirtilen açıklamada, gelişmelerin AFAD tarafından 7/24 izlendiği vurgulandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement