Başkan Ergün'den İlçe Başkanlarına İmar Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün'den İlçe Başkanlarına İmar Çağrısı

Başkan Ergün\'den İlçe Başkanlarına İmar Çağrısı

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında Haziran ayı 2. oturumunu gerçekleştirildi.

17.06.2014 08:49  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı 2. oturumunu gerçekleştirdi. Kararların oy birliği ile alındığı mecliste konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Haziran ayı meclisinde kabul edilen Analitik Etüt Planları'nın bir an önce hayata geçmesi adına ilçe belediye başkanlarına seslenerek, "Manisa genelinde yapılacak olan imar plan çalışmaları dolayısıyla ilçeler ile büyükşehir belediyesi arasında imara yönelik bilgi transferlerinin hızlanması gerekiyor" dedi.

Başkan Ergün, gündem maddelerinin görüşülmesinin öncesinde imara yönelik bilgi transferlerinin hızlandırılması konusunda ilçe belediye başkanlarına talepte bulunarak, "Kent Estetiği Daire Başkanlığı'nın bana iletilen bir talebi söz konusudur. Manisa'nın 17 ilçe içerisinde, Kırkağaç, Gördes, Sarıgöl, Saruhanlı, Ahmetli'de bulunan park ve yeşil alanlarının şemalarının iletilmesi noktasındaki çalışmaların tamamlanması isteniyor. Bunun yanı sıra beldelerden ilçelere aktarılmayan imar planlarıyla ilgili pafta çalışmalarının da hızlanması gerekiyor. Geçtiğimiz mecliste kararını aldığımız Analitik Etüt Planları'nın hazırlanması noktasında da arşiv eksikliğinin giderilmesi lazım. Bu anlamda da tüm belediye başkanlarımızdan ricam, bu çalışmalarını tamamlayarak İmar İşleri Daire Başkanlığı'na iletmeleridir" diye konuştu. Ayrıca MASKİ Genel Müdür Yardımcılığı'na bir ismin daha atandığını söyleyen Başkan Ergün, Türkiye'deki paranın en önemli merkezi olan İller Bankası'nda önemli görevlerde bulunmuş olan Mahmut Bilgen'in MASKİ Genel Müdür Yardımcısı olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde göreve başladığını duyurdu.

Magnesia Kıvılcımları Macaristan Yolcusu

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın, Macaristan'ın Keşkemet şehrinden gelen talebinin de görüşüldüğü mecliste, Magnesia Kıvılcımları Çocuk Dans Topluluğu'nun Macaristan 13. Uluslar Arası Halk Dansları Festivali'ne katılması karara bağlandı. Magnesia Kıvılcımları'na gelen bu daveti memnuniyetle karşılayan Başkan Ergün, "Kamuoyunun bildiği üzere Atatürk Gençlik Merkezi bünyesinde oluşturduğumuz, 9-13 yaş aralığındaki 57 kişilik dansçı çocuğumuzun yer aldığı Magnesia Kıvılcımlar, oldukça başarılı performanslar sergilemektedirler. Macaristan'dan gelen bu teklif de bizleri gururlandırmıştır. Bu anlamda çocuklarımıza iyi yolculuklar ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Şehzadeler Belediyesi'nden Meclis Üyelerine İftar Daveti

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Ramazan ayı dolayısıyla Temmuz ayı meclis toplantısının 8 Temmuz saat 22:00'de yapılacağı kararlaştırıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de, meclis öncesi Şehzadeler Belediyesi olarak meclis üyelerini iftar yemeğinde ağırlamak istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de tekliflerinden dolayı tüm meclis üyeleri adına kendilerine teşekkür ederek, katılım noktasında olunacağını söyledi ve oturumu kapattı.

Kaynak: CafeRuj.com.tr

Son Dakika Güncel Başkan Ergün'den İlçe Başkanlarına İmar Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement