Başkan Sancar'dan Batı Ülkelerine Tepki - Son Dakika
Yerel

Başkan Sancar'dan Batı Ülkelerine Tepki

Başkan Sancar\'dan Batı Ülkelerine Tepki

Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, dünyanın terörle mücadelesinin insanlıkla alay eder gibi Ortadoğu’yu şekillendirmeye çalıştığını belirterek, batının terörle mücadelede ikiyüzlü davrandığını söyledi.

24.11.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, dünyanın terörle mücadelesinin insanlıkla alay eder gibi Ortadoğu'yu şekillendirmeye çalıştığını belirterek, batının terörle mücadelede ikiyüzlü davrandığını söyledi.

Batı ülkelerinin terörle mücadeledeki tavrını ve samimiyetini eleştiren Sancar, "Uygar görünen dünyanın terörle mücadelesi insanlıkla alay eder gibi, Ortadoğu'yu şekillendirip başlarına birer diktatör bırakan batı gün geldi; misyonlarını tamamlayan ve gitmeleri gereken bu liderleri göndermek için 'demokrasi getireceğiz' diye devirdiler. Ama başka kukla yönetimler bıraktılar ve her türlü işkenceyi yaptıkları insanları canileştirip terör odakları oluşturdular. Sıraya koydular, bu ülkeleri bir bir karıştırarak ismine 'Arap Baharı' verdikleri, ama aslında halkların soykırıma uğrama, vatansız kalma, çocukların anne babasız, anne babaların evlatlarını bırakacak kadar çaresiz ya da Ak Deniz'de kıyıya vuran cesetlerle dayanılmaz acılar yaşattılar ve vatansız kalmış insan kitleleri manasına gelmektedir" dedi.

Sözde barışın götürüldüğü ülkelerde vahşice katledilen yüz binlerce insanın geride bırakıldığını ifade eden Sancar, "Bu emanet dönemlerden sonra Emperyalist güçlerin her biri kendi maddi çıkarlarını göz önünde bulunarak Ortadoğu'daki kaynaklara sahip olma adına giriştikleri faaliyetler sonucu insanları kamplara ayırdılar, birbirine düşürdüler. Her kesimin teröristi farklı oldu. Çünkü Rusya ve İran gibi ülkelerin teröristi Amerika ile İngiltere'nin ki ile aynı değil. Bu zavallı gruplar da her kesim rakibini terörist görürken, gerçek teröristleri göremediler. Ülkelerini zalimler yönetse de bir yuvaları olan, geçimlerini sağlayabilen insanlar, başlarına bomba yağdırılarak teröre çare aranıyor. Sözüm ona DAİŞ bitiriliyor. Oysaki DAİŞ gibi terör örgütler, yine bu emperyalist güçler tarafından kurulan, kullanılan, finanse edilen örgütlerdir" diye konuştu.

Binlerce Müslüman'ın ya da Ortadoğulunun başı kesilirken, yakılırken, dünyanın bu duruma tepki göstermediğini kaydeden Sancar, "En zalim öldürme teknikleri ile katledilirken dünya ayağa kalmadı. Ama Fransa'da iki saldırı yaşandı, dünya hemen birleşiverdi. Çünkü onlar birinci sınıf, ayrıcalıklı insanlardı. DAİŞ'e bir taraftan Müslümanları katlettirilirken öte yandan merhamet, sevgi, kardeşlik dini İslam'ı dünyada vahşet kaynağı, Müslümanları ise cani göstererek bir başka amaçlarına ulaşıyorlar. Vatanlarını terk edip Avrupa'ya kaçarken Akdeniz'de boğulan çocuk, kadın, resmi rakamlarla 2 bin kişinden daha kıymetli değildir Fransız. Anakara'daki, Diyarbakır'daki, Suruç'taki ya da Reyhanlı'daki patlama sonucu ölen insanlardan daha değerli değildir Fransız. Çünkü Fransa sabıkalıdır. Cezayir'deki katliamların, zulmün, soykırımın temsilcisidir. Öldürülen bir milyon Cezayirlinin katilidir. Hala sömürge vergisi aldığı yoksul ülkeler vardır. Benin, Burkina Faso, Gine, Fildişi Sahili, Mali, Nijer, Senegal, Togo, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo, Ekvator Ginesi ve Gabon, Fransa'ya bugün sömürge vergisi ödemektedirler. Bu gün bir birlerine hasım görünen Rus ve Amerikan uçakları havada bir birlerini selamlarcasına mazlum Suriye halkı üzerine yağdırdıkları bombalar elbet bir gün kendi üzerlerine de yağacaktır. Zulüm yapanın payidar olmayacağı bilinmelidir. İki yüzlü samimiyetsiz dünyanın terörle mücadele görüntüsü altında Ortadoğu'da yaşattıkları kaos ve gözyaşı basiretsiz liderlerin öngörüsüz anlayışları, koltuk ve mal hırsı yanında birbirlerini ötekileştiren, kucaklaşmayan, fitne ve fesat tohumlarına alet olan halkların sorumluluğu da vardır. Irksal, mezhepsel ya da ideolojik farklılıklar zenginlik yerine felaket kaynağı oldu. Bir hafta Şiilerin camisinde patlayan bombalar öteki hafta Sünnilerin camisinde patladı. Kimse oyunların farkına varamıyor. Halklar bir birine acımadı, sen ben kavgasına girdi. Emperyalist güçler ise bunu çok iyi kullandı" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Sancar'dan Batı Ülkelerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement