Başkentlilik Bilinci ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Başkentlilik Bilinci ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi Sempozyumu

Başkentliler Konseyi Platformu'nun düzenlediği sempozyumda, Başkentlilik bilinci ve sivil toplum kuruluşlarının önemi tartışıldı.

18.11.2012 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkentliler Konseyi Platformu'nun düzenlediği sempozyumda, Başkentlilik bilinci ve sivil toplum kuruluşlarının önemi tartışıldı.

Ankara Ticaret Odası(ATO) salonunda, Başkentliler Konseyi Platformu tarafından Ankara'da yaşayan herkesin başkente sahip çıkmasını ve sahiplenmesini sağlamak, başkentin sorunlarının çözümüne ve kentin gelişmesine katkıda bulunmak ve başkentlilik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla sempozyum düzenlendi.

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı Başkanı ve 21. Dönem Milletvekili Beyhan Aslan'ın yönettiği, "Başkentlilik Bilinci ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi Sempozyumu"nun açılış konuşmasını Başkentiler Konseyi Platformu İcra Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan yaptı.

Ankara'nın artılarının çok olduğunu ve yaşanılacak bir şehir olduğunu anlatan Ceylan, şunları kaydetti:

"Ankara'nın bir eksiği var. Ankara sahipsiz. Ankara'nın üçte birini Ankaralı, üçte ikisini diğer vilayetliler oluşturuyor. Sivil toplum kuruluşlarının da üçte ikisini hemşehri dernekleri oluşturuyor. Hemşehri derneklerimiz kendi yöresiyle ilgileniyor, bu arada başkent sahipsiz kalıyor. Elbette herkesin yaşadığı, doğduğu yerlere sahip çıkma özgürlüğü vardır. Ama ekmek yiyip, su içtiğimiz, havasını soluduğumuz yerlere de hep beraber sahip çıkmamız lazım."

Ceylan, Ankara'ya hep beraber sahip çıkmak için Başkentliler Konseyi Platformu'nu kurduklarını söyledi.

-"Başkent toplum olarak bir mozaik"-

Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar ise sivil toplum kuruluşlarının önemini anlattı.

Ankara'nın başkent oluşundan sonra bir cazibe merkezi haline geldiğini belirten Gökçınar, "Kırşehir, Çorum, Yozgat, Çankırı gibi yerlerden iş, güç sahibi olmak için Ankara'ya göç edildi. Bugün Ankara'da yaşayan Kırşehirli nüfusu Kırşehir'in nüfusundan daha fazladır. Bir de burada doğmuş büyümüş olan Ankaralılar var. Dolayısıyla başkent toplum olarak bir mozaik. Doğduğumuz yer Çorum'dur, Çankırı'dır, Kırşehir'dir ama doyduğumuz yer Başkent'tir" diye konuştu.

Türk Parlamenter Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan İbiş, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Bedir ve siyasi parti temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile bazı milletvekilleri de izledi.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentlilik Bilinci ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement