BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Türkiye'deki farklı çıkar gruplarının, demokratikleşme adına hesapları olduğunu söyledi.

03.03.2015 15:51

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Türkiye'deki farklı çıkar gruplarının, demokratikleşme adına hesapları olduğunu söyledi.

Gürhan, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığındaki milletvekili aday adayları tanıtım toplantısında, BBP'nin oy potansiyelini arttırdıklarını belirtti.

Türkiye'nin bazı bölgelerinde BBP'nin ikinci büyük parti olduğunu ifade eden Gürhan, şöyle konuştu:

"Partimizin sahil bandında, Trakya'da oyları düşüktü ancak bugün geldiğimiz noktada, her ne kadar bizi bastırarak bir seçim anketi yayınlasalar da bizim 2,3 - 2,4 gibi oy oranlarını gösteren sahici ve gerçek anketlerimiz var. 22 yıllık siyasi hayatımızda pik yapan bir anket sonucu var. Mersin'den tutun Antalya, Muğla'da Türkiye'nin 4. siyasi büyük partisiyiz. Bazı yerlerde de 2'nci, 3'üncü partiyiz. BBP iktidara en yakın partidir."

Gürhan, iktidarın BBP'den tedirgin olduğunu öne sürdü. Hükümetin anayasa değişikliği ve demokratikleşme çalışmalarına da değinen Gürhan, şöyle konuştu:

"Ben 6 aydır, bir senedir diyorum ki, siz anayasayı değiştireceğiz  diye milletten oy istediniz, daha demokratik bireysel hak ve özgürlüklerinin önünü açacaktınız. Demokratikleşme adına ülkemizdeki farklı çıkar gruplarının hesapları ve onların bizim üzerimizde egemenliği var. Bu egemenlik dışarıdan geliyor. Onların egemenliğini kırmadığımız müddetçe Türkiye'nin önünü açmamız imkansızdır."

Gürhan, bir gazetecinin "MHP ile birleşmeyi düşünmüyor musunuz" sorusu üzerine ise bu büyük buluşmanın BBP'de yapılabileceğini vurguladı.

Tüm vatanseverlere, çıkarcılardan kurtulmak için buluşma çağrısında bulunduğunu ve BBP'nin bu büyük buluşmaya katkısı olacağını söylediklerini dile getiren Gürhan, şunları kaydetti:

"Tabii bizim çoğu arkadaşımız MHP'den gelmiştir. Bizim kardeş partimizdir. Sadece MHP'den değil bütün vatanseverlere, bize şu veya bu şekilde kırgın olmuş farklı partilere de gitmiş arkadaşlarıma sesleniyorum, son pişmanlık fayda etmez. BBP'de bu büyük buluşmayı yapalım. Bizim tek hilal ve gülü meclise sokacak çalışmalarımız var. Şu ana kadar hiçbir resmi görüşmemiz yok."

Konuşmanın ardından BBP Tekirdağ milletvekili aday adayları kendilerini tanıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement