BDP'li Kaplan: Sınırı Koyanların Kürt Olması Çok Acı Verici - Son Dakika
Güncel

BDP'li Kaplan: Sınırı Koyanların Kürt Olması Çok Acı Verici

Bdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kuzey Irak ile Suriye'de Kürtlerin yaşadığı bölge arasında hendek kazılmasına tepki gösterip, "Kürt halkının arasına bu sınırları koyanların dışında, Kürt olanların bu sınırları koyması çok acı vericidir.

15.04.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bdp Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kuzey Irak ile Suriye'de Kürtlerin yaşadığı bölge arasında hendek kazılmasına tepki gösterip, "Kürt halkının arasına bu sınırları koyanların dışında, Kürt olanların bu sınırları koyması çok acı vericidir. Bunu asla kabul etmeyiz, kabul edilir bir davranış değildir" dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasap Kaplan, HDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ile birlikte 30 Mart'ta seçilen Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'i ziyaret etti. Milletvekili Kaplan, Kuzey Irak ile Suriye'deki Kürtlerin yaşadığı bölge arasında hendek kazılmasına tepki gösterdi. Birinci Dünya Savaşı'nda emperyalistlerin sınırları koyduğunu, İkinci Dünya Savaşı'nda da mayınladıklarını belirterek, şimdi de Ortadoğu'da yeni haritaların çizildiğini söyledi. Kaplan, sözlerine şöyle devam etti:

"Kürt halkının arasına bu sınırları koyanların dışında, Kürt olanların bu sınırları koyması çok acı vericidir. Bunu asla kabul etmeyiz, kabul edilir bir davranış değildir. Rojava, Rojhılat sınırlarının kaldırılmasını Ortadoğu'da Kürt, Türk halkı arasında bin yıllık stratejiliği, bin yıllık daha hedefleyen bir yaklaşım içindeyiz. Hükümet ve Kürt yönetimi Irak'ta yanlış yapıyor. Geçmişte de dini radikal örgütlere destek vererek yanlış yaptılar. Bugün de aynısını yapıyorlar, El Kaide, El Nusra'ya destek vererek Kürt halkına yapılan saldırılara zemin hazırlayanların Kürt halkının dostluğundan bahsetmeye hakkı yoktur. Hükümeti de bu konuda uyarıyoruz, çok ciddi bir yanlış içerisindeler. Bu yanlışta Ortadoğu'da Kürt halkının arasına bir yandan Nusaybin'den duvarlar bir yandan Suriye-Irak arasında kanallar açarak sınırlar koymak artık mümkün değildir. Kimse bu kanalları, sınırları açmaya uğraşmasın. Bunu açmak isteyenler içinde kalır. Açık söylüyorum ve giderler, kaybederler. Yönetimlerini kaybederlerse Kürt halkının karşısında hiç bir güç duramaz."

Kaplan, hükümetin Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi ile yaptığı petrol anlaşmasına tepki gösterip, "Birazda petrol, gaz anlaşmaları çerçevesinde ortaklıklarından kaynaklanma yanlış bir duruş var, bu yanlış duruş. Sayın Barzani'nin Kürt halkının yanında durması gerektiğini düşünüyorum. Yani hükümetler gelir geçer, 2015'te parlamento seçimleri var Sayın Erdoğan kalır mı kalmaz mı bilmiyoruz. Ama Kürt halkı devamlı kalacaktır. Kürt halkıyla barışçıl, dostani ilişkilerin geliştirilmesi lazım" dedi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Kaplan: Sınırı Koyanların Kürt Olması Çok Acı Verici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement