Belediye Asfalt Sezonunu Kapatacak - Son Dakika
Yerel

Belediye Asfalt Sezonunu Kapatacak

Belediye Asfalt Sezonunu Kapatacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı asfalt sezonunu Huzurevleri Dr. Sıtkı Göral Caddesi'nin ardından kapatmaya hazırlanıyor.

05.11.2015 13:44

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi asfalt sezonunu kapatıyor. Nisan ayından bu yana yaklaşık 250 bin ton asfalt üreterek 160 km yol asfaltlayan, çalışmalarını Huzurevleri'nde Dr. Sıtkı Göral Caddesi'nde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, caddenin asfaltının tamamlanmasıyla 2015 yılı asfalt sezonunu kapatacak. Şimdiye kadar kent merkezi ve ilçelerdeki yol, yeni yol açma ve asfalt hizmeti için 120 milyon lira yatırım yapan Belediye, kış sezonunda sadece aciliyeti olan yollarda ve altyapı çalışmalarının yürütüldüğü yerlerde bakım ve onarım çalışmaları kapsamında asfaltlama yapacak.

Nisan ayından bu yana Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde sürdürdüğü asfaltlama çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 8 metre genişliğinde 8 cm kalınlığında 160 kilometre yol asfaltlayan Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, bu yıl kent merkezi ve ilçelerdeki yol, yeni yol açma ve asfalt hizmeti için (mal, hizmet ve yapım işleri) şimdiye kadar 120 milyon lira yatırım yaptı.

Merkezde 180 bin ton asfalt kullanıldı

Merkez ilçelerdeki asfaltlama çalışmalarında 180 bin ton asfalt kullanan Büyükşehir Belediyesi'nin nisan ayında bu yana asfaltladığı caddeler şöyle: "Kayapınar'da Tekel Caddesi, Fırat Bulvarı, Selahattin Eyyübi Caddesi, Kayapınar Caddesi, Yılmaz Güney Caddesi, Musa Anter Caddesi, Ayşe Nur Zarakolu Caddesi, Ahmet Arif Caddesi, İl Otogarı önü ve servis yolları, Mahabad Bulvarı servis yolları ve kavşaklarının asfaltında toplam 87.5 ton asfalt kullanıldı. Yenişehir'de Fiskaya Caddesi, Aziziye Mahallesi, TOKİ 3. Etap otobüs güzergahı, Elazığ Caddesi, Sezai Karakoç Bulvarı, Galip Deniz Kışlası önü, Şehitlik Caddesi, Yaradana Kul Caddesi, İstasyon Caddesi, Dr. Şeref İnalöz Caddesi, Mimar Sinan Caddesi ve Şehitlik eski hal önünde (Şehitlik Sokak) toplam 35.5 ton asfalt; Bağlar'da Medine Bulvarı, Öğretmenler Caddesi, Cengizler Caddesi, Yeni Hal Caddesi, Karanfil 7 Caddesi, Emek Caddesi, Mezarlık Caddesi, Yeni Hal 3 Caddesi, Yeni Hal Caddesi DİSKİ önü, Cemiloğlu Caddesi, Bağcılar 1097. Sokak kreş önü de dahil olmak üzere toplam 43 bin ton asfalt; Sur'da Gazi Köşkü ile Bağıvar Mahallesi içi ile Bismil'de Sanayi yolu için 10 bin tondan fazla asfalt kullanıldı. Bu kapsamda belirtilen cadde ve bulvarlardaki asfaltlama çalışmaları için 180 bin ton asfalt kullanıldı."

Finişerli sıcak yama çalışmalarında 70 bin ton asfalt

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri, bakım onarım çalışmaları kapsamında finişerli sıcak asfalt çalışmaları da yürüttü. Bu kapsamda 66 bin ton asfalt kullanan ekiplerin, finişerli sıcak asfalt çalışmalarını yürüttüğü merkez ve dış ilçeler şunlar: "Eğil (147 Ton), Ergani (835 Ton), Hani (320 Ton), Kayapınar (1347 Ton), Kocaköy (180) Ton, Lice (1246 Ton), Silvan (983 Ton), Sur (16 Ton), Yenişehir (73 Ton) ."

16 bin 530 metrelik yol sathı kaplama yapıldı

Asfaltlama ve yama çalışmalarının yanı sıra ekipler, yıl içinde merkez ilçelere bağlı kırsal mahalle yollarında 16 bin 530 metrelik yolda ise sathı kaplama çalışması yaptı.

Asfalt sezonu kapanacak, bakım ve onarım devam edecek

Merkez ilçelerde birçok bulvar, cadde ve bağlantı yollarını asfaltlayan ekipler, Bağlar'da Cemiloğlu Caddesi'nde asfaltlama çalışmalarını tamamlayarak, Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Dr. Sıtkı Göral Caddesi'ni asfaltlamaya başladı. Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri, söz konusu caddenin tamamlanmasının ardından asfalt sezonunu tamamlayacak, kış sezonunda sadece aciliyeti olan yollarda ve altyapı çalışmalarının yürütüldüğü caddelerde bakım ve onarım çalışmaları kapsamında asfaltlama yapacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Belediye Asfalt Sezonunu Kapatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement