Belek Artık 'İnsansız' Bölge - Son Dakika
Ekonomi

Belek Artık 'İnsansız' Bölge

Belek Artık \'İnsansız\' Bölge

Antalya'da pazar günü resmen başlayacak G20 Liderler Zirvesi öncesi Belek tamamen insansız ve araçsız bölge haline getirildi.

13.11.2015 14:42  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da pazar günü resmen başlayacak G20 Liderler Zirvesi öncesi Belek tamamen insansız ve araçsız bölge haline getirildi. Bölgeye diş macunu dahi sıkıldıktan sonra alınırken 'kırmızı bölge' olarak işaretlenen Belek'te kimsenin tek başına hareket etmesine izin verilmiyor.

BELEK'E ULAŞMAK İÇİN EN AZ 3 GÜVENLİK NOKTASI

Antalya'da toplanacak G20 Liderler Zirvesi için Belek'te güvenlik önlemleri eksiksiz uygulanmaya başladı. Zirve için kente gelenlerin, zirvenin yapılacağı Belek'e ulaşması için geçmesi gereken en az üç güvenlik noktası bulunuyor.

İlk olarak havalimanında aranan konuklar ve zirveyi takip edecek 3 bin 400'e yakın basın mensubu, Dış Hatlar Terminali'nden düzenli kalkan servislerle Belek'e ulaşabiliyor. Ancak bu servisler G20 delegasyonuyla aynı yolu kullanamıyor. Gazeteciler, otel personeli ve tedarikçiler, ikinci bir yolla Belek İleribaşı mevkiinde oluşturulan güvenlik noktasına geliyor.



KÖPEKLERLE ARAMA

Kameralarla takip edilen bu güvenlik noktasında zirve için otellere mal getiren tedarikçiler önce kimlik kontrolünden geçiyor, sonrasında eğitimli köpeklerin de katıldığı detaylı bir aramadan geçiriliyor. Ancak bu noktadan sonra otellere yiyecek ve içecek taşıyan kamyonlar Belek'in kırmızı bölge olarak işaretlenen alanına alınıyor.



Gazeteciler ve otel personeli ise bu noktada ikinci bir aramadan geçiriliyor. Aramalarda x-ray cihazları kullanılıyor. G20'ye ilişkin düzenlenmiş kimliği olmayan kimsenin bölgeye yaklaşması dahi yasaklanırken, burada ikinci bir kimlikle G20 kimliği eşleştirmesi yapılıyor.

DİŞ MACUNLARI BİLE SIKILIYOR

Zirve boyunca Belek'te kalacaklar içinse arama daha uzun sürüyor. Valizler tek tek aranırken diş macunu dahi sıkılarak kontrol ediliyor. Belek'te parfüm gibi maddelerin ise ancak uçaklarda izin verildiği miktarda sokulmasına izin veriliyor.

Gazeteciler ise beraberindeki dizüstü bilgisayar, fotoğraf makineleri ve kameralarını ikinci arama noktasında bir kez de polisin önünde çalıştırarak güvenlik açısından bir sıkıntı olmadığını ispat etmek zorunda.

OTELE GELİNDİĞİNDE DE ARAMALAR SON BULMUYOR

İleribaşı mevkiindeki güvenliği geçenler, ikinci bir servisle gitmek istedikleri otellere ulaştırılıyor. Ancak otele gelindiğinde aramalar son bulmuyor.

Zirvede basın mensuplarına ayrılan Kaya Plazzo Otel'de oluşturulan uluslararası basın merkezine girebilmek için bir güvenlik noktası daha bulunuyor.

Polis bu noktada x-ray cihazları ile beraberindeki teçhizatı tarıyor, kimlik kontrolü yapıyor. Bunu da geçen gazeteciler zirvenin basın merkezine girebiliyor.

ÖĞRENCİLERDEN PİYESLİ PROTESTO

Antalya'da Öğrenci Kolektifleri, G20 Zirvesi öncesinde valilik tarafından bildiri dağıtma, yürüyüş, pankart açma ve kendini zincirleme gibi eylemlerin yasaklanması üzerine, yasak listesinde olmayan 'piyes' gösterisiyle zirveyi protesto etti.

15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek G-20 Zirvesi öncesinde Antalya Valiliği tarafından açık ve kapalı yer toplantısı, toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, oturma eylemi, çadır kurma, stant açma, bildiri dağıtma, kendini zincirleme, pankart-döviz- afiş açma veya asma, yazılama yapma yasaklandı.

LİDERLERİN MASKELERİNİ TAKTILAR

Bugün araç trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi'ndeki Attalos Heykeli önüne gelen Öğrenci Kolektifleri üyesi gençler, yüzlerine G20 Zirvesi'nde yer alan ülkelerin devlet başkanlarının fotoğraflarının yer aldığı maskeleri taktı. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suudi Arabistan Kralı Selman, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Avustralya eski Başbakanı Tony Abbott'un fotoğraflarının yer aldığı maskeleri takan gençler, 10 dakikalık piyeste G20'yi eleştirdi. Gösteriyi birçok gazeteci ile polis de takip etti.

GENÇLERİN GÖSTERİSİNİ EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ CANLI İZLEDİ

Zirve nedeniyle sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kentte gençlerin gösterisi, polis tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne canlı aktarıldı. Öğrenci Kolektifleri üyesi gençler, gösterinin ardından pazar günü saat 15.00'te yapacakları eylem için çağrıda bulunduktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Belek Artık 'İnsansız' Bölge - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Rambo : Yakışır ulkeme türkie büyuk artık! 32 17 Yanıtla
  • wiy: ben de geliyorum bekle beni 6 0 Yanıtla
  • FATİH: KENDİ KIÇLARINDAN KORKUYORLAR...CAMİYE GİDERKEN ŞOV YAPARAK 500 KORUMA GÜYA HACCA GİDİYORLAR 1000 KORUMA NE ULEN BU...NE KORKU NE BU DRAM....BÖYLE HAYATMI YAŞANIR....ŞİMDİDE LİDERLERİ KORKUDAN KORUYORLAR....CAN TATLI...... 2 3 Yanıtla
  • .....: Gençlere bak Anne Baba parası daha yiyorlar görende bir şey sanıcak bunları okulunuza bakın soytarılığın luzumu yok sizden cacık olmaz kaybolun şimdi 4 1 Yanıtla
    .....: Birisi havladımı ney hayırdır Mal bende malkabul hayırdır. 0 0
  • tarih bunuda yaz.: Komikmisiniz la G20 Acılımı tatlimi bitecek maskeleri indirin eylem falan programli la get. 1 1 Yanıtla
  • ANTİ AKP: RTE MEHDİ... 0 0 Yanıtla

Advertisement