Berlin- Türk Stk?lardan Rus Büyükelçiliği Önünde Protesto - Son Dakika
Güncel

Berlin- Türk Stk?lardan Rus Büyükelçiliği Önünde Protesto

Berlin- Türk Stk?lardan Rus Büyükelçiliği Önünde Protesto

Berlin'de faaliyet gösteren bazı Türk Sivil Toplum Kuruluşları Rusya'nın Berlin Büyükelçiliği önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

27.11.2015 04:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Berlin'de faaliyet gösteren bazı Türk Sivil Toplum Kuruluşları Rusya'nın Berlin Büyükelçiliği önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Unter den Linden caddesindeki Rus önünde toplanan kalabalık, Rusya'nın Suriye'de masum insanları havadan bombalayarak öldürdüğünü idda ederek büyükelçilik binası önünde eylem yaptı. Türkiye, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Çeçenistan, Irak Türkmen Cephesi bayraklarının dalgalandığı protesto eyleminde, Putin'i ve politikalarını eleştiren dövizler de taşındı. Suriye'deki saldırılarda hayatını kaybeden Türkmenler ve masum Suriyeliler için de dua okundu. Berlin Türk Cemaati (TGB), Berlin Alperen Ocakları ve UETD Berlin temsilcilerinin birlikte organize ettiği eylemde, basın açıklamasını okuyan Ali Şen, Almanya'da yaşayan Türkler olarak yaşananlara seyirci kalamayacaklarını söyledi.

Şen açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Biz Rusya'nın İŞİD'i bombalayacağız diye oraya yerleştikten sonra İŞİD ile hiç alakası olmayan çoluk çocuk demeden insanlarımızı bombalamasını kabul etmiyoruz. Hele hele Türkiye'nin hava sahasını ihlal ederek bunu yapması hiç kabul edilemez. Bu konuda Rusya'nın sicili bozuk zaten. Gürcistan'da, Ukrayna'da, Letonya'da da hava sahalarını ihlal etti. Biz Rusya'nın insan haklarına uymasını, Suriye'de Türkiye ve diğer milletlerle birlikte hareket ederek terör varsa teröre karşı mücadele etmesini istiyoruz. Biz barış içerisinde yaşamak istiyoruz; savaşmanın, bombalamanın çözüm getirmediğini düşünüyoruz. Bugün çözümün Rusya'nın Esed'i barışa yönlendirmesiyle olacağını düşünüyoruz. Burada yaşayan insanlar olarak da Türkiye'nin ve oradaki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz".

Öte yandan Luhansk'ta 2 Rus gazetecinin hayatını kaybettiği saldırıdan sorumlu tutulan Ukraynalı pilot Nadia Savchenko'nun serbest bırakılması talep eden bir grup Ukraynalı'da yine Rus Büyükelçiliğnin önünde protesto eylemlerine devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin- Türk Stk?lardan Rus Büyükelçiliği Önünde Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement