Büro Memur-Sen, Sgk'ya Yazı Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Büro Memur-Sen, Sgk'ya Yazı Gönderdi

Sendika, SGK'ya ikramiyelerin ödenmemesi ve görevde yükselme sınavında 60 başarı puanını geçen personelin atamalarının yapılmaması nedeniyle resmi yazı gönderdi.

22.01.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büro Memur-Sen, Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) ikramiyelerin ödenmemesi ve görevde yükselme sınavında 60 başarı puanını geçen personelin atamalarının yapılmaması nedeniyle resmi yazı gönderdi.

Büro Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, SGK'ya resmi yazı göndererek ikramiyelerin ödenmesi ve atamaların bir an önce yapılmasını istedikleri belirtildi.

SGK'da ikramiyelerin ödenmesi ve 60 başarı puanını geçen personelin bir an önce atamalarının yapılması için kuruma iki ayrı resmi yazı gönderildiği bildirilen açıklamada, "Yazıda, Anayasa Mahkemesinin iptal kararı ve kazanılan yargı kararları doğrultusunda ikramiyelerin en kısa sürede ödenmesi gerektiği vurgulandı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sınav yapılıp 60 başarı puanına göre atamaların yapıldığı sırada, Başbakanlık Çerçeve Yönetmeliği'nde başarı puanının 70'e çıkarılması gerekçe gösterilerek, 170 kişinin yardımcı hizmetlerden memur kadrosuna ataması yapılmadı. Bilindiği gibi kazanılan haklar geriye doğru ilerlemez. Sendika olarak 170 kişinin yardımcı hizmetlerden memur kadrosuna atanmama işleminin iptali için gerek bireysel gerekse geneli ilgilendiren açtığımız davalarda yürütmenin durdurulması karar verilmiştir. Bu kararlar doğrultusunda 170 kişinin yardımcı hizmetlerden memur kadrosuna atanması bir an önce yapılarak mağduriyetlere son verilmelidir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büro Memur-Sen, Sgk'ya Yazı Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement