Bursa'da Sahiller Temiz Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Sahiller Temiz Çıktı

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Marmara sahil şeridinden alınan sezonun ilk numunelerinde halk sağlığını tehdit edecek herhangi bir risk bulunmadı.

23.06.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Marmara sahil şeridinden alınan sezonun ilk numunelerinde halk sağlığını tehdit edecek herhangi bir risk bulunmadı.

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaz mevsiminin gelmesiyle deniz ve göllerin halk sağlığına uygunluğunu belirlemek amacıyla numune alımlarına başlandı.

İlk sonuçlara göre Marmara sahil şeridinden ve İznik Gölü çevresinden yönetmelik doğrultusunda tespit edilen 24 odaktan alınan numuneler sonucu halk sağlığını tehdit eden bir sonuca rastlanmadı.

Konuyla ilgili Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, 15 Eylül'e kadar her 15 günde bir düzenli olarak sahillerden numuneler alacakları bilgisini verdi. İlk numune sonuçlarına göre sahillerin yüzülebilir nitelikte suya sahip olduğunu belirten Akan, şunları kaydetti:

"Alınan numune sonuçları müdürlüğümüzün resmi internet sitesinde yayınlanmakta olup, plajların analiz sonuçlarının herkese açık olmasına imkan sağlamaktadır. Ayrıca analiz sonuçlarına göre uygun olmayan yerler; yüzme alanlarındaki muhtemel kirliliğin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve numune sonuçları uygun çıkıncaya kadar yüzme alanının kullanıma kapatılması konularında ilgili kamu kurumlarına bildirilmektedir. 2015 yılında yüzme sezonu boyunca 161 numune alınırken, 158 numune girilebilir düzeyde sonuçlandı. Yaz mevsiminin gelmesiyle gerek il içinden, gerekse de il dışından yoğun olarak halkın rağbet edeceği deniz ve göl plajlarımızın insan sağlığını tehdit etmemesi için denetim amaçlı numune alma işlemlerimiz bu yaz mevsiminde de devam edecektir."

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan numuneler sonucu; Gemlik, Narlı, Büyükkumla, Gemsaz, Kumsaz, Kurşunlu Sitelerönü Halk Plajı, Karacaali İzcilik, Küçükkumla Orman, Hasanağa İzçilik Kampı, Mudanya'da Kızılay Kampı, Burgaz Altınkum, Burgaz, Kumyaka Zeytinbağı, Eşkel, Eğerce, Çoşkunöz Halk Plajı, Karacabey, Mesudiye, Yeniköy, Malkara, Kurşunlu Halk Plajı, İznik gölünde Göllüce, İnciraltı mevki, Orhangazi Halk Plajı ve Darka Tatil Köyü'nde 24 plajın hepsinin de girilebilir nitelikte olduğu tespit edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da Sahiller Temiz Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement