Büyükşehir'de Su Fiyatı Tartışması - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'de Su Fiyatı Tartışması

Büyükşehir\'de Su Fiyatı Tartışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi sınırlarında su fiyatlarının 0-10 ton arası 1,5 TL olarak belirlenmesinin ardından Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı il geneli için tek fiyat uygulamasına itiraz etmişti.

12.06.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesi sınırlarında su fiyatlarının 0-10 ton arası 1,5 TL olarak belirlenmesinin ardından Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı il geneli için tek fiyat uygulamasına itiraz etmişti.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Gültekin Akça, her ilçenin su temin edebilme şartlarının farklı olduğunu söyledi. Akça, içme suyu tarifelerindeki adaletsizliğin acilen giderilmesi gerektiğini, Denizli'den örnek vererek, "Denizli Büyükşehir Belediyesi su tarifelerini ilçe bazlı olarak belirlemiş. Muğla'da da tarifenin il genelinde değil, ilçeler bazında yapılması gerekli. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız bize farklı yollardan ulaşarak, su ücretlerinin yüksek olduğunu ifade ederek, bu duruma çözüm bulunmasını istiyorlar. Biz bu sorunun tüm vatandaşlarımızın sıkıntısı olduğunu düşünüyoruz. Fethiye Belediyesi su teminini çaydan, Bodrum, Milas ve Marmaris ilçeleri barajlardan, Menteşe kuyudan su teminini yapıyor" dedi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Gültekin Akça, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne verdiği önergede, "MUSKİ'nin kurulması ile beraber 13 Mayıs 2014 tarihli Meclis oturumunda tüm Muğla'da kullanılan içme suları ile ilgili genel bir fiyatlama sistemi belirlenmiş ve daha sonra bu fiyatlamanın yeniden değerlendirilmesi sözlü olarak kararlaştırılmıştır. Bu nedenle de, "Yeniden bir çalışma yapılarak öncelikle ilçe bazlı içme suyu fiyatlamasına geçilmesinin mümkün olup olamayacağının araştırılarak mümkün ise her ilçe için suyun temin edilebilme şartları da göz önüne alınarak ilçe bazlı fiyatlama sistemine geçilmesini, Avrupa Birliği Standartlarına göre birey başına aylık tüketilen su miktarının da dikkate alınarak meskenler için daha önce 0-10 ton arası için ton fiyatı 1,5 TL olarak belirlenen fiyatın 0-30 ton için tonunun 1,5 TL olarak belirlenmesini grubumuz adına teklif ediyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'de Su Fiyatı Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement