Büyükşehir'den Dursunbey'e Yatırım Yağmuru - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Dursunbey'e Yatırım Yağmuru

Büyükşehir\'den Dursunbey\'e Yatırım Yağmuru

Balıkesir’in Dursunbey ilçesine ziyaretlerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ilçede yapılacak yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu.

16.06.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine ziyaretlerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ilçede yapılacak yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'dan çalışmalar hakkında bildi alan Başkan Uğur'a Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları da eşlik etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Dursunbey'de bir dizi ziyarette bulunarak, incelemelerde bulundu. Dursunbey Belediyesi'ni ziyaret eden Başkan Uğur, İlçeye Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılması planlanan projeler hakkında hem bilgi aldı, hem de projeleri yerinde inceledi.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti İlçe Başkanı Akif Kandemir ve Belediye meclis üyeleri tarafından Belediye önünde karşılanan Başkan Uğur, ilk olarak Çarşı Camii önüne gelen bir cenazenin yakınlarına başsağlığı diledi. Daha sonra Dursunbey Belediyesi'ne geçen Uğur, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'dan yapımı devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi aldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının da hazır bulunduğu brifingde Başkan Bahçavan, Dursunbey Belediyesi peyzaj mimarı tarafından hazırlanan görsel üzerinden Saz - Suçıktı arasında uygulanması planlanan rekreasyon projesini anlattı. Uygulandığında Dursunbey'e prestij katacak olan büyük projelerden birisi olan bu projeyi oldukça beğenen Başkan Uğur, bölgenin ve projenin araştırılması için daire başkanlarına talimat verdi. Saz Bölgesinde uygulanması planlanan diğer projeleri de görsel olarak Uğur'a sunan Bahçavan ayrıca İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde ki ulaşım yolları ile ilgili de destek istedi. Bahçavan'ın taleplerini olumlu karşılayan Uğur ve beraberindeki heyet daha sonra projelerin yapılacağı bölgeleri inceledi.

İlk olarak Kent Meydanı yanında bulunan ve Türk Telekom'a ait olan yerin istimlak edilmesi ile ilgili dosyayı Başkan Edip Uğur'a veren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan bu yerin Büyük Şehir tarafından istimlak edilerek toplu taşıma alanı olarak düzenlenmesini istedi. Daire Başkanına sunulan dosya ile bu yerin istimlak edilmesini kabul eden Başkan Uğur, Büyükşehir araçlarının Toplu Taşıma merkezi olarak kullanacağı alan ile ilgili proje çizimlerinin yapılması talimatını verdi. Burada ki incelemenin ardından Saz Bölgesinde inceleme yapan Başkan Uğur ve beraberindeki heyet, Dursunbey Belediyesi tarafından hazırlanan projelere olumlu baktıklarını yapılacak olan saha çalışmasının ardından bu projelerin netlik kazanacağını belirtti.

Proje kapsamında kamulaştırması Büyükşehir tarafından yapılacak olan 454 metrekarelik alana yapılacak olan toplu taşıma merkezinde vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek olan tuvaletler, çay ocağı, emzirme ocağı gibi alanlarda bulunacak. Ulaştırma Daire Başkanlığı tarafından ayrıca Dursunbey'e 5 yeni durak inşası yapılacak. Çalışmalar kapsamında ilçedeki ulaşım araçları yenilenirken, biri ring hattında kullanılmak üzere iki otobüste ilçeye tahsis edildi.

Ziyarette ilçeye Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan modern mezbaha hakkında da bilgiler verildi. Dursunbeylilerin sağlıklı, veteriner kontrolünde et yemesi ve kasap esnafının mağduriyetini gidermek için ilçeye Büyükşehir tarafından modüler, son sistem, hijyenik mezbaha kurulacak. Dursunbey ilçesinde hayvan pazarı olarak kullanılan arazinin bir bölümü mezbaha için tahsis edildi. İhalesi 21 Haziran tarihinde yapılacak olan mezbaha, Temmuz sonu veya Ağustos gibi faaliyete geçecek. Bu mezbaha sayesinde kaçak hayvan kesimleri de ortadan kalkacak ve halk sağlıklı, veteriner kontrolünde olan etleri gönül rahatlığıyla yiyebilecek. Mezbahalarda günlük 8 büyükbaş veya 24 küçükbaş kesilebilecek. Hayvanların kesilmesi kontrolü ve soğutuculu araçlarla kasaplara nakli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Dursunbey ilçesinin haricinde Edremit'e iki adet, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, Marmara Adası, İvrindi, Balya ve Sındırgı'ya da birer adet mezbaha kurulacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından da Dursunbey'in Adaören, Göğün, Aşamusa ve Odaköy mahallelerine parklar yapıldı. Büyükşehir tarafından yine ilçenin Sağırlar, Durnacık, Arıklar, Yukarımusalar, Durabeyler, Hamzacık ve Çamharman mahallelerine yapılacak olan parklar için 27 Haziran'da ihale gerçekleştirilecek. Yine ilçenin Durabeyler mahallesi nüfusuna kayıtlı Şehit Faruk Gezen'in adına park yapılacak. Öte yandan Şehit Gezen'in evi de Büyükşehir belediyesi tarafından sıfırdan yapılarak inşa edilecek.

İlçeye estetik çalışmalar kapsamında 5 adet çocuk gurubu verilecek. Yine ilçenin Saz Bölgesi'nde bulunan 30 bin metrekarelik alanlın rekreasyon düzenlemesi ise Büyükşehir tarafından yapılacak. Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından Dursunbey'e şuana kadar yapılan yatırımların toplam tutarının ise 980 bin lira olduğu belirtildi.

Dursunbey ilçesinin özellikle kırsal mahallelerle ulaşımını sağlayan yolların yapım çalışmaları ise devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından sadece 2016 yılında 268 bin metrekarelik yol yapımı gerçekleştirilecek. 42 kilometre uzunluğundaki yol çalışmalarının 9 kilometrelik Durabeyler- Kavacık ve 9.5 kilometrelik Gazallıdere, Karamanlar ile Taşkesiği kısmı devam ediyor. Yol yapım çalışmalarının Delice- Çakmaklı, Gökçedağ- Girencik, Gökçedağ- Yumruklu ve Kütahya- Kazankuzu kısımları ise devam ediyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Dursunbey'e Yatırım Yağmuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement