Kaçak Dolu Yatın Yakalanma Anı Kamerada - Son Dakika
Güncel

Kaçak Dolu Yatın Yakalanma Anı Kamerada

Kaçak Dolu Yatın Yakalanma Anı Kamerada

Sahil Güvenlik kamerası, Çanakkale'de içinde 84 Suriye uyruklu kaçağın bulunduğu yatın yakalanma anını kaydetti.

24.11.2015 09:03  Güncelleme: 09:32

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nden Yunanistan'ın Midilli Adası'na yelkenli bir yatla kaçak göçmen götürürken yakalanan Ukrayna uyruklu dört organizatör, tutuklandı. Sahil Güvenlik kamerası, içinde 84 Suriye uyruklu kaçağın bulunduğu yatın yakalanma anını kaydetti.

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ ŞÜPHELENDİ VE TAKİBE ALDI

Bozcaada Yat Limanı'nda 10 gün bağlı bekleyen yelkenli bir yattan şüphelenen Sahil Güvenlik ekipleri, takibe aldı. Geçen çarşamba günü, yat Bozcaada Limanı'ndan denize açıldı, Akvaryum Koyu'na demir attı. Bir gün sonra ise demir alarak Tavaklı İskelesi Mevkii'ne harekete geçti. TCSG 16, TCSG 23, TCSG 308 numaralı Sahil Güvenlik botları yatı takibe aldı.

YAT DURDURULDU, İÇİNDEN KAÇAKLAR ÇIKTI

Tavaklı İskelesi'nden Suriye uyruklu 84 kaçağı alarak Yunanistan'ın Midilli Adası'na doğru hareket eden yat, Sahil Güvenlik tarafından durduruldu. Tüm bu anlar, Sahil Güvenlik tarafından termal kamera ile görüntülendi. 84 kaçak ile organizatör olduğu belirlenen Ukrayna uyruklu dört kişi yakalandı.

GERİ GÖNDERİLECEKLER

Yakalanan kaçaklar Ayvacık İlçesindeki Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Gözaltına alınan Ukrayna uyruklu dört zanlı, Ezine'de sevk edildiği adliyede tutuklandı. Kaçak göçmen kaçakçılığında kullanılan 'RUS' isimli yelkenli yat ise yediemin olarak Yeniköy Su Ürünleri Kooperatifi yetkililerine teslim edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçak Dolu Yatın Yakalanma Anı Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • vatan sever: Ben Türküyenin yrinde olsam sınır kapılarını.suriyeli mültecilere acarım .nereye giderseler gitsinler.suriyeyi bu hale getirenler düşünsün .Batı devletleri hoplasın dursunlar nasılmış bakim.. 1 0 Yanıtla

Advertisement