Canlı Yayında Numan Kurtulmuş'u Zora Sokan Soru - Son Dakika
Güncel

Canlı Yayında Numan Kurtulmuş'u Zora Sokan Soru

NTV canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, PKK'yla ilgili soruya cevap vermekte zorlandı.

29.08.2015 00:13  Güncelleme: 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katıldığı programda PKK'nın uzun bir süredir yığınak yaptığını belirten AK Partili Numan Kurtulmuş, NTV sunucusundan beklenmedik bir soru geldi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Şunu tespit edelim; Yüksekova'da Cizre'de, Şırnak'ta, Hakkari'de birçok il ve ilçe merkezlerinde maalesef uzunca bir süredir yığınak yapan PKK'nın militanlarının halka karşı güvenlik kuvvetlerinden önce halka bir baskı oluşturduğu, halka karşı bir zulüm düzeni kurulduğu görüldü." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş'un açıklamasından sonra NTV sunucusu araya girerek şu soruyu sordu:

"Uzun süredir yığınak yapan teröristler dediniz ama uzun süredir iktidarda olan Ak Parti var. Burada bir özeleştiri var mı? Şehirlere bu kadar yığınak yapılması çözüm sürecinin istismarı mı? Oradaki güvenlik güçlerinin müdahale etmesi gerekirken müdahale etmediği durumlar mı oldu? Ya da idareden mi böyle talimatlar aldı?"

DIŞ GÜÇLERE VURGU YAPTI

Kurtulmuş'un cevabı ise hayli ilginçti. Kurtulmuş olayı "dış güçler"e bağlayarak, "Seçim sonrası ortaya çıkan bu tablodan istifade etmek isteyen bir takım iç ve dış güçler düğmeleri bastılar aynı zamanda 3 terör örgütü faaliyeti geçirildi" ifadelerine yer verdi.

Kurtulmuş, sözlerinin devamında şu açıklamaları yaptı;

"Şunu söyleyim bu anlamda örgüt iki yüzlü davranmıştır. Bir elini barışa uzatırken diğer eliyle de kaleşnikofları bombaları tutmuştur. Dikkat ederseniz 20 Temmuz'dan sonra ne oldu da Türkiye böyle bir terör olaylarıın içerisine girdi. Seçim sonrası ortaya çıkan bu tablodan da istifade etmek isteyen bir takım iç ve dış güçler düğmeleri bastılar. Aynı zamanda 3 terör örgütü faaliyeti geçirildi. Uyuyan hücreler harekete geçirildi. Bu arada halkın içerisinde var olan birtakım silahlı gruplar harekete geçirdi. Bu saydığımız şehirlerde belli ki daha önceden ortaya çıkan birtakım hazırlıklarla maalesef güvenlik güçlerine karşı halka karşı operasyonlar icra etmeye başladılar"

Canlı Yayında Numan Kurtulmuş\'u Zora Sokan Soru

Son Dakika Güncel Canlı Yayında Numan Kurtulmuş'u Zora Sokan Soru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (91)

  • memocan: İşin içinde çıkmak için ya dış kuvvetler ya pkk ya paralel vs der çıkar binlerce ahmak bunu alkışlar 110 18 Yanıtla
  • Murat: Adamlar oyle kıbirli ki evet hata yaptık dıyemıyor. 103 20 Yanıtla
  • Kutup yildizi: IC VE DIS GUCLERI ARAMAYA GEREK YOK ONU HERKES BILIYOR BOLUCU RECEP TAYYIP ERDOGAN ! ! ! 97 25 Yanıtla
  • adalet: Katil pkk, kurtleri oldurmekten vaz gec. 67 38 Yanıtla
  • Kara Kartal: Yapma Numan hocam yapma! Teröriste güvendik diyorsun, sen devlet olarak teröriste nasıl güvenirsin!! Halkı aptal yerine koymayın. 88 15 Yanıtla
  • Köylü: Ancak Şehitlerin sebebi biziz dese bu kadar açıklayıcı olurdu, kendi hatalarını kabul etmişler uyumaya devam 85 14 Yanıtla
  • Serkan: Spikerin işine hemen son verirler 82 14 Yanıtla
  • Bilge Adam: Bir turkudur dis guc, ic guc , paralel... Ulke tegetten geciyor. Ayni hikaye. Ama durun bu ulkeninde bir orjini var onu unuttunuz. O da halk. 82 10 Yanıtla
  • doğrucu Davut: İnanın bu dindar siyasetçiler kadar tehlikeli bir başka zümre yoktur. Numan beyin AKP ye gideceğini duymuştuk, kendisi o dönem HAS parti genel başkanıydı, bir gün bir toplantıya girdik, kendisi daha sonra gelip, öğle namazını kıldı. Sonra kendisine aldığımız bu duyumu sorduk, cevap olarak " kesinlikle böyle bir ihitimal yok, böyle bir durum olursa da zaten herkesle istişare yapılması gerektiğini "söyledi.. Aradan 3 gün geçti ki TV lerden AKP ye geçtiğini öğrendik.. Bunu o dönemdekiler iyi bilir. 71 12 Yanıtla
  • adalet: Hirsizin sucu yokmu. 43 9
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de iftar etkinliğine katıldı
    10:29 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de iftar etkinliğine katıldı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar etkinliğine katıldı. Şimşek, Denizli'nin büyüme potansiyeline dikkat çekerek, Başkan Osman Zolan'ın hizmetlerini övdü.

  • Yunusemre Belediyesi Halk Ekmek Büfeleri Hizmet Vermeye Devam Ediyor
    10:29 Yunusemre Belediyesi Halk Ekmek Büfeleri Hizmet Vermeye Devam Ediyor

    Yunusemre Belediyesi tarafından kurulan halk ekmek büfeleri, vatandaşlara ucuz ve sağlıklı ekmek imkanı sunmaya devam ediyor. Laleli Mahallesi'ndeki büfenin de hizmete girmesiyle birlikte toplamda 17 noktada hizmet verilecek.

  • Uzmanından, Ramazan ayında su tüketimi konusunda uyarı: 'Günde en az 2,5 litre su tüketin'
    10:28 Uzmanından, Ramazan ayında su tüketimi konusunda uyarı: 'Günde en az 2,5 litre su tüketin'

    Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Bilim Şefi ve Organ Nakli Mesul Müdürü Doç. Dr. Ramazan Danış, Ramazan ayında su tüketiminin önemine dikkat çekerek, bir kişinin günde en az 2,5 litre su tüketmesi gerektiğini belirtti. Böbrek hastalarının ise hekim kontrolünde oruç tutmaları gerektiğini vurgulayan Danış, iftar ve sahur arasındaki zamana yayacak şekilde su tüketiminin önemli olduğunu söyledi.

  • Van'da jandarma ekipleri tarafından 12 kişi tutuklandı
    10:28 Van'da jandarma ekipleri tarafından 12 kişi tutuklandı

    Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda bin 644 devriye icra edildiği ve 66 bin 836 şahıs ile 62 bin 123 aracın kontrol edildiği belirtildi. Yapılan kontroller sonucunda dolandırıcılık, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma gibi suçlardan aranan toplam 45 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerden 12'si tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 11 şüpheli adliyeye sevk edildi
    10:25 Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 11 şüpheli adliyeye sevk edildi

    Mersin'de Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan 3'ü kadın 11 PKK/KCK şüphelisi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, muhalif şahısları tehdit ettiği, terör örgütünü övücü paylaşımlar yaptığı belirtildi. Operasyonda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Seydişehir Kaymakamı Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu
    10:24 Seydişehir Kaymakamı Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu

    Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve ramazan dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Kaymakam Bakkal, düzenlenen iftar yemeğinde şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilenerek sohbet etti. Programa çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.


Advertisement