Çavuşoğlu, Belçika Federal Meclisi Milletvekili Yüksel'i Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu, Belçika Federal Meclisi Milletvekili Yüksel'i Kabul Etti

Çavuşoğlu, Belçika Federal Meclisi Milletvekili Yüksel\'i Kabul Etti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu: "AB üyeliği sürecinde Türkiye’yi en iyi anlatan ve Türkiye ile ilgili meseleleri objektif bir şekilde gündeme getiren arkadaşlarımız, gerek Avrupa Parlamentosu içinde gerekse de üye ülkelerdeki aktif siyasetçilerimizdir"

12.08.2014 16:52

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB ülkelerindeki Türk siyasetçilerle ilgili, "AB üyeliği sürecinde Türkiye'yi en iyi anlatan ve Türkiye ile ilgili meseleleri objektif bir şekilde gündeme getiren arkadaşlarımız, gerek Avrupa Parlamentosu içinde gerekse de üye ülkelerdeki aktif siyasetçilerimizdir" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Belçika Federal Meclisi Milletvekili Veli Yüksel'i kabul etti.

Türk siyasetçilerin Belçika ve Almanya gibi AB ülkelerinde siyasette ve toplumda gösterdikleri başarıların kendilerini mutlu ettiğini ve gururlandırdığını söyleyen Çavuşoğlu, "Bu durum, Türk toplumunun AB ülkelerine nasıl entegre olduğunun de bir başka göstergesi" dedi.

Belçika'da ciddi sayıda Türk vatandaşının yaşadığına dikkati çeken Çavuşoğlu, hem federal mecliste hem de eyaletlerde çok sayıda aktif Türk siyasetçinin olduğunu ve bu siyasetçilerin Belçika siyasetine önemli katkı sağladıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, AB ülkelerindeki Türk siyasetçilerin anavatanlarına sağladıkları katkıya ilişkin, "AB üyeliği sürecinde Türkiye'yi en iyi anlatan ve Türkiye ile ilgili meseleleri objektif bir şekilde gündeme getiren arkadaşlarımız, gerek Avrupa Parlamentosu içinde gerekse de üye ülkelerdeki aktif siyasetçilerimizdir" açıklamasını yaptı.

Belçika Federal Meclisi Milletvekili Veli'nin de bu siyasetçilerden biri olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Veli'ye AB üyeliği sürecinde Türkiye'ye verdiği destek için teşekkür etti.

Çavuşoğlu, Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz arasında sosyal paylaşım sitesi Twitter'da geçtiği iddia edilen tartışmayla ilgili bir soruya, her türlü platformda farklı görüşleri paylaşmalarına rağmen parti olarak birlik ve beraberlik içerisinde karar alarak yürüdüklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden veya herhangi bir arkadaşımız üzerinden yapılan gereksiz tartışmaları doğru bulmuyoruz" cevabını verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu, Belçika Federal Meclisi Milletvekili Yüksel'i Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement