CHP Adana Milletvekili Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Adana Milletvekili Loğoğlu Açıklaması

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "Hükümet, Süleyman Şah Türbesi'ne girerken, PYD'nin sağladığı kolaylıkları inkar etmeye çalışıyor" dedi.

25.02.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, " Hükümet, Süleyman Şah Türbesi'ne girerken, PYD'nin sağladığı kolaylıkları inkar etmeye çalışıyor" dedi.

Loğoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasında, "Faruk Loğoğlu Suriye rejiminin sözcüsüdür. Loğoğlu'nun sarf ettiği sözleri Suriye söyleyemedi. CHP Esad'ı savunuyor" ifadelerini kullandığını belirtti.

Şah Fırat Operasyonu'nun uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunan Loğoğlu, ayrıca bu operasyonla askerin ve bayrağın AK Parti'nin siyasi emellerine alet edildiğini öne sürdü.

Suriye'den Türkiye'ye bir saldırı gerçekleşmediğini, en ufak bir çatışma olmadığını anlatan Loğoğlu, şöyle devam etti:

"Hükümet, Süleyman Şah Türbesi'ne girerken, PYD'nin sağladığı kolaylıkları inkar etmeye çalışıyor. Elbette askerlerimizin canı önemlidir. Can her şeyden üstündür. Ama askerin bir başka asli görevi vardır o da vatanı korumaktır ve icabında vatan için ölmektir. Ama ne yapmıştır bu hükümet, kendi siyasi amaçları için askeri ve bayrağımızı alet ederek böyle bir operasyon düzenlemiş ve bunu büyük bir başarı olarak ulusumuza satmaya çalışmaktadır.

Ben Türk milleti tarafından seçildim. Türk ulusunun çıkarlarını savunurum. Genel Kurul'da AKP'li vekillere sordum bunu; sizler kimi temsil ediyorsunuz?

Bizim Suriye politikamızı öğrenmek isteyenler BM Yasası'nı okusun, Atatürk'ün, 'Yurtta barış cihanda barış' sözlerine baksın; AKP Hükümeti'nin politikalarını öğrenmek istiyorsanız, MİT tırlarına ve Reyhanlı'da olanlara bakmanız yeterlidir?"

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Adana Milletvekili Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement