CHP'de Termik Santral Çelişkisi - Son Dakika
Politika

CHP'de Termik Santral Çelişkisi

CHP\'de Termik Santral Çelişkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Termik santral istemiyorsanız AK Parti’ye oy vermeyin” çağrısına karşın CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ’ın, “Niye Çukobirlik de tekrar yarın ayağa kalkıp bölgemizdeki yatırımlarda, HES’lerde, termik santrallerde söz sahibi olmasın?

26.10.2015 12:15

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Termik santral istemiyorsanız AK Parti'ye oy vermeyin" çağrısına karşın CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ'ın, "Niye Çukobirlik de tekrar yarın ayağa kalkıp bölgemizdeki yatırımlarda, HES'lerde, termik santrallerde söz sahibi olmasın? Biz CHP iktidarında bunu başaracağız" şeklindeki açıklamaları dikkat çekti.

Adana'da Seyhan Oteli'nde 'CHP'nin Adana Vizyonu' konulu basın toplantısında konuşan CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, Çukobirlik'in düşüşe geçmesiyle Adana'nın da düşüşe geçmesinin aynı zamanlara denk geldiğini ve tüm büyüme grafiklerinin aşağı doğru inmeye başladığını kaydetti.

Yağ, AK Parti Hükümeti döneminde Türkiye'de kooperatifçiliğin kaderine terk edildiğini ve hiçbir adım atılmadığını öne sürdü. Türkiye ve dünyada başarılı çok ciddi kooperatifler olduğunu söyleyen Gökhan Yağ, "Sadece Çukobirlik ve pamuk değil, tarım ve inşaatla ilgili birçok sektörde kooperatifçiliğin önünü açacağız" dedi.

"BİZ CHP İKTİDARINDA BUNU BAŞARACAĞIZ"

Güçlü bir kooperatifin Yatağan'da bulunan bir termik santrali 659 milyon liraya satın aldığını aktaran CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, "Bunlar, kooperatifçiliğin doğru kullanıldığında nerelere gelineceğinin en büyük göstergesidir. Mevcut iktidar döneminde bu yönde herhangi bir adım atılmadı. Kooperatifler kaderine terk edildi. Dünyayla entegrasyonlar sağlanmadı. Biz gerekli güncelleştirmeleri yapacağız, çağdaş yaklaşımlarla bunları dünya ekonomisine adapte edeceğiz. İşte örnek var. Niye Çukobirlik de tekrar yarın ayağa kalkıp bölgemizdeki yatırımlarda, HES'lerde, termik santrallerde söz sahibi olmasın? Biz CHP iktidarında bunu başaracağız" şeklinde konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU HES VE TERMİĞE KARŞI ÇIKMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise geçtiğimiz yıllarda termik santral yapılması planlanan Bartın'da vatandaşlardan oy isterken, CHP iktidarında Bartın ve Amasra'ya termik santral kurulmayacağını savunarak "Termik santral istemiyorsanız yolu belli, AK Parti'ye buradan oy çıkmayacak" ifadeleriyle termik santral istemeyen vatandaşların AK Parti'ye oy vermemesi için çağrıda bulunmuştu. Soma'nın Yırca mevkiindeki zeytin ağaçlarının termik santral yapımı için kesilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin birçok bölgesine yapılan HES projelerine de doğaya zarar verdiği için karşı çıkmıştı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'de Termik Santral Çelişkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement