CHP Eski Genel Başkanı Baykal: "İzmir Ayakta" - Son Dakika
Güncel

CHP Eski Genel Başkanı Baykal: "İzmir Ayakta"

CHP Eski Genel Başkanı Baykal: "İzmir Ayakta"

Gediz Katı Atık Transfer İstasyonu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın katılımıyla açıldı.

17.01.2015 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gediz Katı Atık Transfer İstasyonu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın katılımıyla açıldı.

Gediz Katı Atık Transfer İstasyonu açılışında Baykal konuşmasına, İzmir'deki belediyecilik uygulamalarını överek başladı. "İyi ki İzmir var, sizler varsınız, değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu var" diyen Baykal, İzmir'deki belediyecilik uygulamalarını işin başından itibaren gözlemlediğini söyledi. Türkiye'nin henüz hissettiği fakat çözüm bulamadığı sorunlara bir adım önceden yaklaşarak, ihtiyaçları önceden görerek, çözümleri önceden tasavvur ederek öncülük anlayışıyla gerçekleştiğini söyledi. Bütünşehir Yasası çıkmadan, değerli Belediye Başkanımız yasa yetkileri vermeden, Bütünşehir anlayışı doğrultusunda bir belediyecilik uygulamasına yönlendiğini anlatan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'de bir Bütünşehir oluşturulması o zaman CHP'ye kurulmuş bir tuzaktı ama tuzağa Sayın Belediye Başkanı düşmedi. Yetkileri, olanakları genişletilmediği halde bunu bir avantaj haline dönüştürdü. Kırsal kesime sahip çıkan bir belediyecilik anlayışı uyguladı. İzmir'de çok başarılı hizmetler yapılmıştır. Bunalıma giren çiçekçilik, süt sektörü Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ayağa kalkmıştır. Bunu yaparken kaynakları savurarak değil ihtiyaca cevap veren bir uygulama ortaya koymuştur."

"İZMİR'E GELİRKEN AKLIMDA ÇOK SORU VARDI"

İzmir'e gelirken 11 yıldır İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu için, "Acaba bir bıkkınlık, yorgunluk var mıdır? Biz işimizi yaptık, işleri oluruna bırakalım anlayışı içine girmiş mi girmemiş mi?" gibi kafasında soru işaretleri taşıdığını vurgulayan Baykal, konuşmasına şöyle devam etti: "Gördüğüm manzara beni çok sevindirdi. Siyasete yeni girmiş bir siyaset adamı gibi, heyecan, coşku arayış içinde bir belediye başkanı gördüm; gördüklerimden çok memnun oldum. İçindeki hizmet ve siyaset ateşi yanıyor. Bunu görmekten çok memnun oldum; yüzüne söylemedim ama burada herkesin içinde ifade ediyorum. Kendisine başarılar diliyorum. İzmir'e bir başka sevgi, saygı ve bağlılığımız var. Bu ziyaretimde bu bağım daha da güçlendi. İzmir ayakta. İzmir'in ayakta durmasına, Türkiye'nin, Avrupa'nın ve dünyanın ihtiyacı var."

"YAPMADIĞIM TEK ŞEY KALDI"

Gediz Katı Atık Transfer İstasyonu'nu baştan sona yenilerken açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tek bir hedefinin kaldığını söyledi. Kocaoğlu, temiz bir çevrenin gelecek kuşaklara bırakılacak en önemli yatırım olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu anlamda pek çok önemli çalışmaya öncülük ettik. Başta İZSU olmak üzere önemli çevre yatırımları yaptık ancak uygun alan bulunamaması nedeniyle son teknoloji evsel atık tesisini kazandıramadık. Yapamadığım bir tek şey kaldı. Evsel atıkları atık olarak değil bunları ham madde, sanayi gübresi olarak değerlendirerek hem geri kazanımını sağlayacak hem kendi enerjisini sağlayacak bu tesisi bir türlü kuramadık. Bu gecikme, yer arayış çalışmalarımızın seçimler, şurada-burada gibi bahanelerle bitirilememiş olmasından kaynaklanıyor. İki farklı bölgede yer arayış çalışmalarınızı sürdürüyoruz. Ön ÇED'ini alıyoruz."

Büyükşehir olarak çalışmaları ilgili bütün devlet kurumlarıyla birlikte sürdürdüklerini anlatan Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ondan sonra araya bir başka 'el' giriyor. Bu başka 'el' bu projenin gerçekleşmesini engelliyor. Bunlar ciddi yatırımlar. İzmir halkının ürettiği evsel atıkların çok iyi bir teknolojiyle giderilmesinin maliyeti, en az 300 milyon ile 1 milyar arasındadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu kaynağı ayıracak ve bu projeyi gerçekleştirecek gücü vardır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Eski Genel Başkanı Baykal: 'İzmir Ayakta' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement