CHP Gaziantep Milletvekili Serindağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Gaziantep Milletvekili Serindağ Açıklaması

CHP Gaziantep Milletvekili Serindağ Açıklaması

"Gaziantep'in kabul edebileceği sınır aşılmıştır.

21.07.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Suriyeli sığınmacılar açısından Gaziantep'in kabul edebileceği sınırın aşıldığını, yeni kamplar inşa edilerek, Suriyelilerin bu kamplara nakledilmeleri gerektiğini söyledi.

Serindağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik yürüttüğü kampanyadaki tutumunu eleştirdi.

Erdoğan'ın söylemlerinin, davranışlarının milletin birliğini temsil edecek bir cumhurbaşkanı profili göstermediğini ileri süren Serindağ, Türkiye'nin kamplaşmaya değil birliğe, ayrılığa değil bütünleşmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Erdoğan'ın Hatay'da yaptığı konuşmada, "CHP zihniyeti kuraklıktır, pisliktir" ifadesini kullandığını aktaran Serindağ, "Şecaat arz ederken sirkatini söylüyor Sayın Başbakan. Milletin birliğini temsil etme iddiasında olan bir zatın söyleyeceği sözler mi? Bu sözleri olduğu gibi söyleyene iade ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında Gaziantep'te Suriye'den gelen kişiler nedeniyle yaşanan sıkıntılara da değinen Serindağ, "Sadece Gaziantep'in yerleşik halkı değil, gelen Suriyeliler de perişan. İnsanlar dileniyor, gayriahlaki işler yaptırılıyor, emek sömürüsü yaşanıyor. Gaziantep'te 200 bin Suriyeli var. 34, 35 bini kamplarda kalıyor geri kalanı şehirde dolaşıyor. Ne yer, ne içer, nerede barınırlar belli değil" değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'den gelenlerin elbette geri çevrilemeyeceğini, ancak yaşananların kontrol altında tutulması ve bu kişilerin kamplarda barındırılmaları gerektiğine işaret eden Serindağ, iktidarı bu düzeni kuramadığı, sınırları kontrolsüz hale getirdiği gerekçesiyle eleştirdi.

Serindağ, "Gaziantep'in kabul edebileceği sınır aşılmıştır. Yeni kamplar inşa edilmelidir. Suriyeliler bu kamplara nakledilmelidir" dedi.

Suriye'deki gelişmelere de değinen ve hükümetin dış politikasını eleştiren Serindağ, Suriye'deki Süleyman Şah türbesinin de IŞİD'in abkulası altında olduğunu, Türk toprağı olan türbedeki askerlerin nöbet değişimini bile IŞİD'den izin alarak yaptığını iddia etti.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Serindağ, Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle yaptığı eleştiriler hatırlatılarak, samimi bulup bulmadığının sorulması üzerine, Türkiye ile İsrail arasındaki en stratejik anlaşmaların AK Parti iktidarları döneminde yapıldığını iddia etti. Serindağ, Erdoğan'ın sözlerini samimi bulmadığını da sözlerine ekledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Gaziantep Milletvekili Serindağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement