CHP İzmir Milletvekili Balbay Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Milletvekili Balbay Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "CHP'yi terör örgütüyle ilişkili göstermeye çalışmanın, gaflet, dalalet, kötü niyet olduğunu" söyledi.

09.06.2016 14:35

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "CHP'yi terör örgütüyle ilişkili göstermeye çalışmanın, gaflet, dalalet, kötü niyet olduğunu" söyledi.

Balbay, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırıldığını, bunun Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine, CHP'nin kurumsal kimliğine yönelik olduğunu ifade etti.

Gelenek, örf ve ananelerde, terör acısını paylaşmada böyle bir provokasyona yer olmaması gerektiğini belirten Balbay, "Ama provokasyon kadar ağır olan Sayın Cumhurbaşkanı ve sözcüsünün, bu konuyu siyasal hedefin parçası haline getirmesidir. Bu durum en az terör kadar tehlikeli, ülke bütünlüğünü terör kadar bozucudur." dedi.

Balbay, CHP'nin Türkiye'nin kuruluşunda önemli rol oynadığını, bütün aşamalarında yer aldığını, ancak CHP'nin doğrudan dahil olmadığı konularda, doğrudan siyasi amaç biçip, CHP'yi adeta terör örgütüyle ilişkili göstermeye çalışmanın, gaflet, dalalet ve kötü niyet olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin son 1 yılda verdiği şehitlerin illere göre dağılımını gösteren Balbay, bütün illerin terörden payını aldığının altını çizdi.

Balbay, Başbakan Binali Yıldırım'ın, İzmir'den değil saraydan başbakan olarak çıktığını ileri sürdü.

İzmir'in hakkının verilmediğini, İzmir'de kişi başına düşen kamu yatırımın 389 lira, Ankara'da ise 815 lira olduğunu anlatan Balbay, bu dengesizliğin giderilmesini istediklerini, Ankara'ya düşman olmadıklarını söyledi.

Çandarlı Limanı'nın yolunun çok kötü olduğunu savunan Balbay, buraya traktörle, 20 dakikalık yolculuktan sonra ulaştığını anlattı. Traktör üzerindeki fotoğrafını da gösteren Balbay, burada sadece "Mendireğe girmek tehlikeli ve yasaktır" levhasından başka birşey olmadığını ifade etti.

Mustafa Balbay, Çandarlı Liman inşaatının, Turgut Özal döneminden beri gündemde olduğunu, AK Parti'nin de bunu bitireceğini iddia ettiğini, ilk geminin 2013'te yanaşacağını açıkladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Buraya gemi değil, sadece küçük balıklar yanaşıyor. Liman inşaatına traktörle gidilecekse, bu iktidarın bize vermesi gereken bir hesap var. İzmir, AKP iktidarı tarafından bilerek geri bıraktırılıyor. Bu kente büyük haksızlık yapılıyor. İzmir, AKP'nin, kendisine mal etmek istediği bir şehir. Siyasi olarak mücadele etsin, İzmirlileri ikna etsin, İzmirli tatmin olsun, tamam. Ama şu anda izlediği siyaset biçimi İzmir'i cezalandırmak, ardında da 'Bizimle birlikte hareket etmezsen sana her türlü cezayı uygulayacağız' demek. İzmir, Ankara'ya 5 veriyor, Ankara İzmir'e 1 veriyor. Bu farkın giderilmesini istiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İzmir Milletvekili Balbay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement