CHP'li Atıcı, Geçen Yasama Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Atıcı, Geçen Yasama Yılını Değerlendirdi

CHP\'li Atıcı, Geçen Yasama Yılını Değerlendirdi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bugün Türkiye’de yaşanan kutuplaşmanın, uygulanan makyajlanmış politikaların eseri olduğunu öne sürerek, bunun da şiddeti doğurduğunu iddia etti.

13.10.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bugün Türkiye'de yaşanan kutuplaşmanın, uygulanan makyajlanmış politikaların eseri olduğunu öne sürerek, bunun da şiddeti doğurduğunu iddia etti.

CHP'li Atıcı, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, geçen yasama yılında yaptığı çalışmalar ve önümüzdeki yasama yılında yapacaklarını anlattı. Toplantının başında, kendi yetiştirdiği ve elleriyle topladığı elmaları dağıtarak basın mensuplarına jest yapan Atıcı, 3 yıl aşkın süredir milletvekili olarak halka hizmet etmeye çalıştığını ve basın aracılığıyla halka hesap verme sorumluluğunu yerine getirmeye gayret ettiğini kaydetti. Mersin'de, vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyerek, çözüm amacıyla TBMM'ye çeşitli önergeler ve kanun teklifleri sunduğunu dile getiren Atıcı, Mersin'in en büyük sorunu olan işsizliğin çözümü konusunda iş dünyası ile görüşmeler yaptığını aktardı. Atıcı, "Bunun yanında lojistik konusunun gelecek için çok önemli olduğunu ve Mersin'in lokomotifi olacağını genel merkezimiz dahil her kesime anlattım. Sanayi kirliliği ve sülfürik asit tesisi kurulmaması için gerekli girişimlerde bulundum. Geleceğimizi etkileyecek nükleer tesisi engellemek için her platformda çalıştım. Konuyu sık sık TBMM gündemine getirdim ve yenilenebilir kaynaklarla enerji sorunumuzun çözüm yollarını anlattım" diye konuştu.

İlçelerin sorunları konusunda da çalışmalar yaptığını ifade eden Atıcı, sorunların çözümü konusundaki görüşlerini hem Türkiye gündemine hem TBMM gündemine taşıdığını vurguladı. Bu arada bir yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu anımsatan Atıcı, "Bütünşehir Yasası'nın getirdiği olumsuz şartlar ve çok sayıda faktörle beraber Mersin Büyükşehir Belediye seçimlerini kaybettik. Silifke belediye seçimlerini ise kazandık. Yerel siyasette bu tablo, arzu edilen ve kabul edilebilen bir tablo değildir. Cumhurbaşkanlığı seçimine de kamuoyunun talepleri doğrultusunda ortak bir adayla çıktık ve ne yazık ki kaybettik. Bu konuda partimiz iç muhasebesini bir olağanüstü kurultay ile yapmıştır. Kurultayda Parti Meclisi'ne aday oldum ve 253 oyla 66. olarak yedek listesine girdim. Bu, benim için bir onurdur" ifadelerini kullandı.

"TBMM'YE 17 KANUN TEKLİFİ, 25 ARAŞTIRMA ÖNERGESİ, 92 SORU ÖNERGESİ VERDİM"

TBMM'ye 17 adet kanun teklifi, 25 adet araştırma önergesi, 92 adet de soru önergesi verdiğini söyleyen Atıcı, Genel Kurul'da yüzlerce kez konuşma yaparak, halkın yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini anlatmaya çalıştığını anlattı. Atıcı, "Sağlık hizmetlerinin fakir vatandaş için neredeyse 'yasaklanması', Mersin Akkuyu Nükleer Santrali, sosyal güvenlik, halkımızı perişan eden Suriye savaşı, Kobani ve iktidarın halkı hiçe sayan ideolojik tutumu, çiftçilerimizin mağduriyetleri, gösteri ve ifade özgürlüğü, her türlü hırsızlığı deşifre etme, mahrem bilgilerimizin satılması ve daha birçok konuda bana verilen vekaletin sorumluluğunu yerine getirerek TBMM'de dile getirmeye çalıştım" şeklinde konuştu.

TBMM Araştırma Komisyonları ve TBMM İhtisas Komisyonu Üyeliği çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgi veren Atıcı, şunları söyledi: "Dışişleri Komisyonu faaliyetleri sırasında Türkiye'nin gündemine taşıdığım konular oldu. Libyalı milislerin Türkiye'deki durumları ve yaratacakları sorunlar için hükümeti uyardım, ancak anlamak istemediler. 'O anlamazlık' ülkemizi teröristlerle işbirliği yapar konuma getirdi. Sonucunu da Suriye'de görüyoruz. ABD Colorado'ya gönderildikten sonra TBMM izni istenen 'özel kuvvetler' konusunu ülke gündemine taşıdım. Konu karanlıktır ve Genel Kurul'a getirilememiştir. Suriye iç savaşında karanlık kalan birçok noktaya ışık tutacak niteliktedir. Sağlık Aile ve Sosyal İşler Komisyonu'nda, sağlık hizmetlerini paralı hale getiren, gelecekte de sağlığımızı tamamen satan-pazarlayan düzenlemelere karşı çıktım. Kimi yasa maddelerini ikna ederek engelledim, buna rağmen halkımızın ceplerini boşaltan birçok yasa komisyondan ve Genel Kurul'dan parmak çoğunluğu ile geçti."

Uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği faaliyetlere de değinen Atıcı, Suriye'de devam eden iç savaş konusunda CHP heyeti ile Suriye'de gözlemlerde bulunduğunu ve iki kez Suriye raporu hazırladıklarını belirterek, "Raporlarda, daha bu olaylar başlamadan, can kayıpları olmadan neler olması gerektiğini, Türkiye'nin nasıl davranması gerektiğini, Suriye halkı ile nasıl kardeşliğinin devam etmesi gerektiğini ve Suriye'deki rejimin de nasıl demokratikleşmesi gerektiğini uzun raporlarla Dışişleri Bakanlığı'na sunduk. Buradaki çalışmalarımız ses getirdi" dedi.

"AKP'NİN TUTARSIZ POLİTİKALARI ÜLKE YÖNETİMİNDE BÜYÜK SIKINTILAR OLUŞTURDU"

Konuşmasında iktidara da yüklenen ve politikalarını eleştiren Atıcı, AK Parti iktidarlarının, ilk günden bugüne plansız, öngörüsüz, ideolojik, bilim kurallarından uzak, tarihten ders almayan ve mezhepçi politikalar uyguladığını öne sürdü. "Bunların bütün yansımalarını biz Mersin'de çok net bir şekilde yaşıyoruz. Çünkü Mersin Türkiye'nin bir mozaiğidir ve her türlü basıncı Mersin'de hissetmek mümkündür" diyen Atıcı, şöyle devam etti: "Bu şekildeki tutarsız ve mezhepçi politikalar ülke yönetiminde büyük sıkıntılar oluşturmuş ve denetimi de zayıflatmıştır. Ülkenin ekonomik gidişatı da bozulmuştur. Hükümet, 10 bin doları geçen bir gayri safi milli hasıladan bahsetmektedir ama her gittiğim yerde soruyorum, 'kaç kişi yılda 10 bin dolar cebine para girdiğini veya bu şekilde hizmet aldığını düşünüyor' diyorum. İnanın birkaç kişiyi geçmiyor. Bu paraların nerelere gittiğini hepimiz biliyoruz. Özellikle 17 ve 25 Aralık operasyonlarında bu paraların halkın cebinden nerelere gittiğini net bir şekilde gördük. Bunların hepsini aşarız, ekonomik sorunları da aşarız ama çok daha kötüsü, iktidar vatandaşlarımızı maalesef kutuplaştırmıştır, her alanda ayrıştırmıştır. Bu da maalesef şiddeti doğurmuştur. Şiddet tohumları ekilmiş ve maalesef her yerde yeşermiştir. Sağlıkta şiddet, kadına şiddet, çocuğa şiddet, sporda şiddet, iş yerinde, trafikte, futbolda, her yerde sokakta şiddeti görüyoruz. Bunun da en önemli nedeni, insanların kardeşçe yaşama kültürü yerine kutuplaşmaya başlamasıdır."

"MERSİN'DE EN AZ 6 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Bu tablonun tesadüf olmadığını da vurgulayan Atıcı, "Uygulanan makyajlanmış politikaların bir eseri olduğunu biliyoruz. Makyaj döküldükçe gerçekler bir bir ortaya çıkmaktadır. Özellikle son günlerde Ortadoğu'da ve özellikle Kobani'de artan şiddet olayları, bu ekonomik sıkıntıların üstünü örtmektedir. Pek çok konu Kobani'de yaşanan olaylar nedeniyle gündeme getirilmiyor. Biz, halkın geleceği ve mutluluğunun tehdit altında olduğunu biliyoruz. Bilerek bir takım şeyleri görev edinip yapmamız lazım" diye konuştu.

Önümüzdeki yılın, TBMM'nin yenileneceği genel seçimlerin yapılacağını anımsatan Atıcı, Mersin'de CHP'nin birinci parti olması ve en az 6 milletvekili çıkarması için tüm güçleriyle çalışacaklarını sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Atıcı, Geçen Yasama Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement