CHP'li Milletvekilleri Şırnak'ta - Son Dakika
Yerel

CHP'li Milletvekilleri Şırnak'ta

CHP\'li Milletvekilleri Şırnak\'ta

CHP İzmir Milletvekilli Oğuz Oyan ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek için Şırnak'ı ziyaret etti.

04.08.2014 21:19  Güncelleme: 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilli Oğuz Oyan ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, cumhurbaşkanlığı seçimlerimdeki ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek için Şırnak'ı ziyaret ettiler.

Oğuz ve Aldan, bölgedeki seçim çalışmaları kapsamında, Mardin ve Cizre'de temaslarının ardından CHP Şırnak İl Başkanlığı'na geldiler.

Oyan, yaptığı açıklamada, CHP bölgedeki siyasi varlığını sürdürme noktasında iddialı olduğunu belirterek, " Türkiye'de demokrasinin yolunu açık tutmaya çalışıyoruz. Bu seçimler, Türkiye'de demokrasinin varlığı yada yokluğu noktasında yeni bir dönüm noktasıdır. Bu dönüm noktasını anlımızın akıyla aşmamız lazım" dedi.

Çözüm sürecinde toplumun bütün taraflarının ikna edilmesi gerektiğini dile getiren Oyan, şöyle konuştu:

"Çözüm meclistedir. MİT üzerinden İmralı ile yapılan görüşmeler, Türkiye'yi kalıcı bir barışa götürmez diyoruz. Kalıcı barış ancak mecliste olur. Meclisteki seçilmiş taraflar vardır. Çözümü bütün Türkiye'nin taraflarının ve toplumu ikna etmek gerekiyor. Bunda da çok zamanımız yok. Acele etmemiz gerekiyor. Mutlaka yasama organı içerisinde halletmemiz gerekiyor. Türkiye'nin kendi içerisinde sorunları çözeceğiz. Bu bölgenin bir kalkınma sorunu vardır. Bu sorunu mutlaka çözmemiz gerekir. CHP'nin gelecek için 10 yıllık bir ekonomik programı vardır. Bu bölgedeki ekonomik büyüme hızının, öbür bölgelerin iki kartına çıkarılması gerektiğini öngörüyoruz. Burada yüzde 10'a yakın bir büyüme gerçekleşmeli."

Aldan ise Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nu destekleyen partilerin ideolojik olarak birbirinden uzak olduklarını ifade ederek, "13 siyasi partinin İhsanoğlu'nu destekçisi olarak ortaya çıkmasının temel nedeni Recep Tayyip Erdoğan gibi birinin cumhurbaşkanın olmaması noktasındadır. Bunun dışında bu siyasi partiler arasında kesinlikle ideolojik anlamda bir bağdan söz edilemez" şeklinde konuştu.

Oğuz ve Aldan, daha sonra partililerle bir araya geldi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Milletvekilleri Şırnak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement