CHP'li Sağlar, Başbakan Davutoğlu'na Akkuyu'daki 'Acele Kamulaştırma'yı Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Sağlar, Başbakan Davutoğlu'na Akkuyu'daki 'Acele Kamulaştırma'yı Sordu

CHP\'li Sağlar, Başbakan Davutoğlu\'na Akkuyu\'daki \'Acele Kamulaştırma\'yı Sordu

Chp Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergede, "Akkuyu Nükleer Santral için neden acele kamulaştırılma kararı alınmıştır?

15.04.2016 17:55

Chp Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergede, "Akkuyu Nükleer Santral için neden acele kamulaştırılma kararı alınmıştır?" sorusunun yanıtlanmasını istedi.

Sağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Türkiye tarafından Rusya uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasında kriz yaşandığını belirten Sağlar, "Türkiye'nin sınır ihlali gerekçesi ile Rusya uçağını düşürdüğü günden bu yana, diplomatik krizin en yüksek faturasının ekonomiye çıkağı aşikar bir kanıdır. Nitekim veriler somutlaştıkça, turizm alanındaki kayıplar da görünür hale gelmektedir. Rusya'dan gelen turist sayısındaki düşüş dramatik düzeyde gerçekleşmektedir" dedi.

Mersin'in Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Mahallesi'ne yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili yeni gelişme yaşandığını bildiren Sağlar, soru önergesinde şunlara yer verdi:

"Bakanlar Kurulu kararı ile nükleer santralde üretilecek elektriği ulusal bağlaşımlı sistemine ulaştırmak amacıyla kurulacak iletim hatları için 'acele kamulaştırma' yapılacaktır. Kamulaştırma kararı Resmi Gazete 'de yayımlanırken; 2016 yılı yatırım programına göre, Konya iletim hattı 180 milyon, Seydişehir hattı 105 milyon liraya mal olacaktır. Akkuyu Nükleer Santral için neden acele kamulaştırılma kararı alınmıştır? Baştan ihalesiz Rus şirketine verilen nükleer santral için kamulaştırılma kararının alınması, Rusya Devleti ile anlaşmalı mıdır? Akkuyu Nükleer Santral için başka alınacak acele kamulaştırma kararlarını ön görüyor musunuz? Akkuyu Nükleer Santral'in konumu dolayısıyla Rusya'nın sıcak denizlere inme politikası için lehine bir durum olduğu öne sürülmektedir. Bu kanı doğru olabilir mi? Rusya devleti ile yaşanan uçak düşürme krizinden sonra yaşanan ekonomik kriz için alınan önlemler var mıdır?"

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Sağlar, Başbakan Davutoğlu'na Akkuyu'daki 'Acele Kamulaştırma'yı Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement