CHP'li Toprak: Türkiye'nin Başına Gelebilecek En Büyük Bela Geldi, Davutoğlu Belası - Son Dakika
Güncel

CHP'li Toprak: Türkiye'nin Başına Gelebilecek En Büyük Bela Geldi, Davutoğlu Belası

CHP\'li Toprak: Türkiye\'nin Başına Gelebilecek En Büyük Bela Geldi, Davutoğlu Belası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na saygı duymalarının mümkün olmadığını ve Davutoğlu'nun aday değil atama ile buraya geldiğini söyleyerek, "Türkiye'nin başına gelebilecek en büyük bela geldi, Davutoğlu belası. Stratejik derinlik, Türkiye'nin stratejik derinlik çukurunda batmasının ön çalışmasıdır bu" dedi.

21.08.2014 22:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na saygı duymalarının mümkün olmadığını ve Davutoğlu'nun aday değil atama ile buraya geldiğini söyleyerek, " Türkiye'nin başına gelebilecek en büyük bela geldi, Davutoğlu belası. Stratejik derinlik, Türkiye'nin stratejik derinlik çukurunda batmasının ön çalışmasıdır bu" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı'na aday gösterilmesini ANKA muhabirine değerlendirdi. Davutoğlu'nun aday değil "atama" olduğunu söyleyen Toprak, "Bu atama hayırlı olsun onlara. Ama Davutoğlu'yla ilgili bundan önceki süreçte yaptığı görevde Türkiye'yi öyle bir yere çekti ki Ortadoğu bataklığına çekti. Türk dış politikası ilk defa eksen kaybına uğradı. Eksen kaybıyla beraber Türkiye hem bölgesinde yalnızlaştı hem de bölgesini huzursuz bir hale getiren ülke konumuna geldi. Bunu görmek için çevremize bakmamız lazım. Gözlerimizle görmemiz, kulaklarımızla duymamız mümkün. Hayat'a bakalım, Gaziantep'e bakalım, Kahramanmaraş'a bakalım. Olayın birkaç boyutu var. Terör boyutu var. Dünyanın en belalı terör örgütü bugün Afganistan'da ininden çıkıp bugün benim Güneydoğumda 3 tane sınır kapımı kontrol eder noktaya geldi, IŞİD. Ekonomik noktada Türkiye 12 milyar dolar gibi bölgeye ihracat yapıyordu. Türkiye bugün 12 milyar dolarlık ihracatı tehlikeye girdi" dedi.

-"DAVUTOĞLU KUKLA BİR BAŞBAKAN OLACAK"-

Başbakan Erdoğan'ın bir atama yaptığını kaydeden Toprak, Başbakan Erdoğan ile Davutoğlu'nun Başbakan-Cumhurbaşkanı ilişkisi noktasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Görünen o ki bir parti ülkeyi tek başına teslim almış durumda. Yani kurumları ortadan kaldıran bir parti devletine doğru gidiyoruz. Kurumları bu toplumdaki güçler ayrılığı ilkesini yok eden bir sürece doğru gidiyoruz. Bu tehlikelidir. Bu ilk olarak Türk halkı için tehlikedir, güçler ayrılığını ortadan kaldıran bu kişiler için tehlikelidir. Başbakan konuşmasında, "benim politikamı uygulayacak. Aynı bakış açısına sahibiz' dedi. Sonra Davutoğlu kürsüye çıktı Davutoğlu da bakış açılarının aynı olduğunu ifade etti. Burada şu gözüküyor, bir kere başbakan cumhurbaşkanı olduktan sonra tarafsızlığını koruyamayacak. Davutoğlu açısından baktığınızda da Davutoğlu bir vesayet görevi yapacak, kukla bir başbakanlık yapacak. Bu tehlikeli bir nokta. Türkiye açısında tehlikeli, komşularımız açısından tehlikeli. Bir sonraki adımda kendileri için de tehlikeli. Düşünün ki Cumhurbaşkanı hata yaptığında ona "dur' diyecek bir mekanizma yok. Bir emniyet supabı yok."

-"NASIL SAYGI DUYACAĞIZ?"-

Başbakan Erdoğan'ın 2011'de "bıçak kemiğe dayandı Suriye'ye gireceğim" dediğini belirten Toprak, o zaman MGK'da bir sağduyu geliştiğini ve bunun engellendiğini kaydetti. Şimdi ise böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydeden Toprak, "Türkiye emniyet supaplarını kaybetti. Türkiye şimdi aşağı doğru giden freni boşalmış bir araba gibi. Aşağı doğru hızlı gidiş şimdi birilerini memnun edebilir ama freni yok bu aracın nereye çarpacağı belli değil" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin Davutoğlu'na yaklaşımı konusunda da bilgi veren Toprak, "İnsanlar hak ettiği şekilde karşılarından değer görürler. İnsanlar bunu hak ederse. Ama şuanda gördüğümüz bir şey, kukla görevi yapacak. Nasıl saygı duyacağız?" dedi.

Bütçeyi başbakan olarak Davutoğlu'nun sunacağını, bunun üzerinde cumhurbaşkanının hiçbir yetkisi olmadığını kaydeden Toprak, "Yetkisi, sorumluluğu olmayan birisi bütçeyi kontrol edecek. Şimdi Davutoğlu'nun Meclis'teki bir çok konuşmasına nasıl itibar edeceğiz? Davul birinin omzunda tokmak başkası. Cumhurbaşkanının hiçbir sorumluluğu yok" değerlendirmesinde bulundu.

-"TÜRKİYE'NİN BAŞINA GELEBİLECEK EN KÖTÜ ŞEY GELMİŞTİR"-

Davutoğlu'nu anlamak için Türkiye'nin Ortadoğu'da izlediği politikaya bakmak gerektiğini kaydeden Toprak, "Almanya bizi yerden yere vurdu. Ne yaptık biz Almanya ile ilgili ne bu mahcup tavır? Kimden korkuyoruz, neyimizi dinlediler de biz bundan endişe ediyoruz. Terör örgütü IŞİD'e biz mi destek verdik? Ben Davutoğlu'na bir şey soracağım, Özgür Suriye Ordusu ne oldu. Özgür Suriye ordusuna giden silahlar ne oldu? O silahları bugün kim kullanıyor? IŞİD'in elinde mi, IŞİD benim gönderdiğim silahlarla mı beni tehdit ediyor? Türkiye'nin başına gelebilecek en kötü şey gelmiştir" şeklinde konuştu.

Musul Başkonsolosluğu çalışanlarının hala IŞİD'in elinde rehine konumundayken, Davutoğlu'nun aday olarak gösterilmesine tepki gösteren Toprak, "Dışişleri Bakanı iken IŞİD'e "terör örgütü' diyemeyen birisi başbakanken ne diyebilecek merak ediyorum. 49 tane rehine var elinde ama terör örgütü denemiyor" ifadelerini kullandı.

Muhalefete de söz konusu terör örgütünün kışkırtılmaması için engellemeler olduğunu kaydeden Toprak, "Rehinelerin ötesinde bildikleri bazı konuların olduğunu düşünüyorum. Uyuyan intihar timleri gibi. Hükümeti köşeye sıkıştıracak bazı konular gibi. Bunun dışında konular olduğunu düşünüyorum. Türk halkına da şunu söylemek istiyorum, Türkiye suni bir refah yaşıyor. Türkiye'nin ekonomisi çöktü, Türkiye'nin tüm kaynakları betonlara yatırıldı. Türkiye orta ölçekli sanayi ile ayakta duran bir devletti" diye konuştu.

"Türkiye'nin başına gelebilecek en büyük bela geldi, Davutoğlu belası" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Stratejik derinlik, Türkiye'nin stratejik derinlik çukurunda batmasının ön çalışmasıdır bu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Davutoğlu'nu siyasete ben kazandırdım" açıklamalarını da değerlendiren Toprak, "Bazen çıraklar gözü karalık yapıp felakete sürükleyebiliyorlar" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Toprak: Türkiye'nin Başına Gelebilecek En Büyük Bela Geldi, Davutoğlu Belası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement