Cizre'de PTT Şubesi, Berber Dükkanı ve Mem-u Zin Heykeli Yandı - Son Dakika
Güncel

Cizre'de PTT Şubesi, Berber Dükkanı ve Mem-u Zin Heykeli Yandı

Cizre\'de PTT Şubesi, Berber Dükkanı ve Mem-u Zin Heykeli Yandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde süren olaylarda PTT şubesi, bir berber dükkanı ile Mem-u Zin heykeli yanarak kül oldu.

16.02.2015 12:51  Güncelleme: 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, dün öğle saatlerinde başlayan ve bugün sabah saatlerine kadar aralıklarla süren olaylarda PTT Şubesi, bir berber dükkanı ile Mem-u Zin heykeli yanarak kül oldu.

Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümü nedeniyle dün öğlen saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden olaylarda, Cizre İlçe merkezi savaş alanına döndü. Dün akşam saatlerinde, Dörtyol Kavşağı, Nusaybin Caddesi ve çevre yolunda barikat kurup, lastik yakarak karayolunu trafiğe kapatmak isteyen PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine, polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. YDG-H üyelerinin de polis araçlarına taş, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı madde ve havai fişeklerle saldırması üzerine ortalık savaş alanına döndü. YDG-H üyelerinin attığı molotof kokteyllerinden bazıları polis araçlarına isabet etmesi üzerine araçlarda yangın çıktı. Yanan polis araçları TOMA'lar tarafından söndürüldü.

Dörtyol Kavşağı'nda bulunan fiberglas Mem-u Zin heykeli de yanarak kül oldu. Yine Dörtyol Kavşağı'nda bulunan mobese kameralarının bulunduğu direkler tahrip edilirken, Nur Mahallesi'nde bulunan PTT şubesi tahrip edilerek kullanılmaz hale geldi. Olaylarda, Köprübaşı mevkisinde bulunan bir berber dükkanı da yanarak kullanılmaz hale geldi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de PTT Şubesi, Berber Dükkanı ve Mem-u Zin Heykeli Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement