Cizre'ye Gitmelerine İzin Verilmeyen Avukatlardan Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Cizre'ye Gitmelerine İzin Verilmeyen Avukatlardan Oturma Eylemi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne gitmek isteyen Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen yaklaşık 300 avukat, izin verilmeyince bazı HDP'li milletvekiller ve vatandaşlarla oturma eylemi yaptı.

11.09.2015 16:34

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne gitmek isteyen Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen yaklaşık 300 avukat, izin verilmeyince bazı HDP'li milletvekiller ve vatandaşlarla oturma eylemi yaptı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi uygulamaya tepki göstererek, Cizre'deki sokağa çıkma yasağını Anayasa Mahkemesi'ne taşıdıklarını söyledi.

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı süren Cizre İlçesi'ne gitmek üzere bugün Türkiye'nin çeşitli barolarından gelen yaklaşık 300 avukat Mardin'in Midyat'ta toplandı. Cizre'ye gitmek üzere hareketen avukatların önü Midyat çıkışında önlem alan güvenlik güçleri tarafından kesildi. Güvenlik güçleri Mardin Valiliği kararıyla Midryat çıkışında zırhlı araçlarla önlem alarak Cizre yönüne geçişlere izin vermiyor. Cizre'de yaşananları görmek ve raporlamak için Türkiye'nin değişik barolarından gelen yaklaşık 300 avukat ve İdil'e gitmek isteyen 7 HDP vekilinin de geçişine de izin verilmiyor. Avukat ve milletvekilleri barikatın önünde oturma eylemi yapıp, Mardin Valiliği'nin kararını alkışlarla protesto etti.

ELÇİ: YASAL DAYANAĞI YOK

Burada konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Cizre'deki sokağa çıkma yasağıyla Mardin Valiliği'nin aldığı kararın yasal ve anayasal hiçbir dayanağının olmadığını ve Cizre'deki sokağa çıkma yasaklanma kararını Mardin İdare Mahkemesi'nin işlem yapmaması üzerine Anayasa Mahkemesi'ne taşıdıklarını söyledi. Elçi, Mardin Valiliği'nin Cizre'de 80 kilometre uzaklıkta olan karayolunu kapatmasına da tepki gösterdi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'ye Gitmelerine İzin Verilmeyen Avukatlardan Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Vatandaş: onlara oturacaklari yerleri gösterelim arkadaşlar nezaketen :)) 0 0 Yanıtla

Advertisement