Çocuk Kitaplarının da Korsanı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Çocuk Kitaplarının da Korsanı Çıktı

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Genel Sekreteri Boran: ''Çocuk kitaplarının bile korsanının basılması, korsancıların her tür ve her fiyattaki kitabı izinsiz bastığını göstermektedir.

18.10.2014 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Genel Sekreteri Melahat Boran, çocuk kitaplarının bile korsanının basılmasının, korsancıların her tür ve her fiyattaki kitabı izinsiz bastığını gösterdiğini belirterek, "Çocuklarımızı kalitesiz, sağlıksız ve hak sahibinin izni olmadan üretilen emek hırsızlığı ürünlerden uzak tutalım" çağrısında bulundu.

Boran, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükçekmece'de 25 bin korsan kitap ile sahte bandrollerin bulunduğu deponun ortaya çıkarıldığını, depodaki çocuk kitaplarının, korsanın 100 temel eserden sonra çocuk kitaplarına da yöneldiğini gözler önüne serdiğini belirtti.

Polisin operasyonunda ele geçirilen korsan kitapların sayısına ve çocuk kitaplarına dikkati çeken Boran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Birliğimizin defalarca baskın gerçekleştirdiği Büyükçekmece korsan kitap tezgahına ait sadece 40 metrekarelik depoda 25 bin korsan kitabın ele geçirilmesi, korsanın hacminin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir. Ayrıca defalarca baskın yapılmasına rağmen aynı tezgahlarda ve aynı kitap evlerinde ısrarla korsan satılmaya ne yazık ki devam edilebilmektedir. Çocuk kitaplarının bile korsanının basılması, korsancıların her tür ve her fiyattaki kitabı izinsiz bastığını göstermektedir. Çocuklarımızı kalitesiz, sağlıksız ve hak sahibinin izni olmadan üretilen emek hırsızlığı ürünlerden uzak tutalım." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuk Kitaplarının da Korsanı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement