Çözüm–Der Genel Başkanı Avukat Ezgin'den Kışanak'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Çözüm–Der Genel Başkanı Avukat Ezgin'den Kışanak'a Ziyaret

Çözüm–Der Genel Başkanı Avukat Ezgin\'den Kışanak\'a Ziyaret

Çözüm-Der Genel Başkanı Avukat Ercan Ezgin, "Çözüm süreci bizim gözbebeğimizdir. Bahar geliyor bizde bahar havasında bir çözüm süreci yaşamak istiyoruz" dedi.

26.02.2015 18:36

Çözüm-Der Genel Başkanı ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı olan avukat Ercan Ezgin ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Diyarbakır merkezli faaliyet gösteren, Ankara, Sinop ve İstanbul'da şubeleri bulunan Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneği'nin (Çözüm-Der) Genel Başkanı ile Yönetim Kurulu Başkanı olan ve geçtiğimiz günlerden Ak Parti'den Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Avukat Ercan Ezgin ve Çözüm-Der üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı makamında ziyaret etti.

Çözüm-Der Genel Başkanı Ercan Ezgin, ziyarette yaptığı konuşmada derneklerinin ne zaman, niçin kurulduğu, ne gibi çalışmalar yürüttüğü üzerine bilgi vererek, çözüm süreci hakkında düşüncelerini ifade etti. 90 yıllardaki devlet anlayışının kalktığını, artık Kürtlerin muhatap alındığını, görüşmelerin yapıldığını, reformlar yapıldığını savunan Ezgin, ama bunların yeterli olmadığını söyledi.

İstiklal Savaşı ve Çanakkale'deki kardeşlik ruhunun yeniden tesis edilmesi, çözüm sürecine katkı sunulması, batıdaki halka çözüm sürecinin anlatılması ve toplumun taleplerinin de gerekli mercilere iletilmesi amacıyla çalışma yürüttüklerini anlatan Ezgin, Anayasa'nın 66. Maddesi, 42. Maddesi konusundaki düşüncelerini Kışanak'la paylaştı.

Bölgede çözüm sürecinde, muhataplık konusunda toplumun ve örgütün Öcalan'ın ya da HDP'nin muhatap alınmasına sesini çıkarmadığını, ancak silah bırakma konusundaki diğer sosyal, kültürel, siyasal konularda İslami camianın kendilerinin de doğal olarak düşüncelerinin alınmasını istediğini söyleyen Ezgin, kendilerinin de bunu haklı bir talep olarak gördüklerini belirtti. Bölgede çözüm sürecine desteği yüzde 100 olarak gördüklerini, ancak kaygıların devam ettiğini, son dönemlerde yaşanan bazı olaylarla çözüm sürecinin kesilmesi ya da sekteye uğratılması tehlikesi olduğunu kaydeden Ezgin, "Çözüm süreci bizim gözbebeğimizdir. Emniyet amirlerine atanan kişilerin toplumu bilen toplumun dilinden anlayan kimselerdir. Bahar geliyor bizde bahar havasında bir çözüm süreci yaşamak istiyoruz" dedi.

'Çözüm-Der'in Gayreti Çok Önemli'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise çözüm ve barış konusunda çaba sarf eden herkese teşekkür etti. Kürt Sorununun toplumsal bir sorun ya da farklı kimliklere sahip insanlar arasındaki bir sorun olmadığını vurgulayan Kışanak, "Çok şükür ki halklarımız arasında, bu topraklarda yaşayan insanlarımız arasında karşılıklı bir düşmanlık duygusu yoktur, kin ve nefret duygusu yoktur. Belki yeterince birbirimizi anlayabilme, sesini duyma, birbirimizin yaşadığı sıkıntılardan haberdar olma konusunda eksikliklerimiz var" dedi. Bu nedenle sivil toplum örgütlerinin gayret göstermesinin önemli olduğunu ifade eden Kışanak, toplumun birbirini anlaması, bilmesi, destek olması ve empati kurmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Kışanak, toplumun Sinop'uyla, Diyarbakır'ıyla, Samsun'uyla, Hakkari'siyle, Trabzon'uyla, Mardin'iyle birbirine dokunmasının ve duyabilmesinin sağlanması gerektiğini, Çözüm-Der'in bu konudaki gayretinin önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çözüm–Der Genel Başkanı Avukat Ezgin'den Kışanak'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement