Çukurova İçin Tiyatro Zamanı - Son Dakika
Kültür Sanat

Çukurova İçin Tiyatro Zamanı

Çukurova İçin Tiyatro Zamanı

Devlet Tiyatroları, Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başlıyor.

11.04.2014 12:10  Güncelleme: 12:24

Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları (DT) işbirliğiyle düzenlenen "Devlet Tiyatroları, Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali" bu yıl 16. kez tiyatroseverler için perde açacak.

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana'da 14 Nisan-16 Mayıs'ta düzenlenecek festivalin açılışını Fransız şov tiyatrosu "Ilotopie" yapacak.

Türkiye'de ilk defa gösteri düzenleyecek grup, Seyhan Nehri üzerinde sergileyeceği "Suya Yansıyan Düşler" performansıyla sanatseverlerle buluşacak.

Grup ayrıca, rüya ve lunapark temalı geçit seremonileri; mitolojik figürler, şövalyeler, soytarılar, büyücüler, hayaletler, palyaçolar gibi rengarenk karakterlerle izleyicilere masalsı bir gece yaşatacak.

Türkiye'nin bir ay süren, en uzun soluklu uluslararası tiyatro festivali olma özelliğini taşıyan etkinlikte, bu yıl Türkiye'den 16, yurt dışından 5 tiyatro topluluğu, 21 farklı oyun ve atölye çalışması sergileyecek.

Eskişehir, İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatroları ile İstanbul, Bursa, Van, İzmir, Ankara Devlet Tiyatrolarını bir araya getirecek etkinlik için Fransa, İspanya, İran, Azerbaycan ve Romanya tiyatroları da Adana'ya geliyor.

Festivalde ayrıca Ankara Ekin Tiyatrosu "Üçüncü Zil", Kenter Tiyatrosu "Toplu Hikayeler", Tiyatro Kedi "Bana Esmeyi Anlat" ve Mersin Opera ve Balesi de "Çalıkuşu"nu tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

10-16 Mayıs'ta Adana'nın simgesi Taşköprü üzerinde gerçekleşecek müzik, dans ve performans gösterileriyle renklenecek festivalde ayrıca danstan müziğe, resimden sahne fotoğrafçılığına kadar birçok farklı konuda Atölye Çalışmaları düzenlenecek.

-Festival programı

DT, Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali programı şöyle:

14 Nisan'da Fransız şov tiyatrosu "Ilotopie" "Suya Yansıyan Düşler" ile Taşköprü-Seyhan Nehri üzerinde performans sergileyecek.

15-16 Nisan'da İstanbul DT "Çöl Fırtınaları" oyunu ile Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi"nde seyircinin karşısına çıkacak.

17-18 Nisan'da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Guguk Kuşu"nu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde sunacak.

19-20 Nisan'da İspanya Yllana Tiyatrosu "Muu"yu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde görücüye çıkaracak.

21-22 Nisan'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu "İstanbul Efendisi"yle Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi"nde ve 22 Nisan'da İspanya Yllana Tiyatrosu "Muu"yla Sabancı Üniversitesi'nde temsil verecek.

23-24 Nisan'da Ankara Ekin Tiyatrosu "Üçüncü Zil"i Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde ve 24 Nisan'da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Guguk Kuşu"nu Sabancı Üniversitesi'nde sahneleyecek.

25-26 Nisan'da Bursa DT "Sarıpınar 1914"ü Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde tiyatroseverlerin karşısına çıkaracak.

27-28 Nisan'da İran Inruzha Tiyatrosu "Kuraklık ve Yalan"la Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde ve 28 Nisan'da İstanbul DT Tiyatrosu "Çehov Makinesi"yle Sabancı Üniversitesi'nde sanatseverlerle bir araya gelecek.

29 Nisan'da Mersin Opera ve Balesi "Çalıkuş"nu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde sergileyecek.

30 Nisan, 1-2 Mayıs'ta Van DT çocuk oyunu "Ayışığı Sirki"ni Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde görücüye çıkaracak.

1-2 Mayıs'ta Azerbaycan Milli Akademik Dram Tiyatrosu "Lenkaran Hanın Veziri" ile Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde temsil verecek.

3-4 Mayıs'ta İzmir DT "Son Çığlık"la Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

5-6 Mayıs'ta Ankara DT "Nereye"yi Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde sahneleyecek.

7-8 Mayıs'ta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Nafile Dünya"yı, 9-10 Mayıs'ta İstanbul DT "Hamlet"i, 11-12 Mayıs'ta Kenter Tiyatrosu "Toplu Hikayeler"i Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşturacak.

13-14 Mayıs'ta Romanya Passe-Partout Tiyatrosu "Biz İkimiz"i, 15-16 Mayıs'ta Tiyatro Kedi "Bana Esmeyi Anlat"ı Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde sunacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çukurova İçin Tiyatro Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement