Cumhurbaşkanı Erdoğan Nevşehir'de - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nevşehir'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıllık Başbakanlığı döneminde, 3 bin 500 dolardan aldığı kişi başına milli geliri, 10 bin 500 dolara çıkardıklarını belirterek, "Yani tam 3 katlık artış. Türkiye'ye bu zenginliği nasıl kazandırdık, istikrar ve güven ortamı sayesinde" dedi.

28.05.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıllık Başbakanlığı döneminde, 3 bin 500 dolardan aldığı kişi başına milli geliri, 10 bin 500 dolara çıkardıklarını belirterek, "Yani tam 3 katlık artış. Türkiye'ye bu zenginliği nasıl kazandırdık, istikrar ve güven ortamı sayesinde" dedi.

Damat İbrahim Paşa Bulvarında, Nevşehirlilere hitap ederek, Nevşehir'e şükran borcu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Ağustos 2014 seçiminde kentin, yüzde 64,4 oranındaki destekle farkını bir daha ortaya koyduğunu kaydetti.

Nevşehir'in, tarihin, tabiatın, kültürün şehri, demokrasinin ve milli iradenin şehri olduğunu anlatan Erdoğan, dün Adnan Menderes, Hasan Polatkan ile Fatin Rüştü Zorlu'yu idam eden darbecilerin ibretle hatırlandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın ise İstanbul'u fetheden güzel kumandanın, o muazzam ordunun sevinçle, salavatlarla, tekbirlerle, coşkuyla hatırlanacağını belirterek, Cumhurbaşkanlığının himayesinde, 30 Mayıs'ta İstanbul'da "dev bir fetih şölen" düzenleneceğini bildirdi.

Erdoğan,  Nevşehirlilere şöyle seslendi:

"Farkı görüyorsunuz değil mi? Milletin yanında, kalbinde yer almakla karşısında yer almanın farkını görüyorsunuz değil mi? Biz hep milletin yanında yer aldık, milletin gönlünde yer edinmenin çabası içinde olduk. Nevşehir, verdiğimiz mücadelenin şahididir. Bugüne kadar Nevşehir'i hiç utandırdık mı, bugüne kadar Nevşehir'in rızası hilafına bir adım attık mı?"

Hacı Bektaş Veli'nin, "Dostumuzla beraber, yaralanır kanarız, her nefeste aşk ile Yaradanı anarız. Erenler meydanına, vahdet ile gir de gör. Kırk budaklı şamdanda kırkımız bir yanarız" dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz hep milletimizle birlikte yaralandık, milletimizle yandık. 12 yıldır diğer 80 vilayetimizle Nevşehir'e de hizmet etmenin, Nevşehir'i 2023 Türkiye'sine hazırlamanın çabası içinde olduk" diye konuştu.

"Yatırımların takipçisi olacağım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'e 12 yılda 4 katrilyon liralık yatırım yapıldığını ve eğitim, sağlık alanlarındaki yatırımlara da değinerek, Ürgüp ile Niğde-Nevşehir istikametindeki yeni yolların projelerinin hazırlandığını, Antalya- Kayseri hızlı tren projesinin Nevşehir üzerinden hayata geçirileceğini açıkladı.

11,5 katrilyonluk bu yatırımın Nevşehir'e büyük katkı sağlayacağına inandığını, Cumhurbaşkanı olarak bu yatırımların takipçisi olacağını kaydeden Erdoğan, "(Durmak yok yola devam) diyeceğiz" dedi.

"Koalisyonlarla heba oldu"

Erdoğan, Türkiye'nin son 70 yılının koalisyonlarla geçen 40'ının kayıp ve heba olduğunu, 1983'ten bugüne kadar koalisyonlarla milli gelir arasındaki ilişkiye bakıldığında her şeyin ortaya çıkacağını belirtti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal tek başına iktidara geldiğinde 1983'te kişi başına düşen milli gelirin bin 765 dolarda kaldığını ifade eden Erdoğan, tek parti döneminin bittiği 1991'de bu rakamın iki katından fazla artarak 3 bin 800 dolara ulaştığını aktardı.

Ardından koalisyon döneminin başladığını, 2002'de bu rakamın artmak bir yana, 3 bin 500 dolara düştüğünü anlatan Erdoğan, Nevşehirlilerle şu bilgileri paylaştı:

"Biz öyle aldık. Daha önceki 8 yılda iki kattan fazla artış var, buna karşılık koalisyonla geçen 10 yılda geriye gidiş var. 12 yıllık Başbakanlığım döneminde, 3 bin 500 dolardan aldığımız kişi başına milli geliri, 10 bin 500 dolara çıkardık. Yani tam 3 katlık artış. Türkiye'ye bu zenginliği nasıl kazandırdık, istikrar ve güven ortamı sayesinde. Banka hortumlamalarına, faiz lobilerine, IMF çetelerine, yanlış yatırımlara son verdik. 25 banka batırdı bizden öncekiler, zarar neydi, 40 milyar dolar. Kimlerin iktidarda olduğunu biliyorsunuz, anlatmama gerek var mı. Lafla milliyetçilik olmaz. milliyetçilik bu ülkeye hizmetle olur. Bu ülkenin kasalarını boşaltmakla olmaz. IMF'ye 23,5 milyar dolar borçlandılar, kim ödedi, biz ödedik. Şimdi IMF bizden borç istiyor. Milli bankamız Merkez Bankası kasasında 27,5 milyar dolar vardı. Şimdi, 122 milyar dolar var. Milliyetçilik öyle kafatası milliyetçiliğiyle olmaz, kuru milliyetçilik olmaz, böyle olur, kasayı doldurmakla olur."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Erdoğan Nevşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement