Cumhurbaşkanlığı Seçimi Gündeme Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Gündeme Damga Vurdu

Geride bıraktığımız ay yazılı basındaki Türkiye Gündemine, ilk kez halkın katılımı ile gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimi damga vurdu.

01.09.2014 11:01

AK Parti'de yeni Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçildiği Kongre ile CHP'nin Olağanüstü Kurultay kararı alması da öne çıkan diğer konular oldu.

Ağustos ayında Türkiye Gündeminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın katılımı ile ilk kez gerçekleşen Cumhurbaşkanı seçilmesinin yer aldığı ortaya çıktı. Medya takip ajansı Interpress'in yazılı basını kapsayan araştırmasında, geçtiğimiz ay ülke gündeminin 15 binden fazla haber ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine endekslendiği, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Türkiye'nin yeni Başbakanı ve AK Parti'nin yeni Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun seçilmesinin de ikinci sırayı aldığı belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası CHP'de alınan Olağanüstü Kurultay kararının 3 binden fazla haber ile gündeme geldiği, Cumhurbaşkanlığı görevini devredecek olan Abdullah Gül'ün veda ziyaret ve resepsiyonlarının da yazılı basında binden fazla haberde yer aldığı tespit edildi.

Interpress'in yaptığı incelemede, Ağustos ayında Türkiye Gündeminde geniş bir şekilde yer alan değer konular arasında, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nde PKK mezarlığına Mahsum Korkmaz heykelinin dikilmesi ve kaldırılması sonrası meydana gelen olaylar, Emniyet'teki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "yasa dışı dinleme" soruşturmasında tutuklanan polislerin davası ile ikinci dalga tutuklama operasyonunun yer aldığı da görüldü. Aynı araştırmada TBMM'nin Torba Yasa görüşmeleri sırasında tatil kararı alması, Yüksek Askeri Şura toplantısı ve Bonzai kullanımı nedeniyle meydana gelen ölümler geçtiğimiz ay gündemde üst sıralarda bulunduğu saptandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Seçimi Gündeme Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement