Dengir Fırat; "Pkk Sivil Ayaklanma Çıkarmaya Çalışıyor" - Son Dakika
Yerel

Dengir Fırat; "Pkk Sivil Ayaklanma Çıkarmaya Çalışıyor"

Dengir Fırat; "Pkk Sivil Ayaklanma Çıkarmaya Çalışıyor"

AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "PKK ile Kürtlerin sorunları farklı" dedi.

31.08.2012 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "PKK ile Kürtlerin sorunları farklı" dedi.

Fırat, memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde önemli açıklamalarda bulundu. AK Partinin idari yapısı, Kürt sorunu, PKK, Gaziantep'te düzenlenen terör saldırısı, Adıyaman'a getirilen bazı Suriyeli mülteciler ve Adıyaman'da yaşanan bazı gelişmelere değinen Fırat, Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu Konservatuar Bölümünün Kahta'dan alınıp Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine kaydırılmasına da tepki gösterdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fırat, Kahta'da bulunan bazı sivil toplum kuruluşlarının Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu Konservatuar binasının Kahta Kaymakamlığı'na ya da başka bir yere devredilmesi ile ilgili verdikleri imzaları eleştirdi.

Bu nedenle konservatuar bölümünün Gölbaşı ilçesine kaydırıldığını ifade eden Fırat, buna vesile olanları lanetlediğini dile getirdi. Üniversiteye ait bazı bölümlerin Kahta'da açılması için ciddi manada çalışma yaptıklarını ve bu çalışmaların kolay olmadığını dile getiren Fırat, şöyle konuştu: "Kahta'ya üniversite gelmesi için çok çaba harcadık. Bunun için üniversiteye yer bile verdik.

Türkiye'de örneği olmayan bir metotla eski tekel barakalarının yerlerini üniversiteye tahsis ettik. Daha önce bu yerler satışa sunulmuştu. Ben de aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da olduğu yetkililerle görüşerek satışın yapılmamasını rica ettim. Onlar da satışı durdurup üniversiteye devretti. Bu sayede Kahta Meslek Yüksek Okulu yeni bir bina yaptırdı. Tabi bina bitmesine rağmen onların da okulu faaliyete geçirmemeleri de ayrı bir sorun. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi de açıldı ama sadece poliklinik hizmeti veriyor. Kahta'da da bir çok poliklinik hizmeti veren yer var. Eğer onlar tam anlamda faaliyete geçmezlerse Kahta'daki polikliniklerden bir farkları olmaz"

AK PARTİ'YE ALTERNATİF KURULAMAZ

AK Parti kendi içinde alternatifleri kabul etmez diyen Fırat, "Böyle düşünenler büyük cahillik yapıyor. AK Parti öyle düşünüldüğü gibi basit çabaları kabul etmez. Hemen reaksiyon göstermese de zamanı geldiğinde gerekeni yapar. Ben yıllardır siyaset yapıyorum. Başkaları burada değilken bile, en kötü dönemlerde biz AK Parti'yi kurduk. Her şeyi göze almıştık.

Hala da her şeyi göze alırız" dedi.

Kahta'da yaşanan bazı sorunların farkında olduğunu anlatan Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cahille cahil olunmaya gerek yok fakat gerektiğinde duruma el koyar ve gerekeni yaparım. Kimse farklı hesaplar peşinde koşarak partiye zarar veremez. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Ben aktif siyaseti bıraktım ama AK Parti'yi bırakmadım. Ben AK Parti Kurucu Üyesiyim, AK Parti'de kısa da sürse Genel Başkan Yardımcılığı yaptım. MYK Üyeliği yaptım. Ben bu görevlerimin hepsinden kendi isteğimle ayrıldım. Kesinlikle aktif siyaset düşünmüyorum ama bu AK Parti'ye zarar verenleri görmezden geleceğim anlamına gelmez. Eğer birileri AK Parti'ye zarar veriyorsa zamanı geldiğinde gerekeni de yaparım."

Başbakan'ın bu konuda nasıl davrandığını çok iyi bildiğini anlatan Fırat, şunları söyledi: "Hatta güldüğünde bile neyi ifade etmek istediğini bilirim. Kısacası AK Parti alternatifleri kabul etmez. AK Parti tektir ve Genel Başkanı da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kahta'da çok şey söyleniyor. Fakat bu partinin de belli kuralları var. Hiçbir milletvekili direkt ya da dolaylı olarak teşkilatlara müdahale edemez. Benim Kahta'ya gelmemden rahatsız olanlar var. Herhalde çok korkuyorlar. Biz her zaman Kahta'ya geliriz ama sanırım onlar daha yeni geliyor. Kahta benim memleketim ve her zaman gelirim. Kimse bunun için internet sitelerinde bir şeyler yazdırmasın. Eğer o şahıslar rahatsız oluyorlarsa her zaman Kahta'ya geleceğim."

Numan Kurtulmuş'un bazı taleplerle AK Parti'ye geldiğini ifade edenler olduğunu anlatan Fırat, "Şu iyi bilinsin ki AK Parti'ye kimse koşullu olarak gelemez. Kim gelirse gelsin koşulsuz gelir. Belli şartlarla gelenler partiye alınmaz. İllerde ve ilçelerde de bu böyledir. AK Parti toplu olarak, grup olarak partiye katılımları değil de şahsi katılımları kabul eder" ifadelerini kullandı.

KÜRT SORUNU İLE PKK SORUNU FARKLI ŞEYLER

Kürt sorunu, PKK ve Gaziantep'teki saldırıları da değerlendiren Fırat, Kürt sorunu ile PKK sorununun aynı olmadığını ifade etti. Abdullah Öcalan'ın yakalanmasıyla birlikte PKK'nın istekleriyle Kürtlerin isteklerinin tamamen farklılaştığını dile getiren Fırat, şöyle konuştu: " Kürtler sadece eşit haklar istiyor ama PKK'nın istekleri çok farklı. Kürtlerin talepleri yerine gelse de PKK bitmez. Kürtlerin sorununu çözmekten korkmamamız gerekiyor. PKK, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını, Kürt özerk bölgesinin kurulmasını ve dağdakilerin şehirlere inip kurulan özerk bölgede faaliyet göstermesini istiyor ama Kürtlerin sorunu bu değil." Bu durumun PKK ile Kürtlerin ne kadar farklı sorunları olduğunu gösterdiğini anlatan Fırat, sözlerini şöyle tamamladı: "Gaziantep'te yaşanan saldırıda da bunu görmek mümkün. Daha önce sivil ayaklanma çıkaramayan PKK hem Kürtlerin hem de Türklerin yaşadığı yerlerde sivillere yönelik bombalı saldırılar düzenleyerek iki halkı birbirine düşürmeye ve bununla sivil bir ayaklanma çıkarmaya çalışıyor. Gaziantep'te yaşanan saldırıdan sonra sosyal paylaşım sitelerinde bunun için yapılan çalışmaları görebilmek mümkün. Burada farklı bir ayrıntı daha var o da PKK sivillere yönelik yaptığı saldırılarda olayı üstlenmiyor. Diyarbakır ve daha başka birçok yerde yapılan saldırıları üstlenmemişlerdi fakat daha sonra onların yaptığı ortaya çıkmıştı. Kürtler bu tür şeyleri kabul etmez. Bunu ancak PKK kabul edebilir. Kürtlerin kabul etmediği bir şey de Kürt sorunu olamaz" - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dengir Fırat; 'Pkk Sivil Ayaklanma Çıkarmaya Çalışıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement