Dha İstanbul Bülteni -1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni -1

Dha İstanbul Bülteni -1

11- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA LİDERİ PUTİN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜHaber: Gülseli KENARLI / İSTANBUL DHACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin bugün telefonda görüştü.

27.11.2016 07:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA LİDERİ PUTİN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Haber: Gülseli KENARLI/ İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin bugün telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin arasında Suriye'deki son gelişmeler ve Halep'teki insani drama çözüm bulmaya yönelik çabalar hakkında bugün de bir telefon görüşmesi gerçekleştiği belirtildi. Erdoğan ve Putin Cuma günü de bir telefon görüşmesi yapmıştı.

===================================

2- KILIÇDAROĞLU ÖĞRETMENLERE SESLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

"Çok sayıda öğretmenin işine son verildiğini açığa alındığını da biliyorum. Üzgünüm. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir alışkanlık demokrasimizde olmamalı. Herkes istediği gibi düşünebilmeli, istediği gibi inanabilmeli"

Haber- Kamera: Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi'nce 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen resepsiyona katıldı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen resepsiyonda yaklaşık 2 bin öğretmen biraraya geldi.

Hayatında saygı duyduğu meslek gruplarının başında öğretmenlik geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yüce bir mesleğin mensuplarısınız. Sorunlarınız var biliyorum. Çok sayıda öğretmenin işine son verildiğini açığa alındığını da biliyorum. Üzgünüm. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir alışkanlık demokrasimizde olmamalı. Herkes istediği gibi düşünebilmeli, istediği gibi inanabilmeli" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Kadın öğretmenlerimizin sayısının çok fazla olduğunu biliyorum. Çocukların üzerine titrerler, onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalışırlar. Geçen hafta ufak bir felaket yaşadık. Ama sağolsun bu ülkenin bütün kadınları dik ve onurlu durdu ve parlementodan bunu geri çekmek zorunda kaldılar. Hepimizin ortak paydası bayrağımız, vatanımızı demokrasimiz olmalı. Ben öğretmenimizi savunduğum kadarıyla Cumhuriyetimizi de savunuyorum. Mustafa Kemal ve arkadaşlarına borçlu olduğumuzu çok iyi biliyorum. Ayrışmadan kavga etmeden özgürce düşünebilmeliyiz. Farklı düşüncelerden korkmamak gerekiyor Tam tersine onlar bu

ülkenin zenginliğidir" Programın sonunda öğretmenler Kılıçdaroğlu'na sevgi gösterisinde bulundu. Bazı öğretmenler Kılıçdaroğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüntü dökümü:

-----------

-Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Öğretmenlerin sevgi gösterisinde bulunması

-Fotoğraf çektirmeleri

-Kılıçdaroğlu'nun gidişi

-Resepsiyondan detay

-Genel ve detaylar

26.11.2016 - 21.50 Haber Kodu : 161126187

==================================

3- OKMEYDANI'NDA SİLAHLI SALDIRI: 1'İ AĞIR 3 YARALI

Haber- Kamera: Hakan KAYA - Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Okmeydanı'nda caddede seyir halindeki otomobildeki 3 kişi, yüzleri maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken, polis saldırı sonrası kaçan kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Olay gece saat 02.00 sıralarında Beyoğlu, Piyaliyalepaşa Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, caddede seyir halindeki 34 NC 3604 plakalı araç içerisinde bulunan Gökhan Yücetepe, Özgür Aslan, Hüseyin Sizer otomobili durduran yüzleri maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganlar olay sonrası ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Saldırı sonucu Gökhan Yücetepe başına isabet eden mermi nedeniyle ağır şekilde yaralanırken, Özgür Aslan kolundan, Hüseyin Sizer ise bacağından hafif şekilde yaralandı. Olayına ardından yaralılar çevredeki vatandaşlar tarafından saldırıya uğrayan araca konularak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Olay yerinde yapılan çalışmaların ardından hastaneye gelen polis ekipleri. Saldırıya uğrayan otomobil üzerinde de incelemelerde bulundu. Yapılan icelemelerde otomobile 11 adet mermi isabet ettiği belirlenirken, polis olay sonrası kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

( CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜ)

Kurşun isabet eden araçtan görüntü

İnceleme yapan polisler

Zırhlı araçlardan görüntü

Hastaneden görüntü

-Genel ve Detaylar

27.11.2016 - 04.59 Haber Kodu : 161127011

===================================

4- BAYRAMPAŞA'DA TRAFİK KAZASI: 1'İ AĞIR 6 YARALI

Servis minibüsü sürücüsü ağır, 5 yolcu da hafif şekilde yaralandı.

Minibüsün devrilip takla atması saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Bayrampaşa'da gece saatlerinde ara sokaktan caddeye çıkan servis minibüsü bir otomobilin çarpması sonucu devrildi. Servis minibüsünde sıkışan sürücü ağır yaralanırken 5 kişi de hafif şekilde yaralandı. Kaza Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Yıldırım Mahallesi Tutin Sokak'ta seyreden Vedat Karataş yönetimindeki 34 DY 9820 plakalı servis minibüsü, Avasköy Yolu Caddesi'ne girdiği sırada Mustafa K. yönetimindeki 34 FK 5019 plakalı otomobilin yandan çarpması sonucu devrildi. Kaza sonrası Mustafa K'nın kullandığı araç savrulurken, servis minübüsü de çarpmanın etkisiyle taklalar atarak karşı sokakta bulunan araçlara çarparak durabildi.

MAHALLELİ YOLCULARI KURTARMAK İÇİN SEFERBER OLDU

Kazayı gören mahalle sakinleri, durumu hemen polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar sonrası olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Bu sırada mahalle sakinleri evlerinden fırlayarak servis minibüsünde bulunan yolcuların yardımına koştu. Minibüsün içinde bulunan 5 kişi mahallelinin yardımıyla araçtan çıkartıldı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem alırken, sağlık görevlileride servis minibüsünden çıkarılan yolculara ve sürücü Vedat Karataş'a olay yerinde ilk müdahalede bulundu. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri minibüste sıkışan servis sürücüsü Vedat Karataş'ı kurtarmak için çalışma başlattı. Mahalle sakinleri de sürücüyü sıkıştığı yerden kurtarmaya çalışarak itfaiye ekiplerine yardım ettiği görüldü. İtfaiye ekipleri araç içinden çıkardığı servis sürücüsünü sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri tedavisi yapılmak üzere yaralıyı hastaneye kaldırdı.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Kaza sonrası polis ekipleri olay yerine şerit çekerek önlem aldı. Ayrıca polis ekipleri olay sonrası görgü tanıklarından bilgi alırken, bir yandan da çevrede bulunan işyerlerinde güvenlik kamerası araştırdı. Polis ekipleri bir işyerine ait güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Görüntüler de servis minibüsünün takla atarak başka bir araca çarptıktan sonra durduğu görülüyor. Kaza sonrası servis minibüsü çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Polis ekiplerinin kaza sonrası soruşturma başlattığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

(GÜVENLİK KAMERASI)

-Servis minibüsünün takla atması

-Araçlara çarpıp durması

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)

Olayın meydana geldiği yer

Kazaya karışan araçlar

Takla atan servis minibüsü

Araç içinde sıkışan servis sürücüsü (Vedat Karataş)

Mahalleli ile röp

Mahalleli ve itfaiyenin çalışması

Sağlık görevlilerinin yaralılara müdahalesi

Polis ekiplerinin çalışması

Genel ve detaylar

27.11.2016 - 03.30 Haber Kodu : 161127010

==================================

5- ŞİŞLİ'DE MOTOSİKLET KAZASI: 1 ÖLÜ

Haber-Kamera: Hakan KAYA - Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Şişli Büyükdere Caddesi'nde motosiklet hakimiyetini kaybeden sürücü yol kenarındaki refrüje çarptıktan sonra savrularak metrelerce sürüklendi. Sürücü Turgay Girgin kaza yerinde hayatını kaybederken, olay yerine gelen yakınları ise Girgin'in cansız bedeni başında gözyaşlarına boğuldu.

Kaza saat 05.30'da Şişli Büyükdere Caddesi, Beşiktaş istikameti Zincirlikuyu Mezarlığı yakınında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre cadde üzerinde seyir halindeki 27 yaşındaki Turgay Girgin yönetimindeki 34 VB 8199 plakalı motosiklet, sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki refrüje çarptı.

METRELERCE SÜRÜKLENDİ

Çarpmanın etkisiyle savrulan motosiklet ve sürücü metrelerce sürüklendi. İhbar üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen 112 sağlık ekipleri Turgay Girgin'in hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri ise kazanın yaşandığı caddede güvenliği sağladı.

YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kaza haberini alarak olay yerine gelen Girgin'in yakınları ise Girgin'in cansız bedeni başında gözyaşlarına boğuldu. Girgin'in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürülürken, kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.Görüntü Dökümü

---------------------------

-Cesetten görüntü

-Motor ve kaza yerinden görüntü

-Polisin incelemesi

-Yakınlarının ağlaması

-Ambulans ve polis ekiplerinden görüntü

-Ayakkabıdan görüntü

-Genel ve Detaylar

27.11.2016 - 07.04 Haber Kodu : 161127013

===============================

6- BEYOĞLU'NDA "EĞLENCE MEKANLARI KAPATILMASIN" EYLEMİ

Basın açıklamasından,

"Toplamda 54 mekanın kapatılacağı bilgisi var"

" Beyoğlu Belediyesi'nin küçük esnafa yönelik bu tutumunu düşmanca buluyoruz. Bu yaklaşım devam ettiği taktirde, Beyoğlu esnafı olarak mekanlarımızı korumak, hem de Beyoğlu'nda var olmaya devam etmek için daha sert önlemler almaktan çekinmeyeceğimizi ilan ediyor ve belediyeyi uyarıyoruz"

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ/ İSTANBUL DHA

Beyoğlu Esnaf Dayanışması, son günlerde bazı eğlence mekanlarının geçici süre ile kapatıldığını belirterek eylem yaptı.

Mis Sokak'ta biraya gelen grup, "Mekan kapatmaları kabul etmiyoruz", "Beyoğlu böyle zulüm görmedi", "Beyoğlu Belediyesi'ne halk kayyum atasın", "Beyoğlu'nda mekan kapatmalara son" pankart ve dövizlerini taşıdı. Grup, "Beyoğlu bizim İstanbul bizim", "Misbah elini Beyoğlu'ndan çek" sloganları attı.

"54 MEKANIN KAPATILACAĞI BİLGİSİ VAR"

"Belediyeyi uyarıyoruz! Beyoğlu mekanları ile uğraşmaktan vazgeçin" başlıklı açıklamayı, Beyoğlu Esnaf Dayanışması adına Ufuk Dündar okudu. Dündar, "Beyoğlu'nu bitirmeyi, kamusallığından,sosyalliğinden, kendine özgü eğlenme kültüründen, tarihinden, küçük esnafından arındırmayı kendine misyon edinen Beyoğlu Belediyesi, dün itibariyle 10'dan fazla mekanı kapatmış bulunmaktadır. Kurabiye Sokak'ta 6, Balo Sokak'ta 6 mekanın 3 gün süreyle kapatıldığını tespit ettik. Toplamda 54 mekanın kapatılacağı bilgisi var" dedi.

Dündar, "Mekan kapatmaya gerekçe olarak esnafa masa-sandalye kuralının ihlali gösterilmektedir. Ancak bu sefer ki uygulamada belediyenin çok belirgin bir can yakma, yıldırma ve bilinçli bir kötülük yapma isteği kendini açıkça gösteriyor. Mekanlar 3 günlüğüne ve esnafın tek iş yaptığı haftasonunu içerecek şekilde; Cuma-Cumartesi-Pazar günleri kapatılıyor. Belediye daha insaflı bir yaptırım uygulayabilir ama en acımasızını tercih ediyor" şeklinde konuştu.

'BEYOĞLU BELEDİYESİ'NİN KÜÇÜK ESNAFA YÖNELİK TUTUMUNU DÜŞMANCA BULUYORUZ'

Dündar'ın açıklaması, "Beyoğlu Belediyesi'nin küçük esnafa yönelik bu tutumunu düşmanca buluyoruz. Bu yaklaşım devam ettiği taktirde, Beyoğlu esnafı olarak mekanlarımızı korumak, hem de Beyoğlu'nda var olmaya devam etmek için daha sert önlemler almaktan çekinmeyeceğimizi ilan ediyor ve belediyeyi uyarıyoruz. Masa-sandalye başta olmak üzere hiçbir ihlal, mekan kapatmanın gerekçesi olamaz. Bu vahşi uygulamadan derhal vazgeçin. Aksi taktirde olası bir ihtilaftan Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu Belediyesi sorumlu olacaktır" şeklinde sona erdi.

Görüntü Dökümü:

------

-Mis sokaktaki açıklamadan genel ve detay görüntü

-Eylemcilerin slogan atmaları

-Ufuk Dündar'ın açıklamayı okuması

26.11.2016 - 18.14 Haber Kodu : 161126157

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement