Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- DAVA İÇİN ŞİŞLİ'DEN ADLİYEYE YÜRÜDÜLERŞişli Belediye Başkanı Hayri İnönü,"Cemil'in davasının takipçisi olacağız""Geçtiğimiz yıl 18 Temmuz'da makamında katledilen başkan yardımcım Cemil Candaş bu mücadeledeki en yakın dava arkadaşlarımdan biriydi.

15.03.2017 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- DAVA İÇİN ŞİŞLİ'DEN ADLİYEYE YÜRÜDÜLER

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü,

"Cemil'in davasının takipçisi olacağız"

"Geçtiğimiz yıl 18 Temmuz'da makamında katledilen başkan yardımcım Cemil Candaş bu mücadeledeki en yakın dava arkadaşlarımdan biriydi. Kendisi devletin müşfik tarafını vatandaşa gösterirken, korkusuz koca yüreğiyle rant çetelerinin geriye dönük yaptığı usulsüzlükleri yargıya taşıyordu"

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM- Ümit TÜRK İSTANBUL DHA

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın görevi başında yapılan silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşma öncesi Şişli Belediye Başkanlığı önünde bir araya gelen Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü, Candaş ailesi ve belediye çalışanları basın açıklaması yaparak Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na yürüdü.

İlk duruşması öncesi Şişli Belediye Başkanlığı önünde konuşan Cemil Candaş'ın ağabeyi Cemal Candaş, "Cemil'in 92 yaşında bir annesi var. Annemize Cemil'in vurularak öldürüldüğünü hala söyleyemedik. Arından, hırsından, öfkesinden, kahrından ölüp gitmesin diye. Sizlerden annemin adına bir ricam var. Aranızda bu cinayetle ilgili herhangi bir şey bilip söylemeyenleri vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Hepinizden destek bekliyorum" dedi.

Basın açıklamasını okuyan diğer ağabey Ertuğrul Candaş ise, "Cemil Candaş Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken 18 Temmuz 2016 tarihinde görevi başında silahlı saldırıya uğrayarak alçakça katledilmiştir. Bizler inanıyoruz ki Cemil Candaş'ı katledip sonra yakalanan alçaklar olayın ancak figüranlarıdır. Cemil Candaş'ın katledilmesinin emrini verenlerin Şişli'de, İstanbul'un başka yerlerinde yağma, talan, çıkar ilişkileri ile yerel yönetim anlayışını yozlaştıran karanlık odaklar olduklarından eminiz. Biliniz ki, bu işin sonu nereye kadar giderse gitsin, kime ya da kimlere kadar uzanırsa uzansın, siyasi bağlantılarınız her ne olursa olsun, pes etmeden yorulmadan takipçiniz olacağız" dedi

"RANT ÇETELERİNİN GERİYE DÖNÜK YAPTIĞI USULSÜZLÜKLERİ YARGIYA TAŞIYORDU"

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de yaptığı konuşmada, "Belediye başkanı seçildiğim günden bu güne temiz bir Şişli için arkadaşlarımla birlikte büyük bir mücadele veriyorum. Göreve başladığımda hizmet ve menfaat kavramlarının son derece birbirine girdiği çarpık bir düzen kalın bir duvar gibi önümüzdeydi. Bu kalın duvarı yıkmak için mücadelemize ilk olarak hizmet değil menfaat düşünen bürokratların yerini değiştirerek başladım. Geçtiğimiz yıl 18 Temmuz'da makamında katledilen başkan yardımcım Cemil Candaş bu mücadeledeki en yakın dava arkadaşlarımdan biriydi. Kendisi devletin müşfik tarafını vatandaşa gösterirken, korkusuz koca yüreğiyle rant çetelerinin geriye dönük yaptığı usulsüzlükleri yargıya taşıyordu. işte bu noktada Şişli'de sistemin eskisi gibi yürümeyeceğini kabul eden rant peşindeki caniler Cemil'in canına kastettiler. Cemil'i katledenlere, bu zehiri akıtacağıma, Cemil'in davasının takipçisi olacağıma sizlere söz vermiştim. O gün ne söylediysem arkasındayım. Buradan hep birlikte Çağlayan Adliyesine giderek davanın takipçisi olacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından hep birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na yüründü.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Adliye önüne gelen Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü, Candaş ailesi ve belediye çalışanları burada da basın açıklaması yaptı. Ertuğrul Candaş, Cemil Candaş'ın bir kamu emekçisi olduğunu ve alçakça katledildiğini dile getirdi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de, Candaş'ın temiz bir Şişli için mücadele verdiğini belirterek, Candaş'ın korkusuzca rant çetelerinin geriye doğru yaptıkları usulsüzlüklerini yargıya taşımaya çalıştığını ifade etti. Yapılan açıklamaların ardından topluluk duruşmanın yapılacağı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıktı.

İDDİANAME

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın 18 Temmuz'da belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı 6 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, tetiği çeken Şenol Şahin'in TCK 82/1 maddesinde yer alan "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Tutuklu sanıklardan Mithat Yılmaz'ın da cinayeti azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan diğer şüpheliler Engin Gölve, Hacı Avcı, Metin Şentürk ve Bilal Yaman'ın ise "Kasten öldürmeye yardım etme" suçundan cezalandırılmaları istendi.

NE OLMUŞTU?

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, 18 Temmuz 2016 tarihinde belediye binasında uğradığı silahlı saldırıda başından vurulmuş, kaldırıldığı özel bir hastanede hayatını kaybetmişti. Olayı gerçekleştiren Şenol Şahin polis ekipleri tarafından yakalanarak çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı. Şahin ifadesinde, "Param yoktu. Para istedim. Beni tersleyince de ateş ettim" iddiasında bulunmuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şişli Belediye Başkanlığı önü

-Şişli Belediye Başkanlığı önünde toplanılması

-Cemal Candaş'ın konuşması

-Ertuğrul Candaş'ın Basın açıklamasını okuması

-Hayri İnönü'nün konuşması

-Adliyeye yürünmesi

-ADLİYE ÖNÜNDEN

-Ertuğrul Candaş'ın konuşması

-Hayri İnönü'nün konuşması

-Eşi Nurcan Candaş

-Topluluğun adliye binasına girmesi

-Genel ve detay görüntüler

15.03.2017 - 11.27 Haber Kodu : 170315050

15.03.2017 - 11.28 Haber Kodu : 170315051

=================================

2- AKOM İŞGALCİLERİNİN AMACI MİT'İ DEVRE DIŞI BIRAKMAK

Mahkeme tutuklu askerlerin tahliye taleplerini reddeddip duruşmayı erteledi

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

15 Temmuz darbe girişiminde Afet Koordinasyon Merkezi'ni (AKOM) işgal eden 6' sı tutuklu 17 darbeci askerin yargılandığı ilk dava sona erdi. Tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

9 SANIK, YARALANANLARIN DA BULUNDUĞU 15 MAĞDUR VE MÜŞTEKİ

Çağlayan'daki İstanbul 25. ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 6'sı tutuklu 9 sanık hazır bulundu. Darbeci askerlerin ateşiyle yaralananların da bulunduğu 15 kadar mağdur ve müşteki de duruşmaya katıldı. Sanık savunmaları ile müşteki beyanlarının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, tanık beyanlarının alınması için duruşmayı 16 Mayıs'a erteledi.

"AMAÇ MİT'E GÖRÜNTÜ AKIŞINI KESMEK"

AKOM'un stratejik önemine dikkat çekilen iddianamede İstanbul'un kritik noktalarının 3 bine yakın yüksek çözünürlüklü kameralarla izlendiği belirtilerek, 15 Temmuz günü darbecilerin, AKOM'u ele geçirerek Milli İstihbahrat Teşkilatı'na anlık görüntü akışını kesmeyi amaçladıkları belirtiliyor.

3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

İddianamede, tüm şüpheliler için "Darbeye teşebbüs" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Olayda darbeci askerlerin ateş açması sonucu 7 kişinin de yaralanması nedeniyle "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Kamu malına zarar verme", "Örgüt üyeliği" suçlarından da bazı şüpheliler için çeşitli oranlarda hapis cezası talep ediliyor.

===========================

3- JANDARMADAN SAHTE PARFÜM OPERASYONU

Ünlü markaların taklidi binlerce sahte parfüm ve deodorant ele geçirildi.

Haber: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

İstanbul İl Jandarma ekipleri Silivri'de sahte parfüm ve deodorant üretimi yapan depoya baskın düzenledi. Operasyonda ünlü markalara ait binlerce sahte parfüm ve deodorant ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma ekipleri Silivri'de bir kozmetik firmasının deposunda sahte parfüm ve deodorant imalatı yapıldığı ihbarını aldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler depoya baskın düzenledi. Jandarma depodaki B.E. ve C.K.'yi gözaltına aldı.

DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARI TAKLİT ETMİŞLER

Operasyonda ünlü markaların taklitlerinin yapıldığı 56 bin 910 deodorant, 6 bin 432 parfüm, 12 bin 900 boş deodorant şişesi, 8 bin 892 ambalaj ile 10 bin katalog ele geçirildi.

AYIRT ETMEK OLDUKÇA GÜÇ

İnceleme yapan jandarma ekipleri tarafından, sahte parfüm şişelerinin orijinallerine çok benzediği ve ayırt etmenin çok güç olduğu belirtildi. Firma avukatları ise ürünlerin lisanslı satış noktalarından temin edilmesi gerektiğini söyleyerek, vatandaşları sahteciliğe karşı uyardı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

"Marka ve Patentlerin Korunmasına İlişkin KHK'lere Muhalefet" suçundan işlem yapılan B.E. ve C.K. adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Baskın anı

-Ele geçirilen sahte parfüm ve deodorantlar

-Sahte üretim yapılan depo

-Genel ve detaylar

15.03.2017 - 09.54 Haber Kodu : 170315020_

=========================

4- FATİH'TE KAÇAK SİGARA VE PURO OPERASYONU

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sigara kaçakçılığına yönelik yaptığı çalışmalarda Fatih'te bir iş hanında kaçak sigara deposu olduğunu belirledi. Polis ekipleri bunun üzerine operasyon düzenleyerek 15 kişiyi gözaltına aldı. Depoda yapılan aramalarda 16 bin 535 paket kaçak sigara, 700 puro ele geçirildi. Gözaltına alınan 15 kişi, Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüpheliler hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında işlem başlatıldı. Ekiplerin yaptığı operasyon polis kamereları tarafından görüntülendi.

Görüntü Dökümü

--------------

(Polis Kamerası)

-Polis ekiplerinin yaptığı operasyon

-Depoda bulunan kaçak sigaraların bulunması

-Genel ve detaylar

15.03.2017 - 11.16 Haber Kodu : 170315046

=================================

5- HASTALANAN "KUYU KÖPEK"LE İLGİLİ İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul DHA

Düştüğü kuyudan 11 gün sonra İtfaiye, TTK ve Hayvan Severlerin koordineli çalışması ile kurtarılan "kuyu köpek" durgunluk, halsizlik, belirtileri ile İstanbul Büyükşehir Hayvan Hastanesine getirildi. Kusma, İshal, yüksek ateş, iştahsızlık bulguları müteakibinde yapılan tetkikte "Parvoviral Enterit" teşhisi konularak tedaviye başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kuyu köpeğin tedavi süreci devam etmekte olup, farklı bir birimimizde herhangi bir müdahale yapılmadı. İkincil enfeksiyon riski ve aşı periyodunun tamamlanması için müşahade altında tutulmaktadır. Kuyu'nun sağlığı açısından ziyaret yapılamamaktadır. Kuyu Köpekten insanlara herhangi bir bulaşıcı hastalık gözlenmemiştir. Gösterdiğiniz hassasiyet ve duyarlılık için teşekkür ederiz. "

=============================

6- A MİLLİ TAKIM KAPTANI ESRA, GELECEĞİN KADIN FUTBOLCULARINI YETİŞTİRMEYE BAŞLADI

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ - İstanbul DHA)

Kadın A Milli Futbol Takımı'nın başarılı kaptanı, 31 yaşındaki Esra Erol, fitness eğitmenliği, sezon maçlarının yanı sıra geleceğin kadın futbolcularını yetiştirmek için de çaba harcamaya başladı.

Annesi ile birlikte İstanbul'da oturan Esra Erol, Avcılar Belediyesi Spor Müdürlüğü bünyesinde 'Fitness eğitmeni' olarak görev yaparken, hafta sonunu İzmir'de ligin şampiyonluktaki iddialı takımı 'Konak Belediye spor'un başarısı için ter döküyor. Esra Erol, Avcılar'daki Firuzköy Mahallesi'nde bulunan Atatürk Stadyumu'nda hafta içerisinde fitness için gelen kadınların yanı sıra engellilere haftanın 2'şer günü spor yaptırıyor. Avcılar Belediyesi Spor İşleri Müdürü Yener Şayir'in futbolu kadınlara yayma çabasına destek veren Erol, altyapı için oluşturulan takımı da haftada iki gün çalıştırmaya başladı. Yağmur ve soğuk havaya rağmen futbola hevesli geleceğin kadın futbolcularını yetiştirmek kızlar için gönüllü malzemecilik, ablalık, antrenörlük yapan Esra Erol, "Yeni başladık. Arkadaşlarımız çok hevesli. İyi bir noktaya geleceklerine inanıyorum" dedi.

Futbol oynamaya 1971'de kurulan Türkiye'nin ilk kadın futbol takımı Dostlukspor'da 11 Kasım 1999'da başlayan Esra Erol, sırasıyla Zeytinburnuspor, Hatay Sanayispor, Güneşspor, Sakarya Yenikent, Lüleburgaz 39 Spor, Kireçspor ve Konak Belediyespor'da oynadı. Erol, "İzmir Konak Belediyesi'nde stoper oynuyorum. İstanbul Avcılar'da oturuyorum. Cuma günü uçakla gidiyorum, Pazar günü maçımı oynuyorum, aynı gece dönüyorum. Zor oluyor ama sevdiğim işi yapıyorum. İstanbul'da fitness eğitmeni, yaz aylarında futbol hocasıyım. Güzel gidiyor. Sevdiğimiz işi yapıyoruz" dedi.

KURADAN MEMNUN

Esra Erol, geçen Ocak ayında İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan A Milli Kadın Futbol Takımı'nın dünya kupası elemelerinde Faroe Adaları, Karadağ ve Lüksemburg ile eşleştiklerini, ilk maçlarını 6, 8 ve 11 Nisan'da oynayacaklarını belirtirken kuradan memnun olduğunu söyledi.

15 YAŞINDA U199 MİLLİ TAKIMINA SEÇİLDİ

U19 Milli Takımı'na 15 yaşında seçildiğini ancak, takımda oynamak için yaşının tutmadığını belirten Esra Erol buna rağmen 1 yıl takım kampına alındığını daha sonra Kadın A Milli Takımı'na seçildiğini anlattı, Türkiye'de kadın futboluna yeterince ilgi verilmemesinden yakındı. Erol, şöyle dedi:

"Milli takıma biraz daha değer verilse çok iyi olacak. Herkesin yapamayacağı şeyleri yapıyoruz. Biraz destek verilse daha önde tamamlarız gibi geliyor. Ligler ile milli maçlar arasında 5-6 ay geçiyor. Bu süre içerisinde çok nadir kamplar oluyor. Herkes tatilde oluyor. Biraz destek olunsa daha iyi başarılar elde edeceğiz."

"BİZİM MAÇLARDA KÜFÜR OLMAZ"

Esra Erol, 13 yaşından bu yana sporun içinde olduğunu, futbolu bıraktığı zaman antrenör olmak istediğini söyledi. Geçen sezon Konak Belediyespor Kadın Takımı'nı Şampiyonlar Ligi'ne taşıdıklarını hatırlatırken "10 bine yakın seyirci geldi. Bu rakam bir bayan takımı için çok iyi. Seyirci faktörü çok önemli. Bizim maçlarımızda küfür falan yok. Sporun içinde küfür olmaz" dedi. Bugüne kadar 73 kez milli formayı giyen Esra Erol, zayıflama hedefi ile fitness saatinde kurslara gelenler arasında 1-2 ayda 8 kilo birden veren kadınlar olduğunu söyledi. Erol, zayıflamak isteyen kadınların öncelikle yemeklerine dikkat etmeleri gerektiğini vurgularken, aksi halde bu çabaların sonuçsuz kalabildiğini hatırlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Esra Erol, A Milli Takım'ın Macaristan maçı seramonisinde ve takım arkadaşları ile

-Esra Erol, kadınlara fitness eğitmenliği yaparken

-Erol ile röportaj

-Erol genç kızlarla çalışırken ve hatıra fotoğrafı çekilirken

-A Milli Takım kurasını ve çocuklarla ilgili görüşleri

15.03.2017 - 09.59 Haber Kodu : 170315025_

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement